Autor: 021.rs

Novi Sad
25.02.2020.
11:26 > 11:35
Poslednjih nedelja jedna od glavnih gradskih tema je izgradnja naselja na području Ribarskog ostrva, Brodogradilišta i Šodroša, što je u javnosti već nazvano kao projekat "Novi Sad na vodi".

Komentari 374

  • Darinka

    18.03.2020 16:01
    Novi Sad na vodi
    Trebalo bi svi da podržimo ovakav projekat. Jer kad se negde nešto radi, gradi i postaje grad lepši prvenstveno za nas a onda ćemo sa time privući i puno više turista a kad ima turista ima i država koristi i samim time ćemo svi bolje zaradjivati damo ako svi budemo radili a ne ležali i čekali da nam padne sve sa neba! Nema hleba bez motike kaže naša stara poslovica. Zato volimo svoju državu, svoj Novi Sad narod širom cele Srbije, nas lepi grad Novi Sad i njegovu redu Dunav. Pomozite svi da gradimo i izgradjujemo svi rame uz tame bas kao nekada a ne da budemo lenji i nista nam se ne svidja sto se gradi i i razgtadjujemo sve ono sto je lepo .Ova naša sadašnja blast nam je puno pomogla u tome i pokazala kako se voli svoja zemlja, gradi i izgradjuje, popravlja i obnavlj i izgradjuje vrtiće, škole, fakultete, ambulante, bolnice kliničke centre, parkove, pozorista, galerije i muzeje, puteve i autoputeve, sve obnavlja , dovodi investitore i pravi nova radna mesta , zemlja nam dobija drugačiju sliku u svetu.Pored ove sve izgradnje i ulaganja u državu ova vlada nam je stvorila i suficit u kasi i stabilni Dinar sto se nije dešavalo kod predhodnih vlasti. Predhodna vlast je punila samo svoje lične džepove i doterala nam državu pred sam ponor i propast. Sa ovom vlasti predsednika Vučica smo postali priznatiji u svetu.. Zato podržimo Predsednika Vučica, i njegovu ideologiju razvitka naše prelepe Srbije!
    Nas grad Novi Sad he zaslužio da ima pored Beograda na vodi i Novi sad ba vodi!
  • Trt

    03.03.2020 18:17
    Šta mislite koliko će dugo naš 'Cane' još imati posao kad Informatika sprži ceo budžet da povrati datoteke?
  • @CaNe

    02.03.2020 13:21
    Ti sine nemas pojma o zivotu. Radnik JP ne moze da uplacuje nikakve doprinose i PDV u budzet jer mu plata (bruto) dolazi iz tog istog budzeta...
    Pare moraju da se stvore da bi se isplatile, a to rade samo izvoz i proizvodnja, sve ostalo je presipanje iz supljeg u prazno.
    Ti si izdrzavano lice, podjednako kao neki socijalni slucaj.

    Sa tako nekim koji ne zna ni osnove ne vredi pricati ni o cemu jer nije sposoban da shvati ni sadasnjost a ne nekoliko opcija u buducnosti tj. ne vidi ni ono ispred nosa a ne nekoliko koraka unapred.
  • Neoplanta

    02.03.2020 10:52
    Sloba53
    01.03.2020 • 05:27
    Ko to ,pobogu , glasa "za" ? To nisu Novosađani.

    Naravno da nisu, dosad je glasalo skoro 450000, Novi sad nema toliko stanovnika! Botovska Vucevicevska masina stvara laznu sliku, da bi opravdala marifetluk koji je "nekom" obecan, pa sad stislo da se ispuni!
  • CaNe

    02.03.2020 09:36
    Malo preciznosti
    @sponzor i ostali botiići

    Koga ti plaćaš sa minimalcem, koliko ti doprinosiš standardu ovoga grada sa 100gr parizera i litrom jogurta, o čemu ti trabunjaš - koliki su moji doprinosi na platau od čega dobijaš svoj minimalac, koliko dam kroz PDV u restoranima, hotelima, koliko ostavim za gorivo - što se sve sliva u budžet odakle ide i tvoj minimalac.
    Ti me plaćaš, malo si se zezno - plaćam ja tebe.
    200000 tvojih drugara zatvorilo firme u 2020 - pa ovome bi se smejali i na sastanku žutih, Čanak bi ti umor od smeha na ove budalaštine.

    Ti ćeš da me smeniš, opet pitam - KAKO dečače kada nećete izaći na izbore? Na koju foru, kako to misliš.

    Da ti čika kaže šta če da se desi posle izbora, vas 15 koji se okupljate petkom će malo da drami kada krene da se gradilište podiže, plakaćete na N1 dva tri dana, posle će obezbeđenje da vas deportuje - pošto nemate nikakvu podršku građana ( dokaz za to je - svaki petak 18H ) - Galens će da izgradi NS na vodi, vi ćete tamo i u 2026 meni da pretite otkazom, za to vreme ja ću sa porodicom da proputujem pola sveta, deca nauče još par jezika, promeni kola, možda neki poslić još završim preko JP.

    Ti ćepš meni da kažeš da sam bot, i da ćeš me skloniti sa posla.

    E sad da li je bolje biti bot koji živi punim plućima, ili bedni mali moralni pigmej koji godinama se bori za neku "pravdu" koju samo on vidi.

    Eto taman se ispričao sa tobom i već pauza, kod nas u JP to može i do 11.00 da bude, lepo vreme odo na kafu u neku baštu kucamo se oko 12:00
  • Novosadista

    02.03.2020 07:59
    Protiv novog sada na vodi
    Bolje za te pare sto ce da uloze da uniste Novi Sad i priobalje da uloze u bolnice, vrtice, skole, sporcke objekte, bazene, biciklisticke staze itd nego sto ce da unistavaju grad. Svi koji podrzavaju tu izgradnju nisu pravi novosadjani nego dosljaci pitaj boga sa kakvih planincuga Crne gore i Bosne . Dosta je bilo unistavanja grada. Umesto izgradnje tog projekta tamo napraviti lep parka sa zelenilom i drvecem i setalistem pored naseg lepog dunava. A ovom gradonacelniku ako su vaznije pare da se bogati a ne priroda neka mu bude na cast.
  • Sloba53

    01.03.2020 05:27
    Ko to ,pobogu , glasa "za" ? To nisu Novosađani.
  • Luk

    29.02.2020 22:00
    U svemu ovome ima i nešto dobro, protiv projekta ima preko 90000 glasova. Da kažemo da je stvarno zainteresovanih građana malo više od pola, znači oko 50000. Neka je samo 1/5 njih spremna da se dodatno angažuje i izađe npr. fizički na protest, mala je šansa da pored 10000 građana na ulici ovako nešto prođe. Ono što je još dobro, posle ove ankete i ovolikog angažovanja vlasti, nema više sumnje da su u pitanju privatni i partijski interesi i da je ova ideja u suprotnosti sa javnim interesom.
  • Zorica

    29.02.2020 19:16
    Novakovic
    Gradu trebaju parkovi, bazeni, sportski tereni za omladinu, igraonice za decu , biciklisticke staze uz i niz Dunav....da se id granice niz Dunav napravi biciklisticki koridor....nagrnuli bi stranci, poddunavski jraj bi procvetao...pa onda gore kroz Frusku...koja lepota...i Italijani i Nemci bi nam zavideli...ovako, pruzite strancima i bogatima da se jos bogate...
  • @Drugi zaključak

    29.02.2020 15:09
    Veverac, ti li si?
    ”....Vi ste slika današnje opozicije koja se svakog dana putem medija svađa sama sa sobom,..,”

    Samo ti možeš da i dalje istrajavaš u svojoj gluposti, a to je da opravdavaš protivzakonito sužavanje Dunava i ugrožavanje bezbednosti Bačke i sremske strane, a sve zarad interesa krupnog kapitala?

    Sram te bilo!
  • Vasilije

    29.02.2020 14:53
    Pa nije Ns na vodi lokalna tema, vec i regionalna mislim na Vojvodinu pa i drzavna a i svaka cast kreatoru vesti koji je znao kako da privuce glasace i van NS jer mi Srbi volimo kada treba da biramo za/protiv
  • Drugi zaključak

    29.02.2020 14:29
    @Ostrašćeni zaključivač U pravu ste, ovaj narod je poznat po svojoj slozi isto koliko je poznat i po svom moralu. U potpunosti se slažem da je ni manje ni više 93500 "ljudi" došlo da glasa protiv, dok na isto tako skorašnjim okupljanjima protivnika sadašnjeg režima se pojavi njih stotinu, ovih 93400 valjda uvek ima pametnijeg posla. Zato podvlačim ono što sam već napisao - tačno zbog ovoga će ovi sada vladati i dalje, zato što ste toliko zaslepljeni tom imaginarnom vizijom svoje "veličine" da ne vidite dalje od sopstvenog nosa i u potpunosti ste nesposobni za samokritiku, odnosno od njih se nimalo ne razlikujete ali ste za razliku od njih uvek prvi da popljujete one među vama. Vi ste slika današnje opozicije koja se svakog dana putem medija svađa sama sa sobom, a gde je pitanje dana kada će uspeti i foton pocepati na dva dela koji međunarodna naučna javnost željno isčekuje, sasvim je verovatan scenario da takvi imaju bilo kakvu šansu na bilo kakvim izborima.
    Stoga je bojkot zaista prirodan rezultat onih nesposobnih da preuzmu odgovornost, pojedini opozicioni narcisi sa pretenzijom da ponovo zajašu a čijom krivicom su se ovi upravo i dočepali vlasti, nisu sposobni da podnesu tu sramotu gubitka pa su odlučili da "pobede" neučestvovanjem, kao što bi i student položio ispit neizlaženjem na ispitni rok. Koliko li samo treba biti ostrašćen pa zaista verovati da stotinu stranaka na koliko je opozicija rascepkana imaju ikakvu šansu.
  • Goran

    29.02.2020 09:14
    445544 VOTES

    Glasačke jedinice su prebacile normu, a bogami i broj stanovnika NSa. Budale. :)
  • Zaključak

    29.02.2020 08:11
    @Zaključak u pokušaju
    “...ko nikada nije bio u Srbiji i nikada nije upoznao nijednog pripadnika srpskog naroda, te je potpuno neupućen u to koliko je ovaj narod razjedinjen....”

    Nacionalnost nema nikakve veze u ovom slučaju građanskog bunta protiv sulude ideje betoniranja Dunava (pri tom nesporno i protivzakonite!) u očiglednoj režiji neodgovorne i investitorima podložne gradske vlasti.

    Aktiviranje turbo-bot automatike (oko petnaestak glasova u sekundi) je pravi pokazatelj i šta nas čeka na budućim “izborima”, tako da bojkot istih, nije nikakvo iznenađenje.



  • Sosa

    29.02.2020 00:56
    Laki je malo narvozan...
    445.544 glasova u anketi?! Pa Novi Sad nema toliko stanovnika! Mogi oni angažovati botove iz cele Srbije da glasaju, ali šta će time postići? Lažiranu "pobedu"? Lažno samopuzdanje? Sve je to "balon od sapunice" koji će pući kad Novosađani krenu da brane svoje istorijsko NE!
  • sponzor

    28.02.2020 22:34
    e dosta vishe
    @Cane
    Vidi bratac, jako je jednostavno,
    Ja, koji tebe i tebi slicnima sponzorisah sve ovih godina unazad.., e pa vidis, meni dosta, necju vishe.
    A tako i mojih 20000 kolega, koje pozatvarase firme po Srbiji od pocetka 2020 godine.
    Usput, malko si se preracunao ... znas to sto si potrosio, smo mi placali ... e sad, kako nas je sve manje, a vi potrosili i zaduzili se usput, ebiga moracete i vi da platite malko
    Jako mi je drago sto ste napravili i izglasali ove Izvrsitelje ...
  • Drugi zaključak

    28.02.2020 20:59
    @Zaključak Interesantan mi je vaš zaključak gde kao protivnike vidite isključivo "Novosađane" i one "koji su dobili linkove da pomognu" a sa druge strane vidite samo "turbo-automatsku bot mašinu". I ni manje ni više odazvalo se njih 92000 "Novosađana i pomagača" naspram te "mašine" (iako ih je u stvari 93500)? U to vidite može poverovati samo neko ko nikada nije bio u Srbiji i nikada nije upoznao nijednog pripadnika srpskog naroda, te je potpuno neupućen u to koliko je ovaj narod razjedinjen. Ja ovde vidim dve "mašine", gde je upitno koja je gora od ove druge odnosno u vama vidim "nepristrasnog" koji jednostrano zaključuje. Ovo je upravo razlog zašto će ovi sada vladati još dugo - jer je opozicija još gora od njih.
  • Zaključak

    28.02.2020 20:07
    Gradonačelnik vs građani
    Po svemu sudeći, protiv betoniranja Dunava i mogućih poplava novosadske i sremske strane, glasalo je oko 92.000 što Novosađana, što i onih, koji su dobili linkove da pomognu u borbi Novosađana protiv ove sulude ideje.

    E sad, ko je mogao pokrenuti turbo-automatsku bot mašinu i generisati 352.000 “glasova”? (samo u toku prošle noći oko 200.000)?

    Kome je u interesu da se gradi, gde je jasan odgovor stručnjaka bio, da gradnja nije dozvoljena i da se time krši postojeći zakon?

    Gradonačelniče, da li osećaš bar trunku srama?
  • cegasepametanstidi

    28.02.2020 17:19
    @CaNe
    Ko god da dodje na vlast posle SNSa, vi uhlebljeni aktivni botovi, koordinatori, kupci glasova i sl. ste naebali. Mnogo vise nego glavonje.
    E sad da li ce to biti smanjenje plata, povecanje radnih zadataka, prekrsajne/krivicne prijave, reorganizacija, prodaja, gasenje preduzeca ili sta vec, potpuno je nebitno.
    Takodje, svaka partija moze da zabrani upis novih clanova, pa od preletanja nema nista.
    Da li si miran 4 godine, to tesko da moze da zna i AV a ne ti tako (po sopstvenom priznanju) nesposoban i zavisan od drugih.
  • Ne

    28.02.2020 16:40
    Ne
    I ne
  • Nemanja

    28.02.2020 16:08
    @CaNe

    Opet to napaćeno histerisanje o nekakvim 'nama' koji bismo kao da 'dođemo'. Isto kao što huligani sa stadiona ne mogu da skapiraju da postoje ljudi koje zabole za bilo koji tim, tako partijskim čepuljama ne može da uđe u glavu da postoje drugi koji pošteno zarađuju ozbiljnu lovu na poslovima koji ne zavise ni od jedne vlasti - a da postoje veće pare od njihovih bednih 86 hiljada, to ni za ceo život ne bi utuvili.

    Ti si dečko beznadežni debil i to je sasvim očigledno i bez citiranja Funky G-a, ali možda se ovde nađe neko od tebi sličnih javnopreduzetničkih klošara sa IQ-om većim od broja cipela, pa nek se zapita sledeće: dokleo tačno mislite da će biti para za parazitske stranačke tabanaše u zemlji koja je već na ivici propasti, a na to još gubi više od 1% stanovništva godišnje? Aj promuljajte to po vašim klimajućim lobanjama, pa kad izvučete neizbežni zaključak, gledajte samo da bacanju kroz prozor ne padnete nekom normalnom ljudskom biću na glavu. Klošarčine.
  • CaNe

    28.02.2020 15:38
    50dinara
    Nemanja

    To neke fore kao Toma sa hlebom od 3dinara, to ti je neki rol model.

    Te patetične bajke o tome kako ostajemo bez posla ako podržimo ove slušam već 5 godina, sve na isti kalup - videćeš ti kad "mi" dođemo - vidi dečko vi nikada nećete doći nigde više - nikada, prosto sve ste zgadili ovom narodu, toliko da su čak i ovi nesretni naprednjaci bolja opcija od vas.

    Nije mi jasno kako đisliš da zameniš ove ako ne izađeš na izbore? Meni je super još 4godine sam miran sa poslom, ako se desi neko čudo pa vi pobedite pa ja ću isto veče ponovo nazad u DS kao i 99% običnih radnika JP kako misliš to da sprečiš. Glasove koje sam obezbeđivao DS, pa SNS sad opet vratim DS, Jeremic, Šapić kogod pobedio.

    Uvek sam u winwin kombinaciji.

    Ps.Zarađuješ više od mene xaxaxaxaxaxa jel si čuo oni pesmu od FunkiG samo u snu?

    Radim do 16h pa završavam i raspravu sa tobom do ponedeljka.
  • Gasha

    28.02.2020 15:16
    Za CA NE ta
    Divan si Cane! Ti ušao preko ili kroz stranku koja je bila na vlasti pre ove Jutkine, ženu ubacio preko stranke Vrhovnog Jutke, sad vas dvoje lepo zarađujete i živite, lak vam posao, zadovoljan ti, zadovoljna žena, zadovoljne i Jutke...odeš na mitinge, skupiš poneki kapilarni glas, žena takođe, što da vam bude teško? Ja tebi zavidim, iskreno. Voleo bi da imam takav stomak i đonove. Gde to može da se nabavi, koliko košta?
  • Ostali

    28.02.2020 14:39
    @CaNe sretan put, uživaj
    Ne bi te više zadržavali.
    Dva smo sveta različita. I ne, nije u pitanju politička pripadnost niti zavist.
    Ti si taj koji se ovde ogolio, ja nemam potrebu da delim sa čitaocima ovog portala svoja primanja, mesta na koja izlazim, poklone koje kupujuem najdražima.
    Znaš kako kažu "Novac koji čovek ima jeste oružje slobode. Novac za kojim čovek trči, jeste oružje ropstva."
  • @CaNe

    28.02.2020 14:28
    Gari, umesto tolikog teksta kojim se pravdas, mogao si lepo napisati samo ovo:
    "eto zena i ja se prodali za 1300-1500e mesecno".

    Ok, vas izbor, samo malo je to, mozete to da zaradite i za par dana, jos ako je grupno/svingeraj ili S&M i brze.

    p.s. Odao si se da si bot jer, kao Vodja vam, sve koji su protiv pripisujes ovima iz Bodruma i sl. a to je daleko od istine - "zuti" imaju jako malo pristalica a vi imate 5-6 miliona "neprijatelja"
  • Nemanja

    28.02.2020 14:26
    @@CaNe
    Dvojica smo Nemanja ovde, a svojim odgovorom si prozvao obojicu - a i svako dostojanstveno i mislece ljudsko bice. Pa je red da dobijes i repliku. Dakle:
    - finu platu imas za "relativno lagan posao". Ja imam jos 50% vecu, za posao koji vecinom radim sa tri upaljene mozdane celije. Za stranca. I na kome ne moram ikome da ljubim guzicu i da botujem za njega da me ne bi otpustio. Cak razmisljam da promenim posao jer mi je ovde prilicno dosadno. Kada ces ti kao podguzna muva ikada imati takve "probleme" :) ?
    - "bolovanje kad pozelis, po potrebi izadjes u 14h..." - e, vidis, ja se zalazem za to da se lepo obracuna to sto si bio na "bolovanju kad pozelis" i kad si "izasao u 14h", pa da dobijes koliko si duzan na konto vremena koje ti je isplaceno kao da si radio, pa da ti neki od vasih privatnih izvrsitelja lepo baci na dobos taj "stan koji si skoro isplatio"
    - more cu platiti mesec dana pre polaska (kad ti je to vec toliko bitno...), stan ("na vodi!") sam platio u keshu, ponovo BEZ da ikome ljubim guzicu za to
    - u kafane idem da pijem a u restorane da jedem. Sa prijateljima se vidjam da se druzim i razgovaram a ne da kacim tagovane slike na Instagram - jos jedan pokazatelj tvog mentalnog sklopa amebe
    - vrati se na tacku jedan - ako se ikada nadjem u situaciji da mi poslodavac zahteva nesto sa cime se ne slazem, ja cu lepo da dam otkaz i nadjem drugi posao za koji dan. Znas zasto? Zato sto sam svesno i mislece ljudsko bice a ne bakterija i parazit. Ende.
  • Svi su isti

    28.02.2020 13:59
    Hajde da glasamo o tome ko je gori. Da li je to jedna strana za koju po ovim brojevima je "glasalo" 350 hiljada ljudi, a koju druga ionako optužuje za sve i svašta pa možemo reći da je to i očekivano, ili druga strana za koju je "glasalo" 100 hiljada ljudi a koja sebe predstavlja kao rešenje za ove prve, koja ne bi trebalo da se ponaša isto kao oni i koja apsurdno zagovara bojkot glasanja.
    Sve što ja ovde vidim je da ovih prvih budala samo ima više od ovih drugih, među njima međutim nema nikakve razlike, i jedni i drugi su lica istog novčića samo na suprotnim stranama.
  • Nemanja

    28.02.2020 13:47
    @CaNe
    Sve to što si napisao potvrđuje samo jednu stvar - da si beskorisna parazitčina koja samo zna da vegetira na državnom poslu i crkla bi na ulici da joj se isti oduzme. Neki jadnik sličan tebi koji se nije tako dobro uvalio bi možda bio impresioniran tvojim 'dostignućima', ali nama koji zarađujemo malo više od toga bez ljubljenja bilo čije trtice si samo jadan i smešan. 86 hiljada, kažeš? Veličanstveno!
    E sad, retki od vas su dovoljno pametni da kapiraju da to neće trajati zauvek, ali ti si taman isto toliko glup koliko si i beskoristan, i džabe sav NTC idiotima koje ti podižeš i učiš životnim vrednostima.
    Zato se lepo provodi po svojim letovanjima - na koja se niko ko je normalno i pošteno zaradio svoje pare ne loži toliko, nego ih shvata zdravo za gotovo - samo gledaj da ih ne spomeneš kad me za 5 godina budeš na ulici molio za 50 dinara, jel ti ode ručak za taj dan u propast.
  • garix

    28.02.2020 12:29
    ANKETA
    Ova anketa je slika i prilika zasto treba bojkotovati izbore. Ali kad srpski inat proradi, ne verujem da ce se ista na Ribarskom ostrvu graditi.
  • CaNe

    28.02.2020 12:14
    Pigmej - ali čist ko suza
    Nemanja ( ostali )

    Istina boli?

    Kakva istina, onu koju sam ja spomenuo ili ove patetične bajke o kojima ti govoriš.

    Sine ti si zabagovao u 2000/2004 godini, ta vremena su prošla - game is over.

    Hoćeš istinu?

    Da upao sam preko DS ( ženu smo ubacili preko ovih, da budem iskren ), onda podržavao njih, danas ću ove ako mi od toga zavisi posao - šta je problem? Isti čovek glasao za DS, sada za SNS. Nema razlike - tako je kod 99% radnika JP u NS.

    Radim realtivno lagan posao za 86.000 dinara ( žena je na nekih 72.000dinara ), godišnji 20 dana prijavim se nema frke sa datumima, bolovanje kad poželim, po potrebi se izađe u 14H pokupe deca iz vrtića/ škole, ima još par šemica za 100-200evra mesečno da se odrade na konto posla.

    More već sad uplaćeno, rata za stan pri kraju, deci obezbeđeno šta požele od NTC, preko treninga i stranih jezika, sa prijateljima se viđamo po kafanama, restoranima, par puta godišnje produženi vikend sa ženom ( Rim, Pešta, Istanbul - prošle godine ).

    Nikako mi nije jasno šta ti meni prebacuješ za ćutanje, šta konkretno želiš od nas iz JP - da se svega ovoga odreknemo i stanemo pored tebe i ovog iz Bodruma? Da li si ti normalan, iskreno te sada pitam? Ko će da stane pored takvih likova, ko će sa njima da se bori?

    Kakva istina, evo 8.mart ženi sam spremio vikend jel pada subota/nedelja - ona i ja idemo dve noći da uživamo u Sloveniju - terme - šta si ti rođače spremio?
    Da li je to ta istina o kojoj mi govoriš, jel sa tobom treba da se menjam.
  • Bane

    28.02.2020 11:44
    Misterija rešena
    Glasaju Dodikovi iz Bosne!
  • moreeee....!

    28.02.2020 11:20
    Posto rodje, na celu sa Vucevicem tvrde da im je stalo da grad bude lepsi i da gradnjom hoce da rasteraju "pacove, zmije i narkomane", SAVETUJEM IM DA GRADE NA PODRUCJU SANGAJA, tako ce imati priliku da urede kvart, a uzivace u prelepom pogledu, DUNAV SE NE DIRA, sem ako naprave sportske terene i urede obalu za rekreaciju! Mada, zadovoljstvo gradjana ne sliva lovu u dzep...!
  • Samo posmatram

    28.02.2020 10:25
    Priprema mašine za izbore?
    Da li je ovo pokazna vežba, kako će biti glasanje na izborima?

    Samo napredno i pošteno!
    :)))))))
  • Neven Merkov

    28.02.2020 10:03
    Detelinara
    Grad treba pod broj 1. kanalizaciju pod broj 2. Filtraciju vode koju pijemo 3. sredjene ceste 4. posao a onda zidajte.
  • Ostali

    28.02.2020 10:02
    @ CaNe
    Istina boli? Nemoj, razmišljaj o lepim stvarima - more, sajmovi. A biće uskoro i neka od te dve tri ekskurzije na koje si obavezan da ideš. A što se tiče ovih što su glasali iz Bodruma sećaš li se (bez pomoći) za šta su to glasali? Ili je manje bitno za tu mantru koju koristite kao argument. Sam si rekao da si preko njih upao u JP, pa moralna gromado što si pristao onda na uslugu od njih?
  • marko123

    28.02.2020 09:44
    ?
    preko 400 000 glasova pa ovo nije normalno više.
    Prozor mora pasti
  • Nemanja

    28.02.2020 09:36
    @CaNe

    Evo mene baš briga za te iz Bodruma, a briga me i za vas klošare što ćutite i kušujete, kao navodno zarad vaših porodica - istih takvih musavih i poluobrazovanih poltrona koje mislite da treba da podižete.
    Nema ništa novo u tome da ćete uvek glasati svojom gu*icom, samo ste previše glupi da vidite u kakav ste je mulj smestili - dok se jednog dana ne probudite a javno preduzeće je na dobošu, a vi u pelenama motate kablove ili pokušavate da se od mene ogrebete za 50 dinara na ulici, 'da kupite deci lekove'.
  • Драган

    28.02.2020 08:56
    Бизарно
    Кад причаш са људима уживо,мислим оно гледаш у очи,и тако мењате мишљења,увек су другачија од оних у анкетама. Па ме занима како то да људи имају једно мишљење уживо у разговору,а друго кад су анкете у питању?
    Баш бизарно...
  • CaNe

    28.02.2020 08:50
    Stanje svesti
    @Ostali

    Vas 5 koji samo menjate nadimke i pišete iste komentare, VI ste našli da prozivate nekoga da je bot.

    Pogledaj čime se bavite, pogledajte koga branite - vi nekoga prozivate za nepotizam, za nestručne kadrove - VI kojima je prvi čovek sociolog koji je bez ikakvog blama prhvatio da bude direktor ZIG-a.

    Vi prozivate nekoga da je pokvaren, VI kojima je glasogovornik čovek koji nam je glasao iz Bodruma, a profesor vam mahao lažnim kartama iz Bodruma i ubeđivao vas da je sve uredu.

    Vas da podržavamo, vas koji samo čekate promenu vlasti da se vratite u fotelje JP, vas koji ste urnisali ovaj grad, vi koji ste lično odgovorni za dolazak SNS na vlas, vi moralni pigmeji ste našli nekoga da prozivate što pošteno radi svoj posao.

    Vaše vreme je prošlo, vaša ideja se raspala, vas više ni u kuči ne uzimaju za ozbiljno - prestanite sa blamantnim komentarima, a nama radnicima JP se skinite sa one stvari.

    Toliko je jednostavno, eno danas ona dvojica iz Bodruma drže tribinu, pa se okupite lepo vas sedmoro pa možete da se setite lepih dana u NS kada ste vladali. Srećom nikada više.

    Umesto da nas vređaš, moraš da razumeš da su ti radnici JP ( sa porodicama + prijateljima ) baza od nekih ČISTIH 15% glasova u NS - misliš da ćeš vređanjem da me prevedeš na vašu stranu - NEĆEŠ - možeš samo da dobiješ kontra efekat, pa umesto precrtanog listića, da ipak moj glas ode za ove nesposobne napredne šušimuge.
  • Any IT

    28.02.2020 08:45
    Bebe
    Al smo napredni.. i bebe glasaju. Lepo sam ja rekla bice vise glasova nego novosadjana. Vasa deca ce udisati smogčinu tupani sendvicarski
  • :)

    28.02.2020 07:43
    @Corona extra
    “...Sta je botovi, samo 62%?! Ajde zivlje to malo, ja uz botove, kapilarne glasove, bojkot i sl. ocekujem bar 75-80% za SNS na izborima, valjda i na anketi mozete da dobacite bar dotle ako ne i 90%...”

    Ови то схватили озбиљно, па укључили машину на максималан “гас”!
    :)


  • Limanac

    28.02.2020 07:30
    Zaigrao se bot-automat?
    Ahahhaaha!
    Šta treba imati u glavi, pa biti bot-koordinator, vezicu, koja spaja uši?
    :)))

    Pa kako ste tako bez pameti, da pomislite, da će vam ljudi poverovati, da je sinoć od 22h glasalo više od 200.000 (dvesta hiljada ljudi), brojkom i slovima?!?!?

    Na izborima 2016. u celom Novom Sadu je bilo izašlo oko 150.000 ljudi, a za vašu sumanutu ideju (sužavanja rečnog korita Dunava za pola kilometra zbog profita investitora) da je glasalo u toku jedne noći 200.000?!?!?

    Da li ste normalni?
  • Deni

    28.02.2020 07:10
    Alooo
    Pa skoro 377 hiljada glasova..pa nemamo toliko stanovnika...pa botovi niste normalni
  • Consigliere

    28.02.2020 00:37
    Dobro razmislite
    Vauu, naselje "na vodi" baš super zvuči kada se kaže, zamisli i malo mašta... Dok se ne daju neki bitni odgovori o ovakvoj ideji (ozbiljni i iskreni), ne treba je ni razmatrati a ne podržavati. Da ne pominjem značaj očuvanja prirode, i brige o njoj, to valjda svi shvataju. Mislim da je pametnije uložiti novac za regulisanje i uređenje postojećeg u gradu, očuvanje nasleđa itd. Niko maltene ne pominje da nemamo kolektore npr. i druge krupne probleme, niti ih neko rešava. Daj samo neka je šareno i da sija lepo...
    P. S. Kada će se prestati sa trendom "legalne" divlje gradnje u prenatrpanim delovima grada i pravljenjem rugla od istog?
  • Pedja

    28.02.2020 00:02
    Izlazak grada na vodu
    Kao i svi gradovi u Dunavskoj regiji i Novi Sad bi trebao da izadje na vodu,a tehnički se danas sve moze rešiti. Na sličan način su nastali i Limani,a dodatna obaloutvrda bi samo pomogla postojecoj ali i prosirila nove zone na kome bi mogli nastati novi parkovi,zelene povsine,sportski sadrzaji kako za sportove na vodi tako i za ostale,a sto da ne i nove poslovne i stambene zone,internet je prepun takvih primera ne samo na Dunavu,nego sirom Evrope!
  • vidra

    28.02.2020 00:01
    Čokiliiii
    @ Čok

    Pošto mrziš nas Novosađane i želiš nam zlo i dovoljno si hrabar da to javno kažeš, ostavi svoje pravo ime i prezime i kućnu adresu.
  • 21

    27.02.2020 23:23
    Нови Анкета Без Ботова
    Извол'те суграђани
    Легитимно гласање -без ботова
    https://www.strawpoll.me/19455481

    (копирајте урл адресу у ваш претраживач)
  • Limanac

    27.02.2020 23:07
    Hahaaahhah!
    Vidi ove botovske gluperde, misle da se to nije moglo primetiti da su počeli sa “automatskim napadom” na anketu oko 22h i za sledećih 40 minuta su dodali oko 40.000 glasova, da bi vratili odnos 65/35.




  • Observer

    27.02.2020 22:00
    Turbo-bot automatika
    Botovi za betoniranje Dunava su ponovo uključili automatiku.
    Sada su za nekoliko minuta dodali oko 9000 glasova!!!
    Sa 57% su “skočili na 61%!!!
  • Bili Kid

    27.02.2020 21:43
    SNS, Galens i Novi Sad na vodi su samo posledica okupacije Bosansko-hercegovacko-crnogorske mafijaske druzine koja je okupirala i porobila grad od 1991 godine. I nije nista cudno, oni su navikli na rat, nasilje, bezakonje i bahatost. Samo su ovde u Novom Sadu tu pojavu inficirali i uspeli da osvoje ovo podnevlje. Vi ostali ste njihovi taoci i njihove pohlepe, bahatosti, kriminala i korupcije.
  • Čok

    27.02.2020 21:41
    Čok
    Ma možete da piskarate samo i ništa više. Vi novosađani ste naj običnije lenčuge i kukavice. Ceo grad ćemo srušiti i napraviti bolji i moderniji ali za ovakve lenčuge nejće biti mesta u njemu. I to što ste dobili od komunista vam je previše pa ni to nemožete očuvati. Zato svi zajedno tišina ili tutanj iz grada lenčuge.
  • Stevica

    27.02.2020 20:37
    Cek derane
    Ja kanda nisam cuo na vreme za ovo pa di cu ici napecanje ako metu na sodrosu ciglje
  • Donau

    27.02.2020 20:28
    Dunav je međunarodna reka. Njegove obale su i naše i evropske. Ako se nastavi pritisak ovih iz grada, treba dići uzbunu u Evropi prvo preko društvenih mreža i oficijelno partijama zelenih u Evropi.
  • Vlada

    27.02.2020 20:25
    E kakvi smo?
    Bože kakvi smo to postali?
    Kad se rodimo tako smo slatki i mili i u kakve se ale pretvorimo.
    Ova anketa govori sve o nama.
    Sebičnost dominira a za zajednicu se zalažemo.
    Strašno
    Odo ja preko
  • Danube

    27.02.2020 20:17
    Trebalo bi napraviti elo sistam u probalju sa lepim parkom i puno zelenila mozda pre zoo vrt,a ne jos neku stambenu jazbinu
  • Jana

    27.02.2020 19:56
    Sta se tu moze kad je:
    Dodik = Galens !!!!!
  • Sloba53

    27.02.2020 18:33
    Botine
    Koliki moraš biti bot da podržiš ovakav kriminal. Sa najlepšeg dela obale , koji treba urediti , proteruje se običan svet zarad nove beskrupulozne elite.
  • Terješkova

    27.02.2020 18:26
    malo sutra
    Ovde će biti više komentara nego za vest o groblju kućnih ljubimaca! Kad bude groblje biće i Novi Sad na vodi, znači nikad!!
  • Jelica

    27.02.2020 18:03
    @Djura
    Upravo tu i gledam to ruglo. Nadam se da će uređenjem biti bolje i smislenije. Ko ne misli neka mu bude.
  • Đura

    27.02.2020 17:16
    NE DAJMO OBALE DUNAVA!!!! One pripadaju svim građanima ovog grada a ne samo pojedincima kpji imaju sumnjivi kapital. Nije im tata ostavio tu obalu u nasleđe. Dosta je više divljačke gradnje a sve pod izgovorom navodnog razvoja grada.
  • Oskar

    27.02.2020 17:16
    Ne
    Pisem vec Po ko zna Koji put , Ali ocigledno Sam robot , pa svaki put motam sve iznova da pisem. Sve mi se obrise , ili...
    Da skratim pricu , unistice prirodu , Ali ce staviti parkove ? HAH! Ma da , stavice , englesku Travu I wc za pudlice I civave.
    Rasterace divlje zivotinje da se dosele divljih ljudi. I jos sta ce se usput unistiti , bog zna.
    A sve za novac.
    Gospodo , Novi Sad je vec na vodi , I lep je tako diskretno ususkano pored dunava. Idite perite pare negde drugde...
  • Neki Novosadjanin

    27.02.2020 16:57
    Apsolutno
    Podržavam izgradnju, napredak i prosperitet našeg grada zato sam protiv toga da jedan čovek ili mala interesna grupa pravi od opšteg dobra svoju ličnu prćiju. Takođe sam protiv samoupravljačkog socijalizma ali ne zaboravite da je ovaj grad i cela Vojvodina najviše prosperirala od 1974. do 1989. Da li vam to nešto govori?
  • Mitar

    27.02.2020 16:05
    Mitar
    Još se svi prepucavate preko portala pa lepo skupite se sutra na trg i možda nešto i postignete. Lako je kuckati i kritikovati treba ustati protiv ovoga. Ali po meni nevredi vam ništa to je već sve odavno završeno. Pokušajte........
  • Vesna

    27.02.2020 15:54
    Strand-fekalije
    Ej ljudi, vi sto cete mirno ici na strand da se kupate, covek ispod je u pravu. Jeste razmisili gde ce se ispustati kanalizacija od ta dva prostorno nova Limana - gde idu njihova g.... ravno cev pa u Dunav - poznato je da nema preciscavanja :)

    "plivanje u .......27.02.2020 • 13:50
    A gde ce fekalije?
    `Da kazemo da se to radi zbog naroda a ne zbog licnih interesa. Interesuje me samo jedno,

    Gde ce ici fekalije od njih? oni su iznad stranda, i pumpi za novosadsku pijacu vodu. a nasa dzava je poznata po tome da voli da "baca novac na infrastrukturu" i sto bi oni sada potrosili pare na kilometre kanalizacione mreze kada mogu da skopaju 100 metara i gurnu u dunav sva ta sranja...."

    Pozdrav iz daleka!
  • Saša

    27.02.2020 15:27
    Park?
    Ako ste pogledali novu liniju nasipa iz prepiske sa VodaVojvodine, ide posred Kameničke ade, u uzvodnom delu, gde je do sada bio planiran park. A Kamenička ada i Jugovićevo su JEDINA dva preostala kompleksa gde bi mogao biti smešten Centralni gradski park.
    A znate li da je takav već predviđen u važećem Generalnom urb. planu do 2021, i to pored mosta Slobode, na mestu naselja Ribnjak i klizišta. Računajući da Grad neće rušiti desetine objekata do 2021, a ni do 2030, a verovatno nikad, a da po Kameničkoj adi novim planom ucrtavaju građevinsko zemljište, je l' nam to poručuju da se komplet pozdravimo sa gradskim parkom? Jugovićevo je već rasparčano za stambene objekte (stanovi za bezbednjake itd) a ostatak za sportski kompleks, tako da je Kamenička ada poslednje moguće rešenje.
  • Ostali

    27.02.2020 15:25
    @CaNe
    To što mislite da se "ne mešate" i da zato uživate u životu najgori je oblik političkog delovanja. To ćutanje je pristajenje i podrška za loše stvari u društvu. To što ste se vi "sagli" pa vam je lepo, ne daje vam za pravo da ljudima zgađenim vašom ispovešću vulgarno odgovarate. Bes, srdžbu i pretnju provocirali ste istinom koju ste izneli pošto su državna preduzeća puna takvih kao vi zbog kojih Srbija nikada neće biti sistemski uređena. Za razliku od vas koji menjate političke zastavice kojima po potrebi mašete, većina vaših neistomišljenika i nije politički obojena već samo želi da živi u normalnoj zemlji. Ali ih upravo ljudi poput vas u tome sprečavaju. Kako Bertold Breht reče:
    "Najgora vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. ..... Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena deca, i nagori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i mulitinacionalnih kompanija" - .
  • Pedja

    27.02.2020 15:08
    Izlazak grada na vodu
    Kao i svi gradovi u Dunavskoj regiji i Novi Sad bi trebao da izadje na vodu,a tehnički se danas sve moze rešiti. Na sličan način su nastali i Limani,a dodatna obaloutvrda bi samo pomogla postojecoj ali i prosirila nove zone na kome bi mogli nastati novi parkovi,zelene povsine,sportski sadrzaji kako za sportove na vodi tako i za ostale,a sto da ne i nove poslovne i stambene zone,internet je prepun takvih primera ne samo na Dunavu,nego sirom Evrope!
  • Irena

    27.02.2020 14:42
    Izgradnja"Novog Sada na vodi
    Ne podržavam!
  • Đura

    27.02.2020 14:16
    Vidi botove što su u pamici. Stigla naredba sa vrha. Tako vam je to kada prodate veru i čast za sendvič.
  • plivanje u .......

    27.02.2020 13:50
    A gde ce fekalije?
    `Da kazemo da se to radi zbog naroda a ne zbog licnih interesa. Interesuje me samo jedno,

    Gde ce ici fekalije od njih? oni su iznad stranda, i pumpi za novosadsku pijacu vodu. a nasa dzava je poznata po tome da voli da "baca novac na infrastrukturu" i sto bi oni sada potrosili pare na kilometre kanalizacione mreze kada mogu da skopaju 100 metara i gurnu u dunav sva ta sranja....

    i svi srecni. oni ustedeli neki dinar, stanovi automatski brze gotovi a i recne zivotinje dobijaju obimniju i kvalitetnu ishranu.

    to sto ce to da ide u novosadske pumpe i do nasih kuca, to nema veze,

    uzivanje do bola.
  • Tatjana

    27.02.2020 13:44
    To je lični interes
    To je lični interes GALENS izgradnje i još nekih funkcionera u NS.
    Malo razmislite... I informišite se. Već su Ribarsko ostrvo zagadili neki "moćnici" koji godinama ispuštaju fekalije u Dunavac, i komunalna inspekcija nema nameru da to suzbije. Sramota!!
    Šta je sledeće??
  • NOvosađanka

    27.02.2020 13:26
    Protiv!
    Mislim da ovde nema ni uslova, ni infrastrukture, ni stručnjaka za takav megalomanski projekat. U gradu u kom zbog "havarije" redovno nestaje vode ili struje na po 4 i više sati, ne treba ništa čačkati i praviti dodatne probleme. Infraktruktura nam je na staklenim nogama. Zatim, osećam da neko ovde planira da se obogati, i da je to nešto za one pune para koji če da profitiraju dok ćemo mi ostali samo da budemo na velikom gubitku, ili u najboljem slučaju, na istom, ali sumnjam. Ne želim ništa slično, ali sam isto tako sigurna da moje mišljenje nikom ne znači baš ništa.
  • ludilo

    27.02.2020 11:38
    @ Mire
    Nije nas niko ni pitao da li zelimo da se rodimo u socijalizmu, pa smo tako onda i ziveli u njemu, a kakve su plate bile realne-takve su bile realne i cene stanova, tako da dovidjenja sa tom temom. Sto se tice takozvanih sposobnih i kako su dosli do novca, o tome ne vredi ni trositi reci. Mi cemo i dalje ziveti mirno i ici na strand dok i njega neko ne popali.
  • Nemanja

    27.02.2020 11:31
    @CaNe
    "zato što ćutim i radim ti ćeš da me izbaciš na ulicu?"

    Ima li boljeg razloga???

    Vi sto "cutite i radite svoj posao" ste uzrok svog zla ovog sveta od kada je istorije i vremena.
  • Saša1

    27.02.2020 10:46
    BB
    Tuga jad čemer.
  • Joca

    27.02.2020 09:50
    interes
    Interesna grupa koja ce nasipati teren stoji iza ove ideje, politicari su osetili korist i guraju ovu nebuloznu ideju. Poznato je javnosti kako se vrsi eksploatacija peska i sljunka i ko kome namesta poslove u gradu za nase novce. Nadam se ozbiljnoj istrazi u nekom skorijem vremenu, kada tuzioci ne budu zavisni od politike.
  • haha

    27.02.2020 09:15
    Mire care, ne radi ti J na tastaturi, opravi to, neozbiljan si ovako...
  • CaNe

    27.02.2020 08:35
    Bajke -
    * Anon i ostali

    Kao i obično, ako neko nije sa vama odmah slede pretnje, bes, srdžba i što mladi kažu - hejt.

    Dakle zbog toga što me baš briga ko će da zida po NS, što me je baš briga ko će da vlada, što se trudim da moj mikrosvet u vidu porodice funkcioniše najbolje moguće mene treba izbaciti na ulicu, e baš vi "drugačiji" od mene koji terate na ulicu ste mi još jedan + u rokovniku zašto treba izaći i podržati ove danas na vlasti.

    Jednostavno, ovi su loši, nisu nešto ni obrazovani, pomalo i nerazumljivi, ali vi koji planirate da dođete na njihova mesta ( naravno ti Anon bi se prvi uvalio u moju fotelju i radio sve IDENTIČNO onome što ja danas radim ) ste nešto najgore što ovo društvo danas može da ponudi.

    Radnike JP u NS ćete terati na ulicu, izbacivati iz stanova samo zato što nisu sa vama, što nežele već reciklirane političaere po 3x put u NS, samo zato što radim svoj posao, trudim se da usrećim svoju porodicu da budem dobar roditelj i sin, zato što ćutim i radim ti ćeš da me izbaciš na ulicu?

    Vidi dečko, možeš samo da mi se sangneš, takvih "hrabih" preko tastature smo se nagledali, evo sutra petak i šetnja - opet vas očekujem u rangu 10-13 ljudi sa sve radnicima pozorišta koji su na puš pauzi.

    Ti si našao nekome da pretiš jer radi pošteno svoj posao, gori si od svih Vučićevih botova 100x - bruko jedna.
  • Sloba53

    27.02.2020 05:10
    Galens
    Kako je Galens kupio zemljište brodogradilišta i kako je taj privatnik , prethodni vlasnik , kupio i pod kojim uslovima to građevinsko zemljište. Sve je to povezano i zato se direktor Urbisa zapenio od objašnjavanja prednosti ovog projekta za bogatu političku klasu. Ali tako ste glasali pa sada uživajte u svom delu.
  • Jug Bogdan

    27.02.2020 00:36
    Pamet u glavu
    Gospodo iz vlasti, ne pretvarajte Vojvodinu u atar Novi Sad, već razvijajte sela da ne ostanu pusta. Lako je ali i nemoralno zloupotrebiti moć vlasti. Teško je upotrebiti pamet, ali je korisno za narod. Beograd je već ugušio Srbuju a Novi Sad već ugušuje Vojvodinu.
    Pamet u glavu ni za koje novce.
  • eh

    26.02.2020 22:03
    @ marko123
    premeštaju fokus s drugih tema
    https://www.capital.ba/stetne-posljedice-prodaje-komercijalne-banke-po-srbiju/
  • Novica

    26.02.2020 21:55
    Koja je budala ovo smislila?
    Malo ste se nakrali kroz skrnavljenje izgleda grada i promenom planova, pa bi još i Duna da uzurpirate. Kako vas bre nije sramota. Dokle više mislite da ćapate. Ostavite Novi Sad na miru njegovim gradjanima onakav kakav je bio pre vas!
  • Kaćanka

    26.02.2020 19:53
    Maši rukicama, maši nogicama
    .... E, je*bi ga.... Predlažem svima koji su za Novi Sad na vodi da prvo nauče da plivaju, glavu dajem da 90%batrga u plićaku!!
  • @ Mire

    26.02.2020 19:16
    siroti niko ih ne voli
    Ono kad ti "sposobni" (dakle kriminogeni) drug clan (koji je bez partije i "ledja" obicna nula i manji od makovog zrna) frustrirano i zajedljivo (dzaba pare i sve, nesrecan je do kosti) prica o komunizmu i kapitalizmu, 21. veku i deci koja beze po belom svetu da ne bi uprljala ruke cisteci vnago kao sto je on
  • Kostadin

    26.02.2020 19:13
    ANKETA Podržavate li "Novi Sad
    To nije anketa veš okupacija od strane interesne grupe poznatih od ranije. Znači ukratko BOSANSKI NOVI NA VODI.
  • Evolucija

    26.02.2020 19:10
    Ja sam za i nadam se da ce te se svi podaviti. Onda ce da dodju neki novi ljudi i poruse svo ono banjalucko ruglo sto ste nazidali.
  • novosadjanin

    26.02.2020 18:48
    !!!!
    E pa necete, ima da napravimo zivi zid, ali necete unistavati jedan od lepsih delova NOVOG SADA!!!!!! E malo je i nas Novi Sad!!!
  • Musa kesedzija

    26.02.2020 17:56
    Sladoled
    Botovi u akciji.
  • Corona Extra

    26.02.2020 17:50
    Sta je botovi, samo 62%?! Ajde zivlje to malo, ja uz botove, kapilarne glasove, bojkot i sl. ocekujem bar 75-80% za SNS na izborima, valjda i na anketi mozete da dobacite bar dotle ako ne i 90%
  • Mire

    26.02.2020 17:43
    Za sve koi nisu za ns na vodi
    Svi ste vi deca komunista koi su se uhlebili po stanovima koi su delili komunisti svoim igračkama. E sada nemate šta da prodajete i trgujete mislili ste bićete ušuškani ceo život. Za vas je bio uspeh stan od države,posao u državnim jaslama,neki kredit za vikendicu koi nikada niste isplatili po realnoj ceni i odlazak na more u cg i sigurna penzija. E ovo je 21 vek ko je sposoban ima,gradi,radi ali za sebe. Vi ste nesposobni bili i to ste preneli na svoju decu koja vam beže po belom svetu. Jadni ste svi......danas ko pravi novac zaslužuje sve tako je po celom svetu aloooo sada je kapitalizam drugovi komunisti. Dremajte u svoim stanovima i leti idite na štrand.
  • Novosađanin u duši

    26.02.2020 17:19
    Da!
    Svima će da godi
    Novi Sad na vodi
    Samo kad ima volje
    Svima će biti bolje!
    Bićemo jači i brži
    Samo zdravlje da služi!
  • Anon

    26.02.2020 17:05
    @CaNe
    Vidi Cane, ima tu neke logike, samo tvoj problem je sto povrsno gledas stvari. Gledas samo ono sto te interesuje, dok ne bude doslo sve na naplatu. Ta plata koju ti primas je novac koji je ukraden od svih gradjana Srbije, a ukrala ga je stranka na vlasti i odlucila da ga deli po svojoj volji i na sebi svojstven nacin. Kad se digne narod i kuka i motika, doci cemo po nase pare i kod tebe i po tvoj stan i kredite. Kad uzmemo ono sto nam pripada, a uzecemo, nece ostati nista za tebe i tebi slicne. Ne treba ti davati nadimke. Dovoljno je da znas da to sto je tvoje, nije tvoje i nikad nece biti. Samo me zanima kako ces svojoj deci da objasnis zasto ste zavrsili na ulici, a potrudicemo se da ti i takvi kao ti zavrsite na ulici.
  • Modernizacija

    26.02.2020 16:21
    Možda da daju i parče keja ispred univerziteta nekom preduzimljivom burazeru. Msm ima prostora za p+8 od cepelina do staklenika. Šteta da se zilioni kvadrata protraće na tamo neko drveće i ljude kad mogu da se izbetoniraju i natrpaju masama gladnim luksuza i statusa.
  • Ibero

    26.02.2020 14:53
    @CaNe
    Čemu čovek, s takvim stavom može učiti decu?! Dok ti daju sendvič, ćuti i dobro je.
    Znaš, idu na letovanja, kupuju stanove, ručaju u restoranima i ljudi koji su ovom režimu rekli "NE" .
    Ništa ovo nije naše, ovu zemlju i sve pozajmljujemo od budućih naraštaja.. Zapitaj se, kakvu ćeš im, ti i tebi slični, vratiti...Šta ćete deci u amanet ostaviti.
    Nego, nije mi jasno kako si uspeo da postaviš komentar. Lepo piše da mora da se klikne na ono "nisam robot"
  • Službenica

    26.02.2020 14:29
    @ CaNe
    Sve 5 rođače. Ali ničija nije do zore gorela. Kad mečka zaigra pred tvojim vratima nadam se da će ovih par iz društva koji te ni sad ne razumeju biti toliko zreli da objasne svojoj, a što da ne i tvojoj deci da to nije bila snalažljivost nego nemoral, licemerstvo i glupost. Do tada uživaj po sajmovima i moru... I pazi dok se briješ, možda se jednog jutra postidiš onog što vidiš u ogledali
  • Bojan

    26.02.2020 14:12
    @Mire

    I ja ne mogu da shvatim šta treba da klikne u glavu vama marginalnim likovima sa elementarnim obrazovanjem da pomislite da ćete biti u stanju da sastavite suvisao komentar koji će neko ozbiljno da shvati. Ajde paljba.
  • high ISO

    26.02.2020 14:10
    Kako to da u Rumuniji ne postoji Temisvar na vodinego je park duz reke, na nasipu. Inace, u Budimpesti najavljuju nasipanje peska kako bi napravili plazu za ovo leto. A glupave botcine neka uredjuju svoja mesta jer Novi Sad nije samo njihov
  • marko123

    26.02.2020 14:09
    ?
    pa ovde još traje debata... toliko se boje
  • Zlatko Đurić

    26.02.2020 14:04
    NE, naravno. Uništavate ovaj grad na svakom koraku. Uništili ste Dunavski park, ulice, obdaništa, institucije, građane... dokle više?
  • Milan limsn

    26.02.2020 14:01
    Predlog
    Ko je za.napraviti sportsko-rekreativni centar na otvorenom,posto NS nema na otvorenom nista
  • Rada

    26.02.2020 13:51
    A Limani
    Kad su se zidali Limani ... uluice Cara Sušana ,Bilevar Oslobođenja, su imali drvorede od kojih je put bio u hladovini tokom leta. Trifkobićev trg je bio park.
    Gde su nam parkovi? Raj deo MORa da bude dostipan svima. Da se uredi DA, da se zida NE.
  • Milan liman

    26.02.2020 13:47
    Strucni kadar
    Futozan,ako zelis nek tebe zabetoniraju ,ja zelim da imamo i neku zelenu povrsinu u gradu
  • Cole

    26.02.2020 13:32
    Futožan
    Kad si se vec toliko nalupetao ja ću da ti odgovorim. Živeo sam u Dunavskoj gde je izgrađen park. I na Limanu sam živeo. I tu je izgrađen park. I niko ne bi imao ništa protiv uređenja priobalja ako bi tu bio park sportski tereni dečija igrališta, možda mali zoološki vrt i slično. Samo glupani ko ti i ovde zidali zgradurine radi nečijeg ličnog interesa pa i po cenu da se skloni odbrana od poplava. Neka zidaju u Fufogu. Tamo bar ima sllbodnog priobalja.
  • Mire

    26.02.2020 13:13
    Mire
    Zaista ova vlast je možda najgora ali imaju dobre ideje zaista se dosta izgradilo i treba da se gradi. Tako postajemo ozbiljan grad tako je svugde po evropi. Ns ima dovoljno kapaciteta koi još nisu iskorišćeni pa pogledajte podbaru kakva je bila ruglo od pre 150godina a sada novi objekti cirkulacija ljudi,gradi se. Osećase život. Ja nemogu da svatim duše brižnike i čuvare(navodne)novog sada zašto se zaista bune. Pa kada bi čovek tako razmišljao još bi bili pećinski ljudi zaista. Prošetajte do pešte,beča biće vam sve jasno i nije zaista skupo.
  • Djura

    26.02.2020 13:08
    Najjaci su ovi sto se pozivaju na uredjenje... A zar ne moze grad svojim gradjanima da uredi prostor za izlete, sport i rekreaciju? I to bi bio uredjen prostor, zar ne? Ili samo provatnik moze da ga uredi tako sto ce da sazida zgrade i strpa sebi pare u dzep? Koja je to nazadna botovska logika?
  • Limanac

    26.02.2020 12:54
    Pitanje za sve botove
    Zašto se (preko noći) promenio prethodni urbanistički plan, gde su bili predviđeni sportsko-rekreativni sadržaji sa obiljem zelenila od Štranda, preko mornarice i Šodroša?

    Je li zato što je Galens kupio brodogradilište?
  • Darko

    26.02.2020 12:54
    Iskustvo
    Da . Sve može biti razvoj i sve može biti lični interes. Vrlo verovatno i jedno i drugo. Nama kome su ispred zgrade odnešena sportska igrališta i posečena dugogodišnja stabla da bi se sagradila zgrada makar to i bila škola je prag NETOLERANCIJE na vrlo visokom niovou. Sa pravom. Jako mnogo TRNASPARENTNOSTI , otvorenosti prema građanima je potrebno da bi se bilo koji projjekat u Novom sadu odobrio.
    Uostalom da li nas je neko pitao za "Promenadu " ili muzičko baletsku školu.
    Jasno je da je uvek neki interes jer i dan danas neke poljane stoje prazne ili je kao na kraju Limana i početku Telepa neka čudna zaštićena zona u kojoj se ništa ne miče decenijama a trebalo bi. Ma narvno da ništa nemamo od mornarice ali je uvek pitanje zašto baš sad. Ili pa zašto ti vojni objekti stoje decenijama zapušteni bez mogućnosti prodaje a postoje hiljad eraseljenih porodica oficira bez krova naglavom.
    I niko se nikad nije setio nego eto baš sad.....
  • CaNe -

    26.02.2020 12:53
    Služba
    Iskreno Vam sad pričam, radim u JP ( upao preko DS ), ćutim, primam dobru platu i radim šta mi se kaže.

    Oko mene 99% ljudi radi isto kao i ja, baš nas briga ko je na vlasti imamo svoju platu, sa platom je tu i mir, nekad pomislim kako nam nije dobro, kako bih mogao možda drugačije, ali onda se zapitam sa kim, zbog čega, šta dobijem time ostanem bez posla, pa neko drugi dođe na moje mesto?

    Kapilarni glasovi - tačno, ali jednom u 4 godine - imam svoju bazu od 50 ljudi, obrnem pozive, par piva i rešeno je stanje, mitinzi da tačno 2-3 puta godišnje, odvezu me autobusom, nahrane i vrate - baš veliki problem.

    E sad, NS na vodi - baš me briga i ko će da radi, zaradi, useli, poruši - bukvalno ništa neću dobiti ako se pobunim, a mogu dosta toga da izgubim - šta imam od toga da galamim.

    To vam je dragi moji situacija sa nama radnicima u JP, apsolutno svi ćemo da glasamo za Vučića i SNS; par njih će da ga pljuje u društvu, ali kada bude došao momenat da se zaokrži broj liste - tu nema dileme, zaokružimo onog koji nam obezbeđuje dobre plate.

    Hvala i prijatno.

    ps. Bot, kukavica, jadnik i sl. - sve prihvatam, uplatio sam more za porodicu na sajmu turizma, pa sam srečan - ostalo mi još 7 godina rata za stan uradi reprogram na 2,4% kamate - moji srećni, ja zadovoljan - nadimak neće moći da me uvredi.
  • @Futožan

    26.02.2020 12:49
    “.....ovi koji se protive, imaju li imalo mozga u glavi. Gde ste bili kada je izgrađivana Dunavska ulica?...”

    Hajde ne laprdaj, bote!
    Ne upoređuj babe i žabe!
    Tada nisu bili skoro nikakvi nasipi i sve bi “plivalo” s visokim vodostajem!

  • Darko

    26.02.2020 12:45
    Ivde glasao vise ljudi nego sto ima novosadjana. Isto kao za Vesicevu anketu u BG
  • Komsija komsinice M

    26.02.2020 12:33
    @Komsinica Mica
    Nisam siguran kojim Ribarskim ostrvom ste setali, ali tamo na spicu, to je onaj deo posle rampe gde je bio Zvezdin restoran pre nego sto ste se doselili...e tamo su sada sve vikendice sve lepo sredjene, renoviran ceo deo. Nema smeca, nema raspalih camaca, ako su na obali, to su camci od vlasnika. Izvlace ih kada ne koriste.
  • Jovana

    26.02.2020 12:32
    Protiv!
    Ljudi, to sto se blebne zgrada nije modernizacija, nego samo veci problem. Ne bih dozvolila cigla da se postavi a da pre toga nije resena infrastruktura , kako saobracajna tako i kanalizaciona. Grad se pretvara u ruglo! Zna se kako se zida i gradi , potpuno podrzavam glamur i modernizaciju ali jos smo daleko od toga , hajde prvo da resimo zivotna pitanja ,na primer, ljudi u Antuna Urbana gde su zgrade potonule i mnogih ostalih problema koje imamo u ovom gradu, pa kad se lepo rese problemi onda lepo idemo dalje pa zidajte sta hocete ...
  • Neoplanta

    26.02.2020 12:30
    @ Jelka
    Niko ne govori da taj kraj ne treba da se sredi, ali jedno je graditi zgradurine za rodje na vlasti,a a drugo je srediti, ocistiti, napraviti sportske terene (koje je vlast vec zbrisala gradeci Promenadu), napraviti staze i prostor za odmaranje u prirodi! E, to je sredjivanje, a "Ns na vodi" je pljacka gradske imovine!
  • mavra

    26.02.2020 12:23
    licemeri jedni
    Bitno je da smo protiv Novog Sada na reci ali cemo zato da se slikamo po Veneciji, Becu, Amsterdamu, Londonu i ostalim gradovima sirom Evrope na mostu da se iza vidi voda i gradjevine oko nje
  • Grrrrr

    26.02.2020 12:21
    jos jednom grrrrrrrr
    Ovi sto se protive Novom Sadu na reci se nisu toliko bunili kada je pravljen "Pariski magazin", zatim "Lupus", pa onda Grbavica i Nova Detelinara gde parkinga nema ni zero --- al zato kad oces da iskoristis prirodni potencijal, privuces jos vise turista, e to im smeta, to je odmah lose
  • Milica

    26.02.2020 12:18
    "novosadjani" sa otvaranja mos
    Hahaha...juce je bila obrnuta situacija. 34 za 66 protiv. Dosli opet "novosađani" iz cele Srbije da otvaraju i
  • Trt

    26.02.2020 12:12
    @Futožan

    Alo, gledaj svoj Futog i ne prdi. Zabavno je što se toliko upinjete, a od gradnje nema ništa, odustaće će sline kao što su odustali od garaža čim su naleteli na tvrdo.
  • Futožan

    26.02.2020 11:53
    a Limani. . .
    ovi koji se protive, imaju li imalo mozga u glavi. Gde ste bili kada je izgrađivana Dunavska ulica? Tu gde je sada Komanda grada i muzej, tu je bila luka i pristajali brodovi. Vi koji se kao navodno protivite a nemate razloga, gde ste bili kada su građeni svi Limani? Uništen rit, trska i šaš, leglo komaraca, blato, bare. . . . da li je trebalo sve tako ostaviti da bude rit, da bude leglo zaraze, sklonište glodara, gmizavaca, komaraca. . . . Svesni ste i vi koji ste protiv da će to biti najlepši deo grada ali ste ljuti i besni što se niste vi dosetili da tu gradite i krivo vam je što postoje pametniji od vas, ali. . . samo napred, mržnja iskazana prema nekom se vraća i to duplo a 26. 04. ide, pa će se videti ko je koliko u pravu. Pišite da sam botina, sendvičar, krezubi, nepismeni, ali istina vas vređa i zato ne možete da oprostite nekome bolju ideju. Samo mi odgovorite za Limane i Dunavsku ulicu.
  • Tija

    26.02.2020 11:48
    Podrska uredjenju!
    Sve veći ekološki problemi dovode nas do toga da nema budućeg razvoja društva (a samim tim i arhitekture) bez sinergije odnosa sa prirodom. Kao pejzasni arhitekta,podržavam uredjenje,zasigurno bi struka donela pravilan plan,sa ukusom uredjen,umesto zapustenog visedecenijekog priobalja!
  • jelka

    26.02.2020 11:44
    ej logiko ima li te
    Tema da li da uredjujemo potez oko Dunava, a neki spominju botove?! Sad, ja ako ne glasam a podrzavam da se uredi deo oko Stranda, da se sredi Ribarac, pa i sremska strana Dunava ne volim Novi Sad nego sam u sluzbi nekog politicara, a ovi sto spominju botove ispadose veci Novosadjani od mene
  • Milan-liman

    26.02.2020 11:43
    Ostavimo nesto I za nasu decu
    Nasi roditelji su nesto ostavili za nas(sledecu generaciju)sta cemo mi ostaviti nasoj deci,ako sve zabetoniramo.bolje napravite rekreativni kompleks a ne zgrade
  • Stara Ns

    26.02.2020 11:39
    Sta treba?
    Sta treba da se zapusti sve i vrati se na predjasnje stanje pa zar jedna Srpska Atina i Evropska prestonica to zasluzuju? Svako normalan i pristojan zna odgovor
  • hahahah

    26.02.2020 11:14
    Botovi
    Botovi, vodite računa da na kraju ne bude više glasova nego što Novi Sad ima stanovnika
  • Gasha

    26.02.2020 11:06
    Zabetoniraaaaj!
    TAko je! Zabetoniraj ribarac, neka tamo žive političari, da im bude lepo, zabetonirajte i Dunav, koji će nam to, probušit ispod tvrđave tunel, nek se sruši, to je ionako staro i ne valja ništa, udri, zabetonirajte i Dunavski park, tu bi mogao da sedne neki fini trgovačko-poslovni centar, dobra je lokacija.... Udri, bre, samo napred, to se zove naprednak. Pa kad jednom krenemo da vas jurimo po ulicanma kao što su Vesića jurili po Beogradu, onda ćete da pričate o lepom ponašanju. Ni do pekare po burek nećete više moći bez tri reda telohranitelja. Serem vam se u naš naprednak!
  • @Prirodnjak

    26.02.2020 10:42
    A realno. Iako imam najveće gadjenje prema aktuelnoj garnituri, mafijašima, investitorima, i svoj bagri koja razara Novi Sad u razmerama nevidjenim do sad, realno ni od ribarca i priobalja ovakovg kakvo je sad nemam mnogo koristi. Već je većinom zaposednuto od nekadašnjih mafijaša i "sposobnih koji se snalaze", kao i kojekavih splavara, baš mi je i svejedno hoće li izgraditi neki krš na sprat i naseliti nove mafijaše.
  • Sosa

    26.02.2020 10:34
    @vaske
    Pa lepo ja rekoh da su botovi izazvali revolt Novosađana i da su njihovi nalogodavci dali autogol! Da nisu krenuli u očajničku i grčevitu odbranu projekta, niko ne bi šerovao anketu po netu, niti bi izazvala tako veliku pažnju.
  • Djura

    26.02.2020 10:20
    @Jelica
    Ja ne znam gde ti zivis... Upravo sada imas to sto trazis, a nakon izgradnje ovog monstruoznog i opasnog projekta, neces imati apsolutno nista od toga. Moraces na Frusku goru da bi videla zelenilo ako i od nje nesto ostane...
  • Komšinica Mica

    26.02.2020 10:15
    Zašto lepo kad može ružno?
    Pre 3 dana išla u šetnju Ribarskim ostrvom...i sad mene neko hoće da ubedi da je ono tamo u redu baš takvo kakvo je...vikendice bez reda, đubre na sve strane, raspali čamci i prikolice po travnjacima.
    Jedva čekam da se to uredi. Mogu sliku u glavi da stvorim koliko to sve može biti atraktivno i lepo.
  • DarkoNs

    26.02.2020 10:15
    Ne vidim zasto bi postojao otpor tom projektu, taj prostor bi bio uredjen planski uz konsultovanje strucnjaka. Sigurno da bi se vodilo racuna o zastiti grada od poplava.
  • Nemac

    26.02.2020 10:13
    Naravno da podrzavamo sve sto se tice izgradnje i modernizacije grada. Grad Novi Sad zasluzuje da ide u korak sa vremenom u korak sa ostalim evropskim metropolama a vi koji se tome protivite taj strah od svega sto je novo karakteristican za primitivce, zadrzite za sebe.
  • Vojvodjanin

    26.02.2020 10:05
    @Сандра
    Novosadski starosedeoc ne pise cirilajom.
    Zamislite zgrade na mestu brodogradilista?
    Ustanes, otvoris prozor da izluftiras stan...udje ti smrad od mulja iz dunavca u stan, pojedu te komarci kojih ima bezbroj tamo! To da je predvidjeno da bude deo za stanovanje, tamo bi se odavno nesto sagradilo, ali posto nema vise mesta u Novom Sadu, koji odavno nije moj, vec od klompa ekipe, onda sam i prestao da se nerviram oko svega. Zna se ko je graditelj, a i zna se kojoj stranci pripada, tako da hteli vi to ili ne, oni ce da grade, jer tako su u mogucnosti.
    Da li ste razmisljali o Beocinu na vodi mozda? Mackov sprud nije iskoriscen.
  • Pepeljuga

    26.02.2020 10:02
    Bajka
    Od one skrnavstine tamo gde su zuti dopustili ilegalnu gradnju, gde imaju samo ostaci od sume, bolje planski osmisliti zdanje koje ce Novom Sadu doneti novu svezinu i sjaj!
  • zorica novakovic

    26.02.2020 09:50
    Ribarac
    Sumnjam da neko misli na dobrobit masa...zato sam protiv jer to ce postati oaza za one imucne koji nece viditi racuna da li se unistava priroda uzvodno i nizvodno ...protiv sam jer sve sto su nam politicari obecali , nisu odrzali ,osim naselja u Veterniku za izbeglice...protiv sam jer ekolozi nista ne preduzimaju protiv , Lafargea, jer nije na opstini Novi Sad, a udisu visè diosina i furana od beocinaca jer vazdusna strujanja ga bas novosadjanima donose, protiv sam jer du oare i lucni interesi iznad pameti i drustva...
  • Milwna

    26.02.2020 09:44
    Ugasiti Pink, ugasiti Pink, ugasiti Pink... Mada, očigledno ni to ne bi bilo dovoljno, jer fras se proširi.
  • Jelica

    26.02.2020 09:40
    Luman
    Živim u tom delu grada i radujem se ideji. Volela bih da objavite I plan izgradnje NS na vodi. Dobro bi bilo da se napravi lepo šetalište u tom delu, da bude puno zelenila, klupa, sportskih terena, igrališta za decu i mini park i zoo vrt. Tako bi bila manja gužva na Štandu i život bi nam pogotovo leti bio ispunjeniji.
    Tako ja vidim NS na vodi, pored same izgradnje objekata, da bude mesto za sve Novosađane.
  • ha

    26.02.2020 09:24
    Botovi su vredni, a nije ni čudo, evo u zavodu za preventivne lekarske preglede pred zaposlenje, invazija od 200 botova iz epsa za zaposlenje.
  • Čovek

    26.02.2020 09:14
    Kako se niko ne seti da od ribarca i sodrosa napravi zelenu oazu za zivotinje i ljude da to bude nas biser dunava ekoloska oaza za sve stanovnike Novog Sad, NE!? Sve treba unistiti i unovciti pa gde su vam dusa i mozak!!!
  • Сандра

    26.02.2020 09:10
    Староседеоц
    Наравно да желим да се мој град сређује и буде као и остале светске метрополе. Шта је ту лоше?! Градите људи, волимо ми да растемо! Маните се ових затуцаних што би као да шетају по Шодрошу, а за исти нису ни чули. Само градите!!!
  • Prirodnjak

    26.02.2020 09:08
    Ribarac
    Ovde se vidi svo licemerstvo vikendasa sa Ribarca. Kazu nisu potrebni beton, staklo...zale se da se seku stabla...i sl. A sta sad imamo na Ribarcu? Bespravno i neplanski izgradjene objekte od betona i stakla i to medju preostalim drvecem koje su ostetili dok su BESPRAVNO gradili svoje vikendice. Ribarac je vecim delom bio pod sumom, a sad imamo situaciju da ponegde imamo stabla...zahvaljujuci kome? Pa licemerima koji brane preostalih desetinu stabala, a pre toga su unistili celu sumu. Nazalost ne brane oni preostala stabla nego svoje bespravno izgradjene objekte. Zarad licnog interesa unistili su celu prirodu. Jos pozivaju na neki BOJKOT2020...fuj!!!
    Na delovima Ribarca gde nema bespravno izgradjeni objekata vlasnici tih objekata odlazu smece, tako da danas nemate deo na Ribarcu gde mozete prosetati lepo u prirodnom ambijentu...da li to trebamo da stitimo? Da stitimo bespravno izgradjene objekte koji se nalaze medju mini deponijama?
    Bolje je da dodje neko ko ce to ocistiti i dovesti u red ceo Ribarac, da se planski sve odradi. Da ne trpe svi gradjani Novog Sada zbog par sebicnih i licemernih ljudi koji stite samo svoje licne interese.
  • mario skrn

    26.02.2020 09:00
    majmuni
    retardi podrzavaju da se sva priroda unisti
  • ***

    26.02.2020 08:55
    ***
    Botineee, ima još jedna objava koja se tiče iste ove problematike...
    Trk tamo da lupate minuse!!!
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/235154/Vucevic-o-projektu-Novi-Sad-na-vodi-Necemo-da-sedimo-skrstenih-ruku-dok-Vode-Vojvodine-odbijaju-da-izdaju-vodne-uslove.html
  • Raša sa salaša

    26.02.2020 08:40
    110 hiljada glasova za manje od 24h! Pa toliko ljudi ne izadje u Novom Sadu ni na redovne izbore.
    SNS ekipa je toliko primitivna da to vredja inteligenciju normalnog coveka.
    A o Milosu Vucevicu ne bih trosio reci.
  • Zbogom pameti

    26.02.2020 08:30
    Ova anketa je i napravljena sa razlogom ali to nije tema. Ko shvati razumece.
    Napisah ja pre neki dan komentar oko priobalja i kamenjara.
    Hocemo da budemo iskreni prema sebi?
    Ajmo da se dignemo protiv bespravnog zauzeca i Ribarca i Kamenjara i dolina lopova.
    Ajmo narode da trazimo da se ti objekti sruse i da svi mozemo pristupiti obali?!
    Da li trazim mnogo?
    Stari kamenjar vratiti u okvire kako su gradjeni pre 60 godina,skloniti ograde i osloboditi prostor za sve gradjane. O dolini lopova da ne pricam.
    Da li smo spremni gradjani na to?
    A posto voilie i propise proverite sta kazu Vode Vojvodine da li se mogu legalizovati i graditi vikendice u nebranjemom delu?
    Znate i mi nismo iskreni prema sebi. Zapitajate se zasto.
    Nazalost gradovi se razvijaju,rastu vise nema gde pa idu u visinu. Nadamo se da ce doci neki investitor (ja nisam) i da ce napraviti neki kompleks koji ce liciti na limane,novo naselje. Ali tu tesko da ce moci da zarade, a zarada je svima prva.
  • pc

    26.02.2020 08:29
    pc@gmail.com
    Šta da podržavam? Ideju? Dok se ne napravi predlog projekta kako uopšte možete pitati za mišljenje.
    Ono što ja vidim je da je obala na tom delu okupirana. Odem s decom i ne može se prošetati obalom jer su neki ljudi prisvojili izlaz na Dunav. Vojvodina vode i Vojvodina šume kao firme koje brinu o tom pojasu i ne vrše nikakvu brigu. Obala je na nekoliko mesta totalno devadtirana a nasipi zapušteni. Šuma u tom delu se seče bez nadzora. Na svakih 50 do 100 metar imate starih šporeta, školjki od automobila ...
  • Gile

    26.02.2020 08:25
    Kada čitam komentare nekih ovde stalno spominju botove. Da li to znači da ja koji podržavam Vučevićevu ideju takođe spadam u botove samo zbog podrške samoj ideji/projektu ? Ako ste protivnici vlasti, ne znači da imate pravo da etiketirate ljude koji drugačije misle od vas.
  • Zdravko

    26.02.2020 08:22
    Beton nama treba
    Da se spremi Kamenički park...
  • Alfa Vojnik

    26.02.2020 08:22
    Zutaci nemoj da ste nervozni, dzaba vam spinovi da neko nesto sece i isusuje. Slagali ste da ce se asfaltirati Limanski park, kad ono nikad punije novo decije igraliste. Znam da patite za ruinama u Kineskoj, kao sto vise volite da gledate ono groblje od Brodogradilista ali ono je rezultat vaseg Srndaca, Solunca, Rodnija kao i mnogih "uspesnih" privatizacija u Novom Sadu.
  • ***

    26.02.2020 07:47
    ***
    A botine sipaju komentare brzinom munje...
  • Da vidimo

    26.02.2020 07:32
    da li botovi spavaju...
    Znate šta, isušite Dunav u ovom delu (kao što je neko već predložio), posecite svo drveće u gradu, svaki park uništite da bi mogli da izgradite objekte koji će vam doneti novac. Koga briga za kvalitet života, vi ste ovde još neko vreme, a šta ostaje budućim pokoljenjima, očito nije bitno. Pored toga, promenite i ime grada, kakav crni Novi Sad (jer reč sad ima veze sa sadnjom drveća, po mom shvatanju) - neka se zove Miloševac, Andrejsiti, Vučić grad....ili samo Novi Grad...
    Tužno, jadno i bedno...
    A bitovi, šta reći...nema toga šta isprani mozgovi ne bi uradili za koju crvenu i sendvaju sa podrigušom!
    p.s. Ne budi (ro)bot - misli svojom glavom
    #bojkot2020
  • Beowulf

    26.02.2020 07:27
    Kad ono...
    Juče su rezultati ankete bili potpuno suprotni. A gledajte sada, rade botovi sve pršti. Duše prodane seme vam se zatrlo. Prodajete budućnost naše dece za sendvič, priselo vam dabogda.
  • Vidoviti Limanac

    26.02.2020 07:20
    IP adrese
    Nije isključeno da se podigla čitava armija botova da ova anketa pokaže "volju naroda" bez obzira što nema nikakvu praktičnu i pravnu vrednost.
    Bilo bi interesantno da na osnovu IP adresa sa kojih se glasa da vidimo koliko je "Novosađana" podržalo NS@H2O...
  • Nina

    26.02.2020 07:17
    Gledam glasanje i ne verujem
    Svako ko je iole obrazovan zna kakvo je zemljište u Novom Sadu. Da li ste vi normalni da tu gradite Novi Sad na vodi??? Imate li vi mozga???? Gledam ove što lupaju minuse, užas. Neće biti od toga ništa, držite se Vode Vojvodine i ne dajte!!!!!
  • Marijana

    26.02.2020 07:14
    Samo je bilo pitanje dana kada ce i NS pasti pod najezdom megalomanije.Sve sto su,naumili to su i uradili,rusili,sekli,podizali bespravno nepitajuci,nikoga.NS je postao jedna Sava mala.Ko zna mozda ce vucevic,izmestiti i strand,zato ljudi cuvajte svoje,kabine i ligestule,opusteno prilegnite i cekajte da vas zajedno sa stolicama podigne i razmesti.A VI??!!Necinite nista!!Onako,po lalinski pomirljivo prihvatate sve.Cast izuzetcima.
  • Vaske

    26.02.2020 07:07
    @Sosa
    Soso nemoj da se nerviras, eno zuti botovi su toliko ocajni da dobiju anketu, da su je ubacivali u Mame i Tate Novosadjane na fb, po tviteru.
  • Gari

    26.02.2020 07:04
    Pola-pola
    Prvo- dosadili ste sa tim "sendvičima".
    Drugo- Naprednjak sam od osnivanja.
    Treće- naravno da sam za gradnju na lokacijama "Neimara", "Brodogradilišta" i "mornarice".
    Četvrto- naravno da sam PROTIV gradnje na Šodrošu i stvaranja nove zone građevinskog zemljišta, jer bi to značilo uništenje Dunavca i Kameničke ade, kao jedine očuvane "prirodne sredine" u novosadskoj opštini, na kojoj žive mnoge zaštićene vrste, ali se o tome "ne priča".
    I da se razumemo...ako se gradnjom uništi Dunavac(umesto da se revitalizuje), sve ono što je do sada dobro urađeno u NS- ništa nam ne vredi.
  • Maja

    26.02.2020 05:35
    Novosadjanka
    Anketu treba napraviti tako da samo oni sa adresom u Novom Sadu mogu/moraju da glasaju i onda odluciti.
    Moj glas je NE
    A Promenadu srusiti posto ne ispunjava uslove za dobijanje dozvole i nije ispostovala obecani zeleni krov i jos mnogo toga
  • Zapanjena

    26.02.2020 04:49
    Budalaština
    Ne podržavam!!!!!
  • Bane Novi Sad

    26.02.2020 03:37
    Novi Sad na vodi - DA
    Da treba urediti pomenute lokacije to je vise nego potrebno ali nikako ne graditi stanove . Te lokacije treba da imaju objekte za potrebe turizma . Hoteli , marina , restorani ... Cinjenica ja da grad veoma malo ima reprenzetativnih objekata na tako mocnoj i lepoj reci . Kao sto je i opevano ; '' Dunave moje more " e onda se prema Dunavu i lokacijama uz reku treba tako i ponasati .
  • Sosa

    26.02.2020 02:33
    Autogol!
    Mogu botovi dominirati u glasanju na netu, očogledno ih je mnogo, imaju resurse i za to su plaćeni ali realna situacija i raspoloženje građana će se videti na protestima protiv NS-a na vodi. A ovakvim, bednim potezima i angažovanjem botova samo je pojačan bes i nezadovoljstvo Novosađana. Realno, nalogodavac je dao autogol!
  • Tatjana

    26.02.2020 01:27
    Ribarac za uzivanje
    Ne podrzavam!!!
    Na "Ribarcu" luksuz ,beton i staklo nisu potrebni....neka se zadrze u gradu,keju...imaju prostora.Grad se siri,ima jos vode,...Neka bude kod "Zezeljevog mosta.Sto da ne,eto tu "GRAD NA VODI"neko ce docekati i nov Kej kod Zezelja...bice!
    Kvantas pijaca se izmesta,Galens tu zida .Ribarac treba upristojiti za kajakase za nas prirodnjake,normalne ljude koji su svesni prirode i sta ona znaci za nas i covecanstvo a na domak grada !!! . Brodogradiliste resiti,,ostaviti plazu( divlja ali cisto uredjena i bez kafica-neka oni ne guraju svuda noseve.Tresti sve kao vasar na strandu.)Uf!!!!
  • SRBIN

    26.02.2020 01:11
    Naraavno da PODRŽAVAMO, uz jedan dobar sneg u Švarcvaldu, i naglo topljenje da svi lepo odu niz Dunav
  • Srki

    26.02.2020 01:00
    Podržavam ideju, pa da naiđe jedan dobar talas, pa da ih sve potopi :)
  • Sole

    26.02.2020 00:59
    Radikali. šešeljevi pijoniri, presvučeni u naprednu nošnju ojadili su ovu zemlju...
  • Nenad

    26.02.2020 00:14
    Nikako
    Počelo je od Zemuna, na njemu su učili: pretvoriše ga u svinjac. Nastavilo se sa Bgd na H2O, zarad koga već dve godine uništavaju ostatak grada.
    Ne želim da i Novi Sad snađe ista sudbina. Valja mi se, budem li prinuđen, doseliti u normalan grad.
  • Maks

    26.02.2020 00:12
    Ne izgradnji
    Protiv Sam ideje za takvu vrstu urbanizacije na tom delu grada...Potpuno ce se urusiti lokacije I obelezja koja cine ovaj grad autenticnim I drugacijim...nemojte to ciniti...
  • Luk

    26.02.2020 00:05
    Trebalo im je malo vremena da se organizuju, ali onda 40000 SNS botova je krenulo u akciju. Možda ih i nema toliko, sigurno ima nekih fora sa promenama IP adresa i sl. To samo dokazuje sumnju da su lični, odnosno stranački interesi u pitanju. 021 verovatno nije imao nikad ovoliku posetu i to je jedina pozitivna stvar. Nadam se da će nas detaljno informisati o aktivnostima na njihovim serverima.
  • Šara

    25.02.2020 23:58
    Botovi po gradu pricaju o organizaciji, jaoj, kako ste beedniiii. Pa ovo je mali grad!
  • Andrea

    25.02.2020 23:46
    OGROMNO NE!!
    Dragi ljudi koji zaista mislite da je gradnja NS-a na vodi kvalitetno ulaganje u razvoj našeg grada. Dragi sugrađani koji mislite da je okej što je Promenada najposećenije mesto u gradu. Želim da vam saopštim šokantnu vest! Razvoj grada treba da bude u skladu sa poboljšanjem kvaliteta života njegovih građana, a ne u skladu sa punjenjem džepova investitora. Razvoj biciklističkih staza, strateško planiranje i izgradnja naselja po meri čoveka, ne takozvanih spavaonica, izgradnja javnih objekata kvalitetnog sadržaja koje ne vređa inteligenciju i ljudskost,
    drvoredi u svakoj ulici... To je način, ne soliteri za buržoaziju, ne izgradnja plavnih područja, ne uništavanje oaza, ne tržni centri. Držite do sebe, ne budite ovce!
  • NS

    25.02.2020 23:40
    NS na vodi, ma ajte molim vas
    Ko hoce, eto mu Beograd. Cena prava sitnica
  • Nn

    25.02.2020 23:37
    Ajde botovi na spavanje. Sutra sendvic i po dve hiljade za gospodju.
  • Fuj koliko botova

    25.02.2020 23:26
    Da li ste normalni?
    Koliko samo botova na portalu.. Žalosno je koliko je malo potrebno da se čovek proda. Najžalije je što oni nikad neće uvideti svoju zaslepljenost i neznanje. Zbog njih, duša prodanih (slobodno lupite minus, sami znate da ste robovi i da vas neko goni na to) pošten i civilizovan svet u ovoj zemlji pati. Kako živite sami sa sobom?
  • Kika Bibić

    25.02.2020 23:25
    Proizvodnja sendviča u Novom Sadu skočila 100 posto. Biće to prava stvar, sendvičara na vodi.
  • Danijela

    25.02.2020 23:22
    Sta ce biti s'kucom
    Naravno da podrzavam, i sve stanove podeliti botovima, pa kada krene prvi talas potopa, da prvo njih podavi.
  • botfixer

    25.02.2020 23:21
    Bez brige, biće sutra isplata
    Tužno je gledati sve ove botove u NS na vodi. Hlebu i vodi.
  • Mene sramota

    25.02.2020 23:08
    Brzi prsti
    Opaaaa! Botoviiii, sutra dobijate 2 sendviča!
  • S NS bot A

    25.02.2020 23:07
    Logika
    Kada se pogleda prosek komentara, reakcija i njihov sadržaj na bilo kakvu vest momentalno postaje jasno da ovde imamo posla sa Ujedinjenim Borovima što klikću i pišu po komandi.
    PS I da, zdravo me zanima koliko ću negativnih ocena sakupiti.
    Pozdrav botovi, ljubim vas!
  • Zoki

    25.02.2020 23:05
    botovi
    Koliko je botova ovde !! Bliže se izbori pa se aktivirali!!
  • Drug

    25.02.2020 22:55
    NS na vodi
    Imam bolju ideju što graditi u plavnom područiju pored dunava? To je glupost. Treba graditi nasred reke to je jedino rešenje. Malo li je što su Limani nasuti? A na Ribljoj pijaci se prodavala riba iz čamaca... Ako oće da grade eto im Mišeluk suvo sa fantastičnim pogledom na grad bolje neće naći.
  • Daki89

    25.02.2020 22:53
    NS na vodi
    Beograd na vodi je postao veliki uspeh koji se čekao decenijama, tačnije još drug Tito je obećavao Beograd na vodi, tako da naravno da podržavam Novi Sad na vodi.
  • Bilja

    25.02.2020 22:47
    Podržavam
    Bili ste protiv Promenade. Hejtovali ste na sav glas, pa ispade najposećenije mesto u Novom Sadu. Naravno da podržavam. Neka se razvija Novi sad
  • Sara

    25.02.2020 22:44
    Podržavam svakako. Svaka nova investicija u naš grad je i više nego dobrodošla.
  • /

    25.02.2020 22:44
    /
    naravno da ih je frka i da su po svaku cenu alarmirali botove.
    boje se da ih ne stigne duga ruka iz juzne afrike.
    da ih ne stigne djindjiceva osveta
  • Slađa

    25.02.2020 22:42
    Novi Sad na vodi
    Podržavam razvoj Novog Sada. Beograd na vodi izgleda prelepo, pa verujem da će i Novi Sad na vodi postati zaštitni znak srpske Atine.
  • Gasha L.

    25.02.2020 22:37
    aha
    veoma logi;no, aha! Ribarsko ostrvo, umesto da ostane lepo mesto za šetnju i uživanje u prirodi sada odjednom treba izbetonirati i sačuvati za neku SNS elitu, i sad, odjednom, navalila većina da za to glasa. Sve neki velikodušan svet, ne želi sebi dobro nego onim koji su uz vlast, ovui i ovakvu. E majmuni glupi glupiglupi!!
  • Nena

    25.02.2020 22:35
    Ako hoces lepu zemlju normalno bi bilo da podrzis ovako nesto.
  • Mala plava

    25.02.2020 22:32
    Predlog
    Sasvim ispravan i pravi predlog za ovako veliku meytopolu.To jedino se vidi i prepoznaje.Rad i uredjenje jednako lepota.
  • Dejan Ljiljak

    25.02.2020 22:29
    NS na vodi
    Podrzavam projekat jer smatram da treba da se gradi i pravi jer to ce da donese dosta novca u drzavni budzet.
  • Bojan

    25.02.2020 22:29
    Je l' moguce
    Ovaj narod je retardiran. Za 1000 dinara sve moze i sve biste prodali. Deca ce vam na slikama uciti kako izgleda drvo, a kako trava.Vi biste u Parizu glasali da se izmesti Ajfelov toranj i napravi lep savremen trzni centar. Parizani to nikad ne bi uradili svom gradu. Racunajte sta ostavljate deci, beton i behaton.
  • Balša Gašić

    25.02.2020 22:28
    Za lepši Novi Sad
    Ko ne bi podržao razvoj jednog grada, samo lud čovek.
  • Mila

    25.02.2020 22:17
    Apsolutno NE PODRZAVAM!
  • garixx

    25.02.2020 22:15
    Ne davimo NS
    Au pa ovi iz SNS bas znaju da pokazu sta ih boli. Znaci treba praviti jaku inicijativu "Ne davimo Novi Sad" i ne dozvoliti ovu katastrofalnu ideju. Ako je Beograd pao, Novi Sad nece.
  • nesha

    25.02.2020 22:14
    sta rade
    Zarad licnih, najnizih interesa sta rade sa tobom moj nekadasnji najlepsi grade. Jedno veliko NE!
  • Deni

    25.02.2020 22:05
    Na kraju
    Nadam se da će posle ankete biti i neki tekst analize ovog današnjeg neverovatnog glasanja...skoro 40.000 glasova...vauuuu
  • jareipaja

    25.02.2020 22:04
    DA
  • BELENYI

    25.02.2020 22:03
    BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB
    BOTURINE celog Sveta - ujedinite seee !!!
  • Miroslav

    25.02.2020 22:01
    Ada
    Moj predlog je da od Šodroša napravimo novosadsku ADU CIGANLIJU.
  • Boris Markovic

    25.02.2020 21:57
    Da
    Treba podrzati svaku zelju za stvaranje lepse, modernije drzave.
  • Arh.

    25.02.2020 21:54
    Sramota
    Sramota je da im takva ideja padne na pamet! To mogu da podrže samo oni koji mrze Novi Sad i žele da unište život sebi, svojoj deci i drugim Novosađanima.
    Svi treba da se izborimo za veliko NE uništavanju ovog dela grada zarad ličnog profita tajkuna i političara koji im ovu ideju podržavaju.
  • Mika

    25.02.2020 21:53
    Mi
    Naravno Novi Sad je prelep grad uz dobru investicuju bice jos bolji.
  • Aca

    25.02.2020 21:48
    Sendvičari
    Jel lep sendvič?
  • Toma

    25.02.2020 21:42
    velika para u igri
    Jasno je iz automatskog botovskog napada da im je jako stalo do ovoga, desetine miliona evra treba da se podeli u vrhu vuciceve ekipe.

    Novosađani, biće čupavo bome.
  • Observer

    25.02.2020 21:36
    Koordinator bot mašine, nakon očigledne nesrazmere izmedju +/- glasanja na komentarima i glasanja po anketi (automatika), sada je dao nalog da se popravi skor na glasanju po komentarima.

    Medjutim, sve je bezuspešno, gradjani su prepoznali bolesnu aktivnost botova.

    Ne može se sakriti želja da se sve radi zbog privatnog interesa.

    Uostalom, ne bi Galens tek tako kupio brodogradilište, da bi bacio novac.
  • Pićuka

    25.02.2020 21:31
    " Jedva čekamo rat ljudi protiv mašina,"
  • P

    25.02.2020 21:30
    P
    Ma nikoga ne interesuje ns na vodi nego je svima krivo što nejće moći da kupe neki stan. Pa pišu gluposti od ljubomore i besa.
  • Poslusni gradjanin

    25.02.2020 21:22
    Botovi su spremni
    Idu poruke da se glasa za, salju se linkovi na sajt na brojeve telefona! Sramota, to je ta masinerija koja se mora razbiti! Iako je nesto lose, svi se botovi mobilizuju da glasaju!!! Bojkot!!!
  • novosadjanka

    25.02.2020 21:20
    Ukradite nam i Dunav
    Sklonite zelenilo, posecite drveće, isušite nam i Dunav, pogoršajte nam i kvalitet vode, smrdećemo, gradite, dajte nam poglede na beton, vapimo za betonom i imitacijom BGa... Dokle bre više, cena m2 kao da ne živimo u Srbiji, radimo za platu manju od 40000din,strahujemo za decu, strahujemo u saobraćaju, strahujemo za zdravlje,za život.... Gde ovo vodi.... Na selo, gledati ovce i krave i uživati sa njima, bez betona, sa prirodom, drvećem, zelenilom....
    Možemo mi glasati, svakako će se graditi, još malo da se napune dzepovi, daj, daj, daj i samo daj.....
  • Wnj

    25.02.2020 21:19
    Ne
  • Mirjana

    25.02.2020 21:18
    Ne
    Ne naravno
    Treba da ostane oaza gde ce normalni ljudi moci da pobegnu od guzve i vreline i haosa.Za ove fensi vec ima dovoljno trznih centara
  • Zeljko85

    25.02.2020 21:15
    podrska
    Naravno da podržavam, treba svaki grad u Srbiji da se razvija.
  • Dalibor

    25.02.2020 21:11
    Grad treba da se razvija
  • Ludilo u stali

    25.02.2020 21:10
    Botovi spermi i jajne celije vam izumrle, da zlo sa vama i zavrsi
  • Any IT

    25.02.2020 21:06
    Vuc(ic)evic
    Taman pomsilis ne moze gore od ovog, onda dodje Vucevic sa svojim fantasticnim idejama. Galensograd( novi novi sad) je postao rugoba od grada.
  • Klisa22

    25.02.2020 21:01
    Bezbednost na prvom mestu
    Čini mi se da većina gradjana uvidja da treba nesto uraditi sa ovim delom grada, ako ništa drugo, bar učiniti ga pristupačnijim.
    Bilo bi lepo videti da se iskoristi u razne poslovne, stambene i sportske svrhe ali to učiniti uz poštovanje zakona i saveta stručnjaka.
    Ako stručnjaci već nisu saglasni sa idejom treba razmotriti moguća rešenja.
  • bestboj

    25.02.2020 21:00
    Best
    Modernizacija gradova je pokazatelj da Srbija ide napred.
  • Tea92

    25.02.2020 21:00
    Unapređenje
    Reč je o veoma značajnom projektu koji će unaprediti već divni Novi Sad i svakako privući pozitivnu energiju kako turista, tako i poslovnog sveta.
  • nata

    25.02.2020 20:59
    dokle vise botine ?!?!?!???
  • Lorena

    25.02.2020 20:55
    Glasanje NS na vodi
    Ne, naravno da nisam! I nije u pitanju izgradnja Ns-a vec nesto sasvim drugo... ne mogu da verujem da je vecina kao ZA. To nije misljenje naroda.
  • Aleksandar

    25.02.2020 20:43
    Aleksandar
    Treba napomenuti da je ona kuća na keju žute boje prodata (pogodite kome) i kreće gradnja ,i iz tog razloga se izmesta kanalizacija da gospodi ne smrdi .. m2 je oko 2500e i sve prodato...pogodite kome?
  • M Novosel

    25.02.2020 20:37
    Novi Sada
    Naravno da podržavam. Sve što je dobro za žitelje Novog Sada treba podržati.
  • Cale

    25.02.2020 20:31
    Evo botova, samo se cekalo naredjenje.
  • Vesna

    25.02.2020 20:19
    Limanci
    Ne mogu da verujem, pa ovi botovi su svuda. Ti koji citas ovo, ne daj se zavarati. Ovaj rezultat nije merodavan. Lepsi nam je NS ovakav kakav je, nego za koju godina par metara pod vodom.
  • bot

    25.02.2020 20:19
    Botovanjem do propasti!
    Valjanje u dopstvenom izmetu!
    Prodaj svoju čast za sitninu kriminalcima!
    Deca će se svojim roditeljem ponositi!

  • Nana

    25.02.2020 20:18
    @Ivana
    Kakve veze ima modernizacija grada sa stambenim komplekosom na nasipu?!
    Nije vam palo napamet da se taj deo uredi za za javnu namenu?! Npr, park, šetalište, akva park, svašta nešto.
    Objasnite mi kako stambeni kompleks, verovatno zatvorenog tipa, može da doprinese razvoju grada?
    Jadno je sve to, ali nažalost ne vidite dalje od svog d....
  • Sssa

    25.02.2020 20:16
    Evidentno je, citajuci komentare da je veci deo istih napissn od strane inteligentnih ljudi, kojima je jasno o kakvom see dilu radi, kako bi sns klika napunila dzepove....
    Takodje je evidentno da je sns masinerija pokrenuta da bi glasala za ovu glupost...
    Oni moraju da glasaju, kako za ovo, takodje I za av...
    Jer ako oni izgube izbore, izgubice i poslove koje su podobijali nezasluzeno u raznim jp I jkp...


  • NIA

    25.02.2020 20:13
    Tanja je Taki
    Tanja25.02.2020 • 14:26
    Svakako
    Treba ulagati u bolji izgled grada dosta toga je propalo

    Taki25.02.2020 • 14:25
    Da
    Treba ulagati u bolji izgled grada dosta toga je propalo.
  • NIA

    25.02.2020 20:08
    Pa makar kad promeni ime neka promeni i tekst!
  • sasa

    25.02.2020 20:08
    istorijsko NE
    Jao botovi, pa toliko je providno da boli..... nego u onoj drugoj (PRAVOJ) stvarnosti vodu vam mute Vode Vojvodine. Dobili ste istorijsko NE, nadam se da nece popustiti pod pritiscima. Treba ici pred njiovu zgradu i dati im podrsku.....
  • Pera

    25.02.2020 20:05
    U koliko sati se zatvaraju bot centrale? Videće se po glasovima.
  • Emil

    25.02.2020 19:56
    Telep
    Ne!
  • Lepa

    25.02.2020 19:51
    Brena
    Bato bato bato ti si moje zlato
  • BulevarEvrope

    25.02.2020 19:50
    Pa ne botuju samo dodikovci, nego i ovi drugi ...
  • Đura

    25.02.2020 19:49
    Samo da podsetim botove da su Telep i Liman 4 viši za oko pet metara od centra grada. Ako tu nasip popusti centar grada če biti pet metara pod vodom. Onda će vam džaba biti sendviči i radna mesta u javnim preduzećima.
  • Ivana

    25.02.2020 19:38
    Naravno da podržavam. Nervira me kad je neko protiv modernizacije Srbije i ulepšavanja gradova. Po njima, najbolje bi bilo da se vratimo u doba Turaka. Ah, i tad bi im nešto falilo.
  • Observer

    25.02.2020 19:35
    Fake anketa
    Pogledajte ogromnu nesrazmeru između +/- glasanja po komentarima i glasanja na anketi.

    Više nego očigledno je uključena sns automatika za glasanje na anketi.
  • Marija

    25.02.2020 19:26
    Podrzavam svaku vrstu unapredjenja grada Novog Sada ❤️
  • Inspektor Višekruna

    25.02.2020 19:25
    Što se mene tiče
    Pitanje je ekvivalentno pitanju "Jeste li ludi?".
    Ako jeste podržavate!
  • Dragana

    25.02.2020 19:24
    Ne
    Nikako ne treba prihvatiti ovakvu gradnju.
  • k

    25.02.2020 19:23
    OK, da li je stvarno moguce da je 60 posto ljudi koji zive u Novom Sadu toliko glupo?
  • неко из масе

    25.02.2020 19:22
    Овим темпом
    гласања, сутра у јутарњим часовима биће МИЛИОН глааова (обратите пажњу).
  • Novosadjanka

    25.02.2020 19:21
    NE!!!
  • U Novom Sadu

    25.02.2020 19:19
    Nije to Novi Sad na vodi, nego Dodik na vodi..
  • Deni

    25.02.2020 19:16
    Botovi
    Botovi, jeste li ponosni na sebe što glasate za potapanje Telepa i Futoga????
  • Darko

    25.02.2020 19:14
    Bolje lepo sređen kej sa svetskom marinom kakva dolikuje Novom Sadu i niz modernih zgrada nego šodroške deponije i sadašnje polulegalne sklepane marine koje su građanima oduzele deo obale. Što se tiče prirode Fruška gora je na 10 km od centra grada!
  • Dobar dan tugo.

    25.02.2020 19:13
    @ Zbogom pameti
    Ovo je samo još jedan od naprednih predizbornih cirkusa kao onaj iz 2012. kada je kandidat za gradonačelnika srbijanske prestonice (AV) u pomoć pozvao bivšeg gradonačelnika Njujorka (RĐ) a ovaj se o trošku "firme iz Londona" odazvao na traženu pomoć u realizaciji razvoja Beograda, "sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda" i spuštanja grada na reku kao što to rade u Čikagu, Lahoreu, Haifi, Šenjangu, Pertu, Milanu ili Geteborgu. Vučić tada nije postao gradonačelnik, ali je već u sledećem predizbornom cirkusu, nakon dve godine traganja za investitorom istog našao u Abu Dabiju i postao premijer. Novosadski gradonačelnik, u maniru žabe koja skače bez da vikne hop, snašao se blagovremeno za investitora, ali mu mandat zavisi od jednog papira i nadam se da ga neće isposlovati, već da će za sve nakarade koje su u gradu nikle za njegovog mandata, odgovarati.
    Železnica pamti.
  • Dragana

    25.02.2020 19:11
    Ne
    Nikako ne treba graditi na tom delu Novog Sada.
  • Tanja

    25.02.2020 19:10
    Poštovani botovi
    Dabogda vam botovanje na nos izašlo.
  • Luna

    25.02.2020 19:10
    Novi Sad zasluzuje da prati najvece svetske metropole, i da se izgradi i odise savremenim izgledom, treba raditi na uredjenosti gradova i njihovoj lepsoj slici
  • Lala

    25.02.2020 19:08
    Botovi dobili nalog da glasaju ZA
    Da Milos lazno prikaze da ima podrsku Novog Sada za ovu glupost
  • arhitekta

    25.02.2020 19:07
    Ne smemo dozvoliti Beograd na vodi u Novom Sadu! Ovakav, najznačajniji projekat u novijoj istoriji Novog Sada (najatraktivnija lokacija, veličine kao dva Limana), sme da se desi samo uz veliki međunarodni, ozbiljan, transparentan tender i urbanistički/ arhitektonski konkurs sa nagradama koje će privući najslavnija imena i omogućiti najbolje rešenje, kojim ćemo se ponositi. Tako značajan projekat mora na kraju da bude turistička atrakcija, a ne rezultat iživljavanja nekog investitora siledžije koji će samo da nam ostavi neku novu rugobu, tumor (Palatu ili Park) u amanet, da uzme lovu i zbriše.
  • Novosađanin

    25.02.2020 19:02
    Botovi u akciji
    Botovi klikću na anketu k'o besni. Ne mogu da razumem taj mentalni sklop, i toliko ne korišćenje mozga. Ovaj narod tačno ima vlast kakvu zaslužuje, i treba da se davi u tolikoj vodi.
  • Dejan

    25.02.2020 19:02
    Posao
    Ko vas sve ovde i pita nesto o tome,doda je vec uzeo kredit od pola milijade eura ! Ne bi uzimao a da nesto bi gradio ( izvinte op'rp pare), tako nama ovde je samo da gledamo i posmatramo,sve sto su naumili su odradili. Prave sebi i slicnima za zabavu. Novi Sad je za obicnog gradjanina postao grad sa losim uslovima za zivot ! Ko se bavi kriminalom,drogom,izlasci, butikasice, hipsteraj,sa njih je ovo nesto na pola zahteva. Jedna stogodisnja kisa,lud na Dunavu ce obrisati taj tzv Novi Sad na vodi za pola dana. Grade tu budalastinu a nemaju ni jedan ledolomac !!
  • MAJA

    25.02.2020 19:02
    NE!
    Naravno da ne odobravam i ne podržavam. Dosta više laži o tome kako se mora širiti grad na reku, neka se širi ka Sajlovu, nek se razvija druga obala Dunava, zida po Kamenici i slično, a ne da grabe najatraktivnije lokacije za zaradu nekolicine smradova.
  • Juda

    25.02.2020 18:58
    Dzada
    Kada bih znao sta je to ''Novi Sad na vodi'' onda bih se mogao izjasniti da li ga podrzavam ili ne.

    Ovde se sve radi iza kulisa. Kada bi sve bilo transparentno i kada bi glavnu ulogu imala struka, u ovom slucaju profesionalni urbanisti i arhitekte (citaj ne stranacki i privatni poslusnici) i kada bi javnost bila upoznata i dala svoj sud, takav projekat bi mogao i imati smisla.

    U ovakvom drustvu i u ovoj drzavi, siguran sam da iza tog projekta stoje iskljucivo privatni interesi sa minimalnim ili nikakvim ucescem struke i gradjanstva, stoga ne, ne podrzavam!
  • Meri

    25.02.2020 18:57
    Hehe
    Ovu anketu ste mogli nazvati i "Botovi uživo"
  • Ivana

    25.02.2020 18:57
    Gde živite vi ljudi koji glasate DA? Zar stvarno mislite da je u NS sve pod konac i sređeno pa nam samo treba NS na vodi? Jeste bili skoro na poliklinici, u porodilistu, na Fruskoj gori? Da li ste prosetali ulicama koje nikad nisu bile prljavije? Da li ste pokusali dete da upisete u vrtić? Ništa ne razumem...
  • Student

    25.02.2020 18:54
    Ne. Sirite Petrovaradinsku stranu i gotovo.
  • Alxn

    25.02.2020 18:53
    botovi
    botovi naucili novu rec apsolutno.
  • Драган

    25.02.2020 18:47
    Подржавам рад, добро је да се ради и гради. Али, строго по закону и прописима, без угрожавања природе и приобаља.
  • Bojan NN

    25.02.2020 18:40
    zar stvarno
    Ma sta ce nam zastita od poplava, treba njima jos para. Za njiovu decu
  • Šodroš

    25.02.2020 18:31
    Pluća novog sada
    Apsolutno ne! Podržavao bih uvođenje parka prirode na području šodroša kao prirodnog mrestilista za ribe, staništa više vrsta ptica i životinja. Uvođenje čuvara, prirodno uređenje obale, postavljanje klupa
  • Makile

    25.02.2020 18:27
    Ne!
    Ne ne ne ne i ne!!!!!! Ostavite na miru nas lepi grad! Sta ce nam to?? Manite se betona, dosta nam je gradjevina kojekakvih! Ostavite ovo malo prirode sto je ostalo! Stop gradnji, sadite drvece, bolje !!!
  • Milan

    25.02.2020 18:27
    Napredak ali pametan
    Napredak podrazumeva da se nešto gradi, izgradnja je neminovna, samo što se mora razmisliti i sagledati kakav to uticaj ima i obezbediti da te građevine ispunjavaju najaktuelnije trendove. Tu mislim na energetsku efikasnost, komunikacionu infrastrukturu u i oko prostora koji se gradi i isto tako sagledati potrebe budućih stanara. Prilikom gradnje, mora se voditi računa i o tome da se postave sigurne barijere za mreže raznih WiFi uređaja 6 generacije, jer ona je već krenula i prevazilazi ono o čemu sada diskutujemo oko 5 G mreža. U infrastrukturi mislim na to da će za godinu dve početi i električni automobili, pa je potrebno i to projektovati, na parking mestima, kupljenim ali i javnim parking mestima i slično. Ja sam za napredak, samo da se to osmisli, da ne bi smo za godinu dana počeli kukati šta nam sve fali.
  • Pićuka

    25.02.2020 18:22
    Jadno i bedno. Koliko čovek može biti mizeran zbog lične koristi.
  • Anchi

    25.02.2020 18:19
    Nisu mi jasni oni koji su u a priori protiv neceg novog. Svako normalan zeli da se gradi i da se nas grad razvija, a ne da tapkamo u mestu.
  • X

    25.02.2020 18:18
    Evo vidim i Beograd propade odkako su poceli da grade Beograd na vodi
  • Sendvaja do jaja

    25.02.2020 18:15
    @Miki
    Al si nam reko...
  • Gari

    25.02.2020 18:13
    Vec jeste
    Koliko ja znam, Novi Sad vec jeste grad na Dunavu (i to veoma izrazeno "grad na reci").

    Sto se urbanizma tice, taj pojam je odavno napustio NS, kao i vecina novosadjana...

    Ko ste vi ljudi? Ciji ste vi derani?
  • ***

    25.02.2020 18:13
    ***
    Novi Sad na vodi = Novi Sad pod vodom
    Nema nama pomoćí ako ovi napredni nazadnjaci ostanu na vlasti.
    Botovi, budite malo maštovitiji što se tiče pisanja komentara. Bez prepisivanja!
    Takođe, mogli bi da obnovite znanje iz pravopisa srpskog jezika. Nemojte da se gazde ljute.
    #bojkot
  • Toma

    25.02.2020 18:08
    NE
    Treba očistiti i oplemeniti da bude zelena oaza. Nikakvi betoni za mafiju i njihovo pranje love.

    Anketa je besmislena jer je predmet botovskog kontranapada.

    Kriminalci su uništili ceo grad, uništiće i ovo, sprečićemo ih jedino tenkovima.
  • Carls Tejlor

    25.02.2020 18:08
    Ne podrzavam dalje nezakonito i organizovano kriminalno bogacenje SNS-a.
  • Cole

    25.02.2020 18:03
    Sve
    Ali baš sve botice iz gradske kuće glasale. Ne brukajte ženski rod. Kako je ovo providno. Jedna rečenica i sve su za. Imate li vi mozga? Ili mora Vučević da vam ga stavi.
  • NS-love

    25.02.2020 17:47
    Ne podrzavam
    Ne podrzavam projekat NS na vodi.U pitanju je licni interes galens firme i gradonacelnika Vucevica.Cilj je jedino da se zaradi prodajom stanova ciji kvadrat bi bio skup.Direktor urbanizma je obican stranacki sns poslusnik koji radi iskljucivo i jedino u interesu sns-a i galens firme u ovom slucaju.Novi Sad apsolutno nema nikakve koristi od ovog projekta.Nek ulazu u fabrike i otvaranje novih radnih mesta,a ne u nepotrebne zgrade na lokacijama koje nisu za to ni predvidjene.Ako do ovoga dodje to je kriminal i gradjani treba da protestuju masovno i mirno na trgu.Dosta je bilo bahacenja vec evo skoro 8 godina od strane sns i sps-a na vlasti koji zajedno opet zele sa Bokanom da se udruze.Plus od 2004-2008 ti isti su vec vodili grad,samo sto su tada bili radikali.A danas su oni isto radikali,koji su kao postali nazovi evropska stranka sa sve vulinom i sps-u koaliciji kao nekada pre 5 oktobra kad smo jedva i konacno promenili tu uzasnu vlast milosevica i seselja mentore danasnjih ljudi na vlasti u Srbiji.Ne projektu Novi Sad na vodu jer volimo Novi Sad i Bojkot predstojecih izbora jer to donosi promene u bliskoj buducnosti.Populisti u celom regionu polako odlaze sa vlasti.Krenulo je od Makedonije podem Zaeva,nastavilo se u Hrvatskoj gubitkom Kolinde,uskoro ce i Dodik izgubiti i promene dolaze i u Srbiju.
  • Anketa

    25.02.2020 17:43
    Nikako! Beograd uništavajte koliko želite ali moj Novi Sad ostavite na miru SNS mafijo!
  • Boba

    25.02.2020 17:42
    Ne
    Nikako!!!
  • imate

    25.02.2020 17:42
    cistu vodu?
    cistite otpadne vode,ocisceni otpadi po gradu,sredjen eko prevoz,socijala,zdravstvo,pravedo sudstvo,------ nemate-
  • Lena

    25.02.2020 17:39
    Naravno da ne. Vec imamo Beograd na vodi, ne treba nam i Novi Sad.
  • Kuki

    25.02.2020 17:36
    Veliko DA
    Samo nek se gradi, samo nek se radi...
  • DUŠANKA

    25.02.2020 17:33
    SLEPCI
    Uredjenje a ne uništavanje grada. Ovakav projekat vodi ka uništavanju grada.
  • Dragana

    25.02.2020 17:33
    Ne!
  • Jovan

    25.02.2020 17:32
    Jr
    Beograd na vodi je pun pogodak i bice najlepsi deo grada,ne vidim zasto se to ne bi prenelo i na Novi Sad.
  • Branka

    25.02.2020 17:30
    Sikter botovi
    Naravno da ne podržavam da se od novca iz budžeta plaćaju privatne investicije u zemljište da bi kompanija tipa Galens, čije poreklo kapitala je nepoznato, zarađivale enormne sume. Priobalje pripada svim građanima. Ovde ima toliko botova da ne znam od čijih para ih plaćaju.
  • Marko

    25.02.2020 17:24
    Samim tim sto ovde glasamo za ovako nesto govori o tome koliko smo primitivan narod... Svako drugi bi pozeleo da njegov grad ovako raste i razvija se, ali nama to smeta.
  • M

    25.02.2020 17:23
    Svako ko voli Dunav,Novi sad i prirodu nece ovo podrzati.Priroda na Sodrusu je prelepa,a na samo 300 metara od urbanog dela grada.Idealno mesto za uzivanje,setnju i pecanje.To je poslednji bastion prirode u betonskom i prenaseljenom gradu.Pomodari,novopridosli ce ovo osporiti naravno zato sto ih briga za grad,ovde su u prolazu ili su dosli iz ruralnih krajeva.
  • Milica

    25.02.2020 17:14
    Ajmo botovi, bice sendvica! Samo picite, a posle cete se za glavu hvatati.
  • websrka

    25.02.2020 17:12
    Struka
    Ako javno preduzeće koje po definiciji ima stručna lica zadužena za odgovor na ovakva pitanja šta mi kao nestručni građani imamo tu da podržavamo ili ne. Kako neko može da podržava izgradnju, a nema apsolutno nikakvog znanja o tome da li postoje veliki rizici i posledice takvog jednog projekta. Ako je javno preduzeće zaduženo da odluči odlučilo da tu ne treba da se gradi, onda tu ne treba da se gradi i tačka. Ova gomila bezumnih botova koji piskaraju naručene komentare ne treba da ima moć odlučivanja u ovakvim situacijama.
  • Mungos

    25.02.2020 17:10
    NS u vodi!
    Ovde se radi, prvenstveno o ugrožavanju bezbednosti svih gradjana Novog Sada, a posebno stanovnika Veteranima, Adica i Telepa. Pored toga, svako ko želi da vidi i nema direktan interes, shvata da je reč o direktnom pripremanju zemljišta za izgradnju jednoj firmi, a to je "Galens" . Gradonacelnice Vucevicu, ovo nije Vas grad , niti Vaše vlasništvo, pa da ga poklanjate prijateljima!
  • smilja

    25.02.2020 17:07
    Posle revolucije, smrtna kazna za botove.
  • Shone

    25.02.2020 17:06
    Botovi, kako vas nije sramota, prodali ste se za 2000din dnevnice i sendvic. Vi ste jos vece dno od ovih na vlasti...
  • LaLos

    25.02.2020 17:04
    NE
    Naravno da ne podrzavam. Ova vlast nista nije uradila sto je u interesu Novosadjana.
  • Zbogom pameti

    25.02.2020 16:51
    Kratko i jasno da.
    Ali na nacin da ne ugrozi odbranu od poplave.
  • Novica

    25.02.2020 16:47
    Anketa
    Apsolutno podržavam
  • Marija ns

    25.02.2020 16:45
    Podržavam projekat, svaka čast
  • Gordana

    25.02.2020 16:44
    Goca
    Svaka novina i sredjivanje grada je u redu.Treba raditi na uredjivanju svih gradova.
  • Rasa sa salasa

    25.02.2020 16:33
    Skoro 11000 hiljada glasova za par sati glasanja... Mislim da je ovde sve jasno.
    Krimosi ne prezaju ni od cega kada su u pitanju njihove prljave radnje. Angazovanje stranacke botinerije u ove svrhe puno toga govori.
    Kad kazem krimos, mislim Miloš Vučević.
  • aca

    25.02.2020 16:23
    Bilo bi to lepo
    Podrzavam svaku gradnju u bilo kom gradu.
  • ljupka

    25.02.2020 15:51
    anketa
    ne!
  • dragan

    25.02.2020 15:50
    Podrzavam
  • Duska

    25.02.2020 15:37
    Ne,Novi sad nije pokriven ni sa kanalizacijom a samo mu fali ,,na vodi"....
  • Lolika

    25.02.2020 15:35
    Lolika
    Apsolutno podržavam novi sad ima dovoljno parkova i zelenila. Mi nemožemo biti ni njujork ni pariz ali treba težiti ka tome. Sada je to obično ruglo na koje sam išla kao mala sa roditeljima i ništa se nije promenilo. Po meni zadnjih pet godina se dosta izgradilo nabolje tako i treba. Svi mi možemo da pišemo bilo šta novi sad na vodi ćese graditi i treba. Bolje da bude nešto novo i lepo nego da gledam razne čamce itd. Samo napred.......
  • Miki

    25.02.2020 15:34
    miki@gmail.com
    Novi Sad na vodi bi bila dobra investicija, tako nesto treba Novom Sadu.
  • Novi Sad protiv

    25.02.2020 15:31
    Nikako NS na vodi,ali nikako!
  • Hm

    25.02.2020 15:29
    Ne, smatram da bi Ribarsko i Šodroš, a uz njih i Kamenjar, trebalo da ostane netaknut, jer bi gradnjom nekog naselja bila uništena i priroda. Iskreno sam za uređenje dunavske obale, ali u smislu vađenja smeća i čišćenja. Kada bi se još malo opasuljili pa nekako edukovali ljude da bacanje smeća u vodu i šumarak nije lepo, bilo bi super. Sa druge strane, to brodogradilište je zaista postalo užasno ružno jer se ne održava. Na kraju krajeva, pre bih na mestu brodogradilišta i kasarni napravio domove, za penzionere i nezbrinutu decu, neki centar za rehabilitaciju od teških bolesti. Ali to nije profitabilno, pa onda nema niko da se opari, te niko neće ni da radi.
  • Posejdon50

    25.02.2020 15:26
    Ovo je dokaz da se cela Srbija gradi i da svakim danom napredujemo sve vise.
  • Dusan

    25.02.2020 15:24
    Podrzavam svaku izgradnju
  • masa

    25.02.2020 14:52
    saska
    Naravno da treba da se podrzi izgradnja, sve je to u interesu naroda. Odlicna je ideja Novi Sad na vodi, nadam se da ce uskoro da se realiyuje.
  • saska

    25.02.2020 14:50
    masa
    Naravno da treba da se podrzi izgradnja, sve je to u interesu naroda, odlicna ideja je Novi Sad na vodi, nadam se da ce se i realizovati uskoro.
  • MIlan

    25.02.2020 14:48
    postoje bitnije stvari
    Umesto da izgrade valjan most prema kamenici preko ribarskog, umesto da osposbe most slobode sa izgradnjom sigurnije biciklističke i malo višom ogradom, sprovode se projekti gde se bogate moćnici, apsolutno se ne slažem i ne podržavam. Poboljšajte kvalitet saobraćaja između Novog Sada i Kamenice u kojoj živi sad već preko 30.000 ljudi. Sramota je da nas spaja samo jedan most koji samo za kola valja a izrazito je opasan za bicikliste i pešake.
  • Maja

    25.02.2020 14:46
    Da
    Podrzavam
  • Novi zaSad

    25.02.2020 14:45
    Da je sve to normalno pa i razmisliti, ali nije. Prvo što se struka ništa ne pita...
    To mesto treba srediti ali ne onako kako to mafija zamišlja.
    Pre trideset i više godina, videvši Margit siget u Budimpešti, shvatio sam kako ostrvo treba da izgleda. Budimpešti nikad nije palo na pamet da pravi "BP na vodi"...ono je predivno.
    Nama je sada palo na pamet da neko sjajno zaradi na debilnom projektu, koji može samo da naruži, ne i da ulepša. Dakle nikom nije padalo na pamet da taj deo sredi, napravi oazu prirode, sve dok neki čudni likovi nisu rešili da peru lovu.
    Pogledajte BGd na vodi... pre mi izgleda kao BGd pod vodom...a uskoro će i biti.
    Najmoćniji ljudi regiona ga rade, pa se muće. Ono je smešno. Uništili su pola Beograda, ž. stanicu, radi tog sr...
    Dakle treba srediti, ali KAO OAZU PRIRODE A NE KAO KRIMI VEŠ MAŠINU.
  • Vronsky

    25.02.2020 14:45
    Novi Sad zaslužuje da bude pokrajinska metropola i da se razvija u korak sa svim gradovima Srbije.
  • Zabrinut

    25.02.2020 14:44
    Kompromitovana anketa
    Najbolje da ne postavljate ankete, svakih 10 sekundi glasa 1000 ljudi za prvu opciju. Nije realno, prevazišli su i botove, otišli su u AI.
  • Liman 4

    25.02.2020 14:43
    NE
    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NE I NE!
  • Ivana

    25.02.2020 14:39
    Naravno da podrzavam
  • Ivica

    25.02.2020 14:39
    Grad na vodi
    Pa normalno da treba... I
  • BiljanaKikic

    25.02.2020 14:33
    Napredak je potreban
    DA,podrzavam,moramo da se osavremenjujemo i stvaramo lepsi i moderniji grad
  • Ružica

    25.02.2020 14:32
    Hoćemo Adu, Jarun...
    Nekada je postojao plan da taj deo...mislim na Ribarsko ostrvo i Šodroš sve do Kamenjara...bude sportsko - rekreacioni deo za pešake i veslačke i kajakaške klubove...Nešto kao Ada Ciganlija ili Jarun...Nama trebaju zeleni sadržaji a ovaj prostor je fantastičan i ne smemo dozvoliti njegovo uništavanje radi ličnih interesa. Najvažniji su gradjani a gradjanima treba ovaj prostor kao park prirode a ne stambena zona.
  • Hahahohohuhu

    25.02.2020 14:31
    Meni je urnebesno da ZA glasaju uglavnom oni koji ne znaju da plivaju. Zatrebaće, učite.
  • Msra

    25.02.2020 14:31
    Mara12@gmsil.com
    Porzavsm, grad treba da se razvija.
  • Branka

    25.02.2020 14:30
    Podrzavam
    Novu Sad na vodi podrzavam i znam da ce Novi Sad tada biti jos lepsi.
  • Dragan

    25.02.2020 14:30
    Grbavica
    Da
  • Stanoje

    25.02.2020 14:27
    Jesam napisao prije par minuta da će stići naredba u gradsku upravu, i vidi se da jeste ,botovi rastu....
  • Tanja

    25.02.2020 14:26
    Svakako
    Treba ulagati u bolji izgled grada dosta toga je propalo.
  • Taki

    25.02.2020 14:25
    Da
    Treba ulagati u bolji izgled grada dosta toga je propalo.
  • Mali Gan

    25.02.2020 14:19
    Dodik na vodi jer nas bagra vodi.
  • Jelena

    25.02.2020 14:16
    Neka
    Ja se iskreno nadam da ce vas poplaviti i da cete se svi podaviti jer bolje ne zasluzujete. Kao rodjeni "Limanac" to "izgovaram". Jer ste vi ti koji ste dopustili da su ovi na vlasti, vi ste ti koji dopustate da se ovo radi sa Novim Sadom, i ne dragi moji bivsi sugradjani, pisanje komentara na internetu vas nece spasiti. Pozdrav iz prelepe Holandije.
  • Limanac

    25.02.2020 14:16
    Da,dosta je zapuštenog prostora.Krajnje je vreme da se taj prostor izgradi,pre svega prostor preko puta škole sve do mornarice!
  • Bacvanin

    25.02.2020 14:15
    Podrzavam , zasto samo BG da se razvija
  • Ahbar Palamudin

    25.02.2020 14:14
    Pa ono
    Beograd i Novi Sad na vodi, a Srbija u ljibu...
  • Alex

    25.02.2020 14:12
    SNS mafija. Batica i Galens. A Novi Sad neka pliva. Ko je pravi novosađan i ko zna kakva je situacija kada nivo Dunava drastično poraste, NIKADA NEĆE GLASATI ZA!!!
  • koja

    25.02.2020 14:09
    Naravno NE
  • Dejan Galin

    25.02.2020 14:07
    Novi Sad na vodi
    Da
  • Ahahah

    25.02.2020 13:56
    @DamirZlojutro
    Vidim ja da će ako sns pobedi posle izbora sve ostati isto... ljudi, samo protiv sns i protiv NS na vodi
  • Liman

    25.02.2020 13:52
    Ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne i NEEEE
  • Ns

    25.02.2020 13:51
    Pa plivacemo ako se ovo dopusti! Secate se Kamernjara od pre par godina?? E to je mala maca za to sto se sprema.
  • Stanoje

    25.02.2020 13:48
    Nadam se da neće stići naredba u gradsku kuću da svi odma glasaju "ZA". Nažalost tako funkcioniše gradska uorava
  • Не

    25.02.2020 13:47
    НЕ
    НЕ,НЕ
  • Biba ns

    25.02.2020 13:44
    Neeeeee
    Ne, nikako, neću ni Futog a ni Novi Sad pod vodom
  • NELLLE

    25.02.2020 13:42
    Urbanizam
    Da u ovom gradu ima i malo zdrave pameti, ne bi grad izgledao kako izgleda. Staro jezgro grada porušeno, pdignute loše zgrade sa lošom infrastrukturom. Uselili se ne kvalitetni ljudi, bez ikakve predstave gde se nalaze i zašto su ovde. Svuda u svetu se stare građevine čuvaju i održavaju. Ovde se pristupa po principu sruši pa zidaj, bez ikakvog reda. Mogu da zamislim na šta će ličiti Novi Sad na vodi. A ne smem ni da pomislim kakve nedaće bi snašle sve koji su u blizini ovog "velelepnog" projekta. Sve manje je zelenih površina, travnjaka, drvoreda......Nekada je i toga bilo.
  • /

    25.02.2020 13:42
    /
    imamo sluzbu koja radi isklucivo protiv svoje drzave i gradjana.
    unistila je vec nekoliko svojih drzava zadnjih 30g pa ce i ovu
  • Cole

    25.02.2020 13:36
    Pa šta
    Čemu anketa.? Čemu saglasnost Vojvodina voda? Svakako će graditi. Pa ceo kamenjar je iza nasipa, praktično u toku Dunava pa šta? Ako u inspekciji pitate jel možete da zidate sa strane nasipa koja nije u toku Dunava ali i je u zoni odbrane od poplava reći će vam da ne može. E a kad pitate otkud onda vile sa one strane nasipa u samom toku onda će slegnuti ramenima.
  • Vesna

    25.02.2020 13:31
    Kasaba bez budućnosti
    Taj deo grada treba urediti, očistiti, napraviti oazu u ovom urbanističkom haosu od grada. Pogledajte Central Park u NYC, znate li vi koja je cena kvadratnog metra u zgradama okolo, ali Park niko ne dira. U ovoj selendri, a Novi Sad to sad jeste, grade se zgrade bez plana, bez arhitektonske vrednosti, bez uklapanja u sredinu, betonira se svaki centimetar. Zašto se grad razvija unutra, a nema prateću infrastrukturu niti mogućnosti za razvoj? Mi ćutimo ili polako odlazimo i ostavljamo grad razvaljena, prljav, haotičan, urbanističku kasabu u šta su ga pretvorili gradska vlast i njihovi investitori...
  • Alo Zlojeb

    25.02.2020 13:29
    Ahahahahaa
    Glasa se napred na vesti, ne na komentarima
  • Petar

    25.02.2020 13:19
    Gluposti poltronske
    Beograd na vodi finansira čitava Srbija, a Novi Sad na vodi, kome će se uvaliti roškovi???
  • Kiseli

    25.02.2020 13:10
    Jel se neko zapitao zašto nikada ništa nije građeno na mestu današnje Promenade, uzevši u obzir lokaciju i površinu...da li se misli da niko nije mogao da proda zemljište? Verovatno je neko u sretna vremena procenio i uradio analizu da tu nije moguće graditi zbog podzemnih voda i potapanja dela Novog Sada. Naravno da su ga OVI prodali, ne razmišljajući o budućnosti Novog Sada i bezbednosti građana. E tako će vam dragi moji sugrađani prodati i priobalje i baš ih briga za Novi Sad, a pogotovo za vas i vašu decu!
  • O fašistima

    25.02.2020 13:03
    Ne podržavam Novi Sad na vodi.
    Ne podržavam Kulturnu Stanicu Svilara jer je nasilno oteta pravim vlasnicima.
    Ne podržavam mnoge projekte sadašnje nedemokratske i nasilne flasti, koju volim da zovem fašističkom.
    Za neupućene neznalice, italijanski fašisti i danas žive u Eritreji i osim što su na vlasti, finansiraju mnoge projekte tamo.
    Tako da ne - fašisti nisu postojali samo u WW2. Postoje i danas i jednako su organizovani.
  • Bjeli

    25.02.2020 13:03
    Pa kad moze u Beogradu sto ne moze i u Novom Sadu?
  • Tannhauser

    25.02.2020 13:02
    "Wwe25.02.2020 • 12:02
    Bolje nego da stoji ono ruglo tamo. Podrzavam!"

    Jeste, baš je ruglo:
    https://goo.gl/maps/35wGwB8fF3fu4dov9
  • Realista

    25.02.2020 12:59
    Realnost
    Može, ali ne ludačka ideja izmeštanja nasipa. Može da podignete ribarsko ostrvo za jedno tri metra i da tamo gradite, ali prvo morate da obeštetite one zakupce prostora na Ribarskom ostrvu. Oni imaju dugoročan zakup. Treba im isplatiti investiciju i izgubljenu potencijalnu dobit za ceo period preostalog zakupa.
    U redu je da gradite na prostoru brodogradilišta u okviru postojećeg nasipa a ostalo ne.
    I još nešto. Onu neistorijsku vrednost od skladišta možete da pretvorite na Novi Sad na vodi a ne da izmeštate nasip. Tu je mogao biti idealan prostor za klinički centar a ne na onom mestu gde je sada.
    Ako planirate izgradnju a da Grad uredjuje zemljište i odbranu od Dunava a da razne gradjevinske firme zaradjuju hiljade evra po m2 a Grad skoro ništa, onda sam protiv. Ja sam da grad zaradjuje čisto po bar 1000 evra po m2, a te gradjevinske firme da zarade samo za izgradnju objekta koja košta sa dobiti najviše do 500 €/m2.
    Nadam se da ste sposobni da Grad najviše zaradi, a ne da svu dobit uzmu dve ili tri firme.
  • Obrad

    25.02.2020 12:59
    Ako je izvodljivo što da ne
    Naravno da treba da se sredi taj deo grada. Osim žabokrečine, komaraca i pasa lutalica naidje i po koji ludak koji se kupa u tom mulju. Pitanje je STRUKE a ne nečije SUJETE da li nasip sme i može da se pomera. Ako je tehnički izvodljivo, gradite, uredite, napravite Vegas.
  • vsns

    25.02.2020 12:57
    sa jedne strane podrzavam a sa druge se pitam za koga se to gradi... Sigurno ne za one sa "prosecnom" platom. Kad malo bolje razmislim, treba da se zapitamo koliko kreditno sposobnih ljudi uopste poznajemo, stim da ce kao i do sad u praksi ti stanovi biti placeni ""kesom" po cenama ne manim od 2500 po kvadratu... jednostavno se cisti grad od "buranije"
  • Bora

    25.02.2020 12:55
    Dali podrzavam novi sad na vod
    Da podrzavam
  • pera

    25.02.2020 12:50
    ..
    Ankete nemaju smisla u prostoru infestiranom rezimskim kerovima.
  • NS

    25.02.2020 12:50
    ok, Wwe, da se sredi žele svi, ali takođe svi žele i da učestvuju u odluci kako srediti i šta napraviti, a ne da elita tamo napravi sebi dvorac, a ostali da se pozdrave sa obalom. Ko je Vučević da bi određivao sadržaje koji će biti plaćeni našim parama? On je postavljen samo da sprovede šta mu stanovnici kažu da radi, i to je sve, a ponaša se kao da mu je Novi Sad dedovina.
  • Karolina

    25.02.2020 12:45
    NS na vodi
    Neee
  • Vlada

    25.02.2020 12:44
    ---
    Kako podržati urbanizaciju ono malo zelenila što okružuje ovaj divljim urbanizmom rastureni grad?
  • Nele

    25.02.2020 12:44
    Rezultat
    Biće na kraju.,, Novi Sad pod vodom,,
  • Bojan

    25.02.2020 12:42
    Posto za kucu od 100m2 cena komunalnog uredjenja npr rumenka kosta 5000e plus 1100e prikljucak struje a voda i kanalizacija 1000-1200e i naravno gas dodatno a za komunalno uredjenje sto platis ne dobijes nista, i kako dva radnika sa prosecnim platama mogu to da plate
  • Bobson

    25.02.2020 12:41
    Nikako, ni po koju cenu ne dopustiti tako nesto!
    Cuj, izmestanje nasipa, jesu li oni normalni?!
  • /

    25.02.2020 12:40
    /
    Iskljucivo NE
    bez ovih liberalno zlocinacko mesetarskih komentara 'ali", 'tezak izbor', ' donekle' i sl

  • Bojan

    25.02.2020 12:39
    Podrzavam da prvo uskladite cene prikljucaka komunalnih i cenu komunalnog uredjenja sa kupovnom moci i platom obicnih radnika, za mlade koji zele da ostanu u svojoj drzavi i izgrade dom. Pa tek onda ostalo.
  • mileta

    25.02.2020 12:37
    prekovremeni rad
    E pa sada ce botovima trebati više sendviča, moraće prekovremeno da se radi.....
  • Mica

    25.02.2020 12:34
    pohlepa vlasti
    Ova vlast nema meru, pohlepa joj je linija vodilja, nadam se da ce gradjani imati volje i zelje da ih na izborima zaustave. U suprotnom ostaje im jedino da cekaju pomoc Boga.
  • Rape

    25.02.2020 12:32
    Crvena uzbuna među botovima.
  • Deni

    25.02.2020 12:32
    NEEE
    Sta vredi anketa..sad će svaki naprednjački bot da glasa Za
  • Damir Zlojutro

    25.02.2020 12:31
    Novi Sad na vodi
    Da
  • ...

    25.02.2020 12:28
    Ko se igra vodom biva poplavljen
  • Slobodan

    25.02.2020 12:19
    Iskljucivo su u pitanju licni interesi
  • momciloNS

    25.02.2020 12:11
    oba odgovora su tačna
    Planirao sam da glasam, ali odgovori nisu usklađeni. Naravno da podržavam da se grad razvija i da umesto prevaziđenog rugla treba da se napravi nešto (struka treba da kaže šta, ne bih ulazio u rešenje). Sa druge strane, naravno da se radi o ličnim interesima. U konkretnom slučaju ne vidim zašto lični moraju da se smatraju suprotnim javnim i zašto se ponuđeni odgovori međusobno isključuju. Mislim da je moguće pronaći minimum javnog i ličnog interesa, urediti pristojno naselje sa svim preduslovima za normalno funkcionisanje. Pa zar to nije puno bolje nego da se Podbara podiže na P+3+Po?
  • hm

    25.02.2020 12:10
    Dodao bih, imati prirodu blizu stambenog dela grada je vrlo dobra stvar i to bi mogli očuvati što više. Da, treba urediti donekle ali to je sve.
  • sendvaja do ja.a

    25.02.2020 12:10
    Očekujem botove iz cele zemlje i inostranstva.
  • hm

    25.02.2020 12:07
    Težak izbor. Želim da se grad razvija, ali mislim da ovo nije dobar način. Mislim da ne postoji generalni plan razovja grada a trebalo bi da postoji i trebalo bi da glasamo za njega u okviru uskog stručnog izbora. Da li plan razvoja ne postoji iz istog straha što se sudije ne usuđuju da osude kriminalce? Hajde prvo pravila da se poštujemo pa da vidimo dobre ideje.
  • Seka Persa

    25.02.2020 12:05
    Podržavam, grad treba da se razvija bez ikakivh ličnih interesa

    (Što je u Srbiji nemoguće)
  • khm

    25.02.2020 12:05
    iz gradskih para ce da plate pomeranje brane, unistavanje prirode, sve zarad toga da dodik i galens zarade pare, mars
  • Wwe

    25.02.2020 12:02
    Bolje nego da stoji ono ruglo tamo. Podrzavam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna