Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
24.07.2020.
13:55 > 21:13
Među najvećim misterijama u istoriji Novog Sada je i pronalaženje velikog broja kostura na mestu gde je sagrađena zgrada u kojoj se danas nalazi Matica srpska.
  • J. G

    24.07.2020 21:33
    J. G
    Mnogi gradjani koi se bave kao istorijom novog sada zaboravljaju dali slucajno ili namerno dase na tom mestu nalazilo tursko trgovacko naselje sa kucama,kafe-motelima(hanovi),radnjama,muslimansko groblje i dve dzamije. Bila je dozviljena trgovina i sa hriscanima,jevreima,muslimanima sa svim trgovcima koi su dolazili tim poslom. Ove podatke koi su ucrtani i opisani do detalja sa svim nekretninam i stanovnistvom koje je zivelo u današnjem novom sadu imate u arhivi istanbula pored muzeja. Potreban vam je zahtev za cega vam treba podatak i 75eura uplate takse. Mene vise zanima kako je to naselje varvarski sruseno i vlasnici proterani i deo je pobijen bez ikakve nadoknade od strane austrougarske monarhije u kojoj su bili i nasi preci srbi. Tu cete procitati kako se zvao danasnji novi sad i sve ostalo. Da zemlja u novom sadu moze govoriti svi bi zanemeli.
  • Wiki

    24.07.2020 17:16
    Jako tesko, ili jako skupo
    Sta je sa metodom radioaktivnog ugljenika? Koristi se decenijama
  • Djordje

    24.07.2020 16:20
    NS, moj grad!
    Opste je poznata cinjenica (barem nama koji smo iz NS), da je tokom zidanja Srpskig narodnog pozorista takodhe pronadjeno puno mostiju, koja su verovatno bila pokopana u sklopu porte Uspenske crkve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna