Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
13.04.2021.
12:01 > 12:40
Novosadska opozicija ima različite stavove kada je u pitanju izgradnja kovid bolnice na Mišeluku, koja će nakon pandemije postati gradska bolnica.
  • Nikola

    15.04.2021 08:21
    Podražavam predlog radikala Jakšića. Verujem da bi bilo bolje da se rešilo to oko kasarne u Futoškoj ulici i da se tu gradi objekat zdravstvene namene.
  • Pozdrav od drugog

    14.04.2021 11:11
    @Mia
    Ajde molim te izračunaj kilometražu za preskočena naseljena mesta:
    Petrovaradin
    Sr. Kamenica
    Ledinci novi
    Ledinci Stari
    Rakovac
    Beočin
    Sr. Karlovci
    ....

    Nama ne treba ni most, nama ne treba ni bolnica, nama ne treba ni put ni trotoar ni bici staza, nama ne treba ni vazduh u stvari nama ništa ne treba i najbolje bi bilo da se bolnica ni ne gradi nego da imamo odelenja po mesnim zajednicama da se niko ne uvredi..

    Lokacija je odlična, infrastrukturalno pristupačna modernim i širokim saobraćajnicama iz bilo kog dela grada, nije u gusto naseljenohj zoni, može da se uredi i sredi park, ima mesta za parking....

    Mislim da bi neki bili najsrećniji da se bolnica napravi u Zmaj Jovinoj pa da svi kolekivno izludimo još više.
  • ns

    14.04.2021 07:19
    Ne na Mišeluku
    Nisu uzeta u obzir skoro svakodnevna zagušenja saobraćaja
    na Mostu Slobode. Posebno vikendom.
  • Dr Šećeroski

    14.04.2021 00:51
    E ako nam je to opozicija onda naprednjaci nemaju za šta da brinu.
    Gore i bednije valjda ne može.
  • Mia

    13.04.2021 23:05
    Pozdrav od glasača!
    Ok, razumem da dosta onih koji su glasali za gradsku bolnicu na MIšeluku živi na Tatarskom brdu (oko 700 metara udaljenosti od buduće gradske bolnice), ali Mesne zajednice Grada Novog sada su i;
    - Kovilj (udaljenost od Mišeluka 28 km)
    - Begeč (udaljenost od Mišeluka 23 km)
    - KIsač (udaljenost od Mišeluka 25 km)
    - Budisava (udaljenost od Mišeluka 24 km)
    - Čenej (udaljenost od Mišeluka 20 km)
    - Pejićevi salaši (udaljenost od Mišeluka 18 km)
    - Kać (udaljenost od Mišeluka 18 km)
    - Šangaj (udaljenost od MIšeluka 15 km)
    - Klisa (udaljeost od Mišeluka 11 km)
    Svi ti građani će morati da putuju na Mišeluk u Gradsku bolnicu, kako bi ostvarili svoje pravo na zdravstvenu zaštitu, jer se nekima iz vlasti koji odlučuju baš dopao pogled sa Mišeluka, svež vazduh i potencijal za izgradnju!
  • dijasporac

    13.04.2021 19:27
    Totalno pogresna lokacija za gradsku bolnicu. Ako se po zelji autonomasa Vojvodina odcepi od Srbije pa po toj logici Srem ode od Vojvodine, gradska bolnica ce biti u inostranstvu. Nema to nikakve logike, nema. U sustini sto zidaju novu bolnicu kad je covid i obako prosao?

    Rdoje Domanovic
  • NS

    13.04.2021 14:31
    Sam protiv svih
    Kontejner bolnica na Mišeluku nije rešenje,Renovirati kasarnu na Futoškoj ulici je bolje rešenje.Ali to se čuva kao dobro mesto za Galens bratiju.
  • Nada

    13.04.2021 13:52
    Kovid bolnica
    Šta bi ovi? Da se ne izgradi? B.R.U.K.A.
  • Dule

    13.04.2021 13:44
    Super
    Kovid bolnica je ok, ako ce posle postati gradska
    DSS korektan, ostali buranija
  • Јое

    13.04.2021 13:42
    Мишелук
    Некада су постојали планови да се Град шири преко Дунава на простору Мишелука, али је због клизишта та идеја одбачена.

    Да ли то сада значи да ће се болница правити на клизишту?
  • Bojan

    13.04.2021 13:37
    @Nale

    Zato što se desilo upravo ono na šta smo upozoravali kad su pre 10-tak godina besno iseljavali skvotere - pustili su da taj kompleks potpuno propadne i više mu nema spasa. Može samo da se sruši i da tu podignu modernu bolnicu - ali kako će onda da u džep strpaju pare za tu lokaciju?
  • Sale NS

    13.04.2021 13:20
    Ajmo redom!
    Izgleda da oni znaju da ova pandemija neće nikada proći, pa nam treba specijalizovana bolnica. Verujem da nam treba i Gradska bolnica ali to znači da u slučaju produženja ili novih žairišta, GB opet ispada iz sistema.
  • Arkadije

    13.04.2021 13:19
    Loša lokacija!
    Mogu botovi da pišu šta hoće i da troluju, ništa im neće pomoći. Suština problema je što niko nije pitao stanovnike Novog Sada koju oni lokaciju smatraju najpogodnijom. Trebalo je odabrati nekoliko lokacija i organizovati referendum. Jer to je pitanje koje interesuje svakog stanovnika Novog Sada. Novosađani su dominantno vezani za bačku stranu grada i sada ovi pokušavaju na silu da teraju sve građane da idu u gradsku bolnicu na Mišeluk. Svaka prisila stvara otpor. Ovo će se gradskoj vlasti "obiti o glavu". Izgubiće pre svega podršku penzionera i starijih sugrađana, jer će im biti mnogo teže da stižu do buduće Gradske bolnice, kako bi se lečili. Samo posmatrajte šta će se dešavati...
  • Светозар Милетић

    13.04.2021 13:14
    Мени је само жао што ће ова болница после постати Градска болница и остати у аменету Града Новог Сада а за њу ЗИГ мора да уради просторни план у року од 5 (пет) дана и да се крене са изградњом до краја месеца априла. На основу ових временских одредница свим паметним људима је јасно на шта ће све то да личи. Не могу да верујем да Град има прилику да се направи градска болница а да нису имали никакву пређашњу информацију, спреман план, идеју било шта ... авај
  • Markoleon

    13.04.2021 13:05
    A ovi su kao kompetentni da pricaju o gradnji bolnice? Osim sto su navodno lideri nekakvih lokalnih organizacija koje sebi daju predznak “politicke” koja je tacno njihova kompetentnost na zadatu temu? Ajde ovi su bar presli cenzus pa kao govore u ime odredjenog broja glasaca, ali osim toga?
    U ovoj zemlji se svi u sve razumeju, i daju sebi za pravo da o svemu punopravno odlucuju. Svi sve mogu, i svi sve znaju. A znaju i bolje od struke. Postavlja se pitanje sta ce nama struka onda u bilo kojoj oblasti. Ne trebaju nam selekteoi fudbalske reprezentacije, predsednici, vlade, ministri, lekari, ma niko nama ne treba, i niko nama ne valja. Sami smo sebi najveci neprijatelji.
  • hhhh

    13.04.2021 13:03
    I onda ce sirotinja da gradskim putuje da bolnice na miseluku a elita ce da se leci na poliklinici...a s obzirom na strasan deficit specijalista inace, ne znam ko ce tamo da radi....neko sa megadensa?
  • Бранислав

    13.04.2021 13:00
    у Новосадској скупштини нема опозиције...сви дувају у "исту трубу"...
  • Nada

    13.04.2021 12:50
    Zuti neka cute
    Nevezano za politiku,vest je odlicna.A zuti neka se poklope po usima i cute.Apsolutno nista nisu uradili za gradjane ,ni zdravstvene radnike ,kako bi poboljsali kvalitet i dostupnost zdravstva.Konacno se shvatilo da je gradska bolnica NEOPHODNA ovom gradu.A ovi neka shvate da moraju da poboljsaju standard i polozaj zdr radnika.Jedino tako ce spreciti odliv kadra.
  • hah

    13.04.2021 12:33
    Soluncu smeta jer on ne može da se ugradi
  • Nella

    13.04.2021 12:32
    Zaboravna Srbljad
    Bilo je reči da će objekat biti ili bolnica ili starački dom! Naravno, lakse će "proći" kao bolnica, a kasnije će je prenameniti u dom, kao i sličan postojeći, 300 metara niže ka Petrovaradinu. Ako se prisetimo da Grad od ranije razmišlja da iseli starački dom Oazu, oduzme zemljište za još jednu galens nakaradu, jasno je šta se iza brda valja. Manipulacija građanima.
  • Nale

    13.04.2021 12:31
    Kasarna Arcibald Rajs
    Ne znam zašto kasarna koja nosi ime Arčibalda Rajsa stoji, da ne kažem zvrji, prazna u Futoškoj ulici, a sada se na brzinu gradi bolnica van grada, na kraju pandemije... Zašto neko nije napravio projekat da se ova kasarna preuredi u skladu sa potrebama kovid bolnice, a da se posle pandemije natenane razmisli i izabere lokacija za Gradsku bolnicu?
  • Bombon

    13.04.2021 12:30
    Ovoj opoziciji ne bih dao ni ovcu na čuvanje. Jedina veća tragedija od Vučića je nepostojanje bilo kakve razumne alternative.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna