Novi Sad
16.07.2011.
07:55 > 09:19
Niko od nadležnih u Gradu ne zna kada će biti srušen nelegalno sagrađen sportski centar "Meridijan" u ulici Stojana Novakovića na Novom naselju.
  • NijeVažno

    07.08.2011 20:33
    Ni po babu ni po ...
    A šta i kada (ako) se poruši? Biće bolje da raste korov? Treba ih oderati kaznama i porezom, ograničiti radno vreme i ne dozvoliti trajno uzurpiranje, tj. prodaju zemljišta. Možda i mali popust za korišćenje terena za komšiluk?! ;-)
  • KORISNIK SPORTSKOG KLUBA MERID

    04.08.2011 16:22
    Kao korisnik i clan S.C. MERIDIANA prezadovoljan sam uslugama koje sportski centar pruza, kao i uslovima i programom za celu porodicu, po evropskim standardima. Sportski klub ima i svoj parking kao i perionica, a dzipa vozi Djokovic koji cesto svraca kao i gosti iz Teniskog Saveza Srbije. Kao sto je poznato, Sportski klub Meridiana je organizator mnogobrojnih teniskih turnira, kao sto je i medjunarodni turnir koji se odrzava polovinom avgusta. Na ovakvom sportskom centru bi svako pozavideo. Prisetite se samo kakvo je tu djubriste i smetliste bilo pre dve godine. Kamo srece da se slicni klubovi cesce otvaraju, za okupljanje dece i sportske omladine.
  • dada

    20.07.2011 08:41
    ima leka
    Ne rusiti!!!Proveriti vlasnike, papire, kazniti za propuste i dooobro oporezovati.Tako se radi u ozbiljnim zemljama.
    VLasnici?Pa, naravno Darko Covic i kum mu Mirovic.Ovako ili onako...
  • Ana

    20.07.2011 05:53
    Kafana
    kakav sportski centar,to je obicna kafancuga. gde to jos ima, u stambenoj zoni perionica, non stop radno vreme. Volela bih da vidim ko tako lepo spava pored 24 casa spricanja vode, to ti je kao da spavas pored nijagarinih vodopada.Ne znam kakav je to sportski duh koji ne moze bez alkohola.Taj sportski centar reklamira zavidan izbor vina, i zove klijentelu na provod, izdavanje ugostiteljskog objekta za sve vrste zabave!!!! Ja stanujem u blizini objekta, i pre 2 dana me kucanje cekica probudilo u 6.05 ljudi grade sobe iznad kafane, valjda posle sporta treba malo i da se /odmore/ u sobama!!!!!!!!
  • pakito

    18.07.2011 21:34
    Sta se plasite?
    Moje pitanje svima Vama koji čitate komentare: Zašto se plašite da kažete da je taj centar od Mirovićevog kuma? Ko mu je pomogao da dobije tu zemlju? Čega se bojite? Ovo je za insajder. Pa ostaćemo bez dinara svim vidite da nas politički ološ najgori u vidu korupcije jede iz dana u dan. Ovo je za zatvor.
  • NikolaNS

    18.07.2011 19:42
    Pa naravno da se ne ruši
    Mnogo se njih utalilo u tu priču. Pa da nisu, ne bi ni moglo da se gradi tamo gde mu nije mesto.
  • Maja

    17.07.2011 22:20
    Za sve je kriv
    naravno "Milosevic"......... ahahahha. ovome nema kraja.
  • Ljuska bez kikirikija

    17.07.2011 18:54
    Pa Delete kazi ko je vlasnik pravi.... ako vec znas i ako smes naravno.
    Ima nas koji ne znamo jer smiljamo nacin da prezivimo ovu bedukoja nas je sastavila.
    A koliko jucem i Jodna banja ce na dobos.... Pajtic bi da pazari malko
  • Deleteboy

    17.07.2011 15:51
    @ Sosa
    draga sugradjanko i ja se nadam da posle izbora necu vise nikada cuti a kamoli videti Pavlicica ali... Ovo je Srbija i Zuti kupuje ove izbore, kao i uvek.
  • Pitajte

    17.07.2011 11:35
    glavnog i večitog urbanistu zašto??!?!? i načelnicu građevinske inspekcije zašto?
  • sosa

    17.07.2011 09:49
    @Deleteboy
    Iskreno se nadam da Rodni neće imati priliku i mogućnost da pravi koaliciju sa bilo kim, a ponajmanje sa tim "pravim" vlasnikom...
  • Deleteboy

    17.07.2011 07:16
    e moji sugradjani...
    svi ste vi lepo komentarisali ali politika je cudo. Kada biste znali ko je pravi vlasnik, a ne samo onaj na koga se vodi ostali biste bez reci.
    Pa nece Rodni da dira osinjak jer ce praviti sa `pravim` vlasnikom koaliciju posle sledecih izbora.
  • Putar

    17.07.2011 06:49
    pa
    Pa zna se cija je i prerionica taj malo dalje teren odakle kako se doslo do placa za vreme bivse vlasti i ko je i kako dobio plac 3 razlicite firme su je pravile i svaka za dzaba neko muvanje(perionica na naselju delfin). Jedan deo Backaput jedan Put a sad zetoni samo idu a Slovenci dali zemlju tako je i sa teerenima lepo su ovi gradski bivsi zigovci profitirali dali zemlju za Merkator oni malo poljane i sad svima lepo
  • Jasna

    17.07.2011 06:33
    Ne verujem koliko se rasplinete i kako vas, pojedine ne mrzi da toliko kuckate.
    Ali, mene nepismenost fascinira....
  • Ranko Su NS

    16.07.2011 21:37
    protiv rušenja lepog sportskog centra
    i ne treba da ruše. Lep sportski objekat koji služi građanima.
    Neka prvo poruše druge nelegalno izgrađene objekte po gradu. E kad sve poruše neka ruše i ovaj.
  • ZoranNS

    16.07.2011 17:25
    Sve se znalo još u početku
    Da se objekat gradi nelegalno i u dogovoru sa vlastima znalo se odmah, da će ostati tako i to se zna, nije on sagradio objekat radi sportskog terena nego radi stambene izgradnje, samo je prvo nelegalno rezevisao placeve jeftinom gradnjom i još će zaraditi, a kada mu se to na kraju legalizuje biće tu novi stanovi. Ova gospoda šah igraju sa sto poteza u napred, a i podmićenima kaplje. A urbanistički planovi, pa oni su promenljivi kao ženska ćud.
  • Lokalac

    16.07.2011 15:54
    Nije sve onako lepo kako izgleda
    Lepo je što je zapuštena ledina pretvorena u uređen prostor ali to nije opravdanje za bespravnu gradnju objekta koji je u stvari ne samo sportski već i takođe bespravno,ugostiteljski objekat.Vrlo često u poslednjih nekoliko meseci iz tog nazovi sportskog objekta oko 03 časa izjutra POČINJE da trešti preglasna turbo muzika i galama gostiju i to traje sve do 05 časova.Okolni stanari su podnosili i usmene i pismene prijave inspekciji ali inspekcija očigledno ne sme da učini ništa po tim prijavama.
    Razlog za takvo ponašanje inspekcije treba potražiti u odgovoru na pitanje koje je ovde postavio "Anonimus".Na žalost ,autori većine komentara na ovu temu se prave nevešti i kao bolje da prostor bude uređen nema veze jel legalno ili ne,nema veze jel se pravi galama ili ne .Voleo bih da vidim te likove da li bi bili tako tolerantni kad bi njih ujutro u tri probudila glasna muzika a na posao kreću u šest ili kad zbog obližnje auto perionice koja radi 24 sata, ne može leti da se spava jer celu noć dolaze taksisti i drugi da peru vozila pri čemu pojačaju muziku do daske i deru se ili usisavaju vozila pri čemu se stvara buka od usisivača i istresanja patosnica.Takođe zbog gostiju tzv. sportskog objekta ,stanari nemaju mesta za parkiranje svojih vozila već traže parking i po 100 metara dalje.Pre će biti da su takvi pozitivni komentari ili naručeni ili se radi o osobama koje nemaju razumevanja za tuđe probleme što mu dođe isto.U svakom slučaju krajnje je vreme da inspekcija a i policija nešto preduzmu u vezi ovoga jer su za to plaćeni a i dobro tehnički opremljeni,kako se stalno hvale .Zbog galame koju proizvodi noću,perionici na Novom Naselju treba ograničiti radno vreme na period od 07-22 časa a ne kao do sada non -stop.
  • Miki

    16.07.2011 15:44
    @ Telepcanin (Sale Novosađanin)
    Možeš da se potpišeš kako god hoćeš, tvoja genijalnost i bogat rečnik odmah zablistaju na ovom forumu...
  • Zoltan

    16.07.2011 15:40
    Eto kako treba da se grade škole
    Uz svaku novu školu izgraditi terene za iznajmljivanje na sat ili pola sata i eto malo profita za školsku kasu. Basket, tenis, mali futbal, odbojka, odbojka na pesku, pa makar i plitak bazen za takmičenja u plivanju. Učenicima bi to služilo samo u toku nastave, a nakon nje svima koji unapred rezervišu i organizuju društvo. A leti i nema nastave. Grad može biti investitor, a i ministarstvo sporta i obrazovanja. Naš najveći izvoz su sportisti pa je red da se oni i obrazuju.
  • Сремац

    16.07.2011 13:51
    ОСТАВИТЕ НЕК СЕ ДЕЦА СИГРАЈУ
    Град неће да сруши Бранка Бјелајца,који је веће зло за грађане него лепо уређени спортски терени.Питање је дали од спортских терена странке на власти имају неке вајде јер од Бјелајца имају само штете,а ипак га не дирају.Чудни неки резони.
  • TELEPCANIN

    16.07.2011 12:27
    za 3 dana
    mom komsiji srusili kokosinjac 3 x 2 m na telepu u njegovom dvoristu.
    idemo dalje....
    dokle VOJVODINA ne bude samostalna bez bgd,mne,bih stranaka i njihovih poltrona !!!
  • MIA

    16.07.2011 12:07
    resenja pod stolom

    A OVI ruse sve sto ne treba. Samo ne gde su podplaceni.
    Sto se vec par godina ne rusi ZID U PUSKINOVOJ 20 gde postoji odluka o rusenju!!!!!!
    Ko je ovde u igri, neki mafijas ili .... ma da vec jednom saznamo ko je u pitanju?
  • bns

    16.07.2011 11:50
    Ivana - OK
    Ivana, slažem se s tobom. Ne razumem zašto su se hejteri toliko primili na ovaj problem. Zar nije bolje da je sređeno, nego da je parcela sa korovčinom i amrozijom. Kad krenu gradit školu, zahvale se vlasniku terena i ne kontam šta je tu problematično? U životu nisam bila na tim terenima, jer ne igram tenis, ali kad prolazim, vidim da je lepo sređeno i da je uredno.
  • 16.07.2011 11:39
    ns
    Sportski centar nelegalno podignu, a jel su ga to preko noci podigle dobre vile,
    te se nije moglo ranije spreciti nelegalna radnja
    nego narode, to je centar od VELIKIH GLAVA ...
    a ko nam je kriv kada nismo nacionalisti ili sto nismo se upetljli u stranke pa potom bili preletaci ...
    e zato mi i za promenu prozora treba da trazimo dozvolu
    e sada,kada je ova vlast ovakva kakva je,
    onda i mi treba da se ugledmo na vlast i da kazemo INSPEKTORIMA ISSSS kada dodju da nam prekontrolisu da li menjamo prozor ili je tu jos nesto *vece* od samog prozor u radu...
  • Ivana

    16.07.2011 11:10
    OK
    Dok je ovo bila poljana zarasla u korov to je godinama bilo dobro gradskim čelnicima, a sada kada neko nešto napravi, od koga građani imaju koristi (i normalno ulagač/investitor), sada se svi bune, pa dozvole u ovom gradu nizašta nemožeš da dobiješ, čak smo proglašeni za NAJGORU DRŽAVU PLANETE, tj. zemlju sa najdužim čekanjem na građevinsku dozvolu.

    Uostalom, kada prethodno sruše "Lopovsko naselje" na Kamenjaru, sve nadogradnje koje su "legalizovane", Jeftićevim dopunskim odlukama (podmazanim na raznorazne načine), e tada neka i ovo sruše.
  • XXL

    16.07.2011 10:42
    a+b
    Sve su to taksisti krivi!!! Kaznite njih,oni prave najveci problem ovom gradu!!!
  • jana

    16.07.2011 10:26
    @Anonimus
    Da li ima veze??? Znaš ono kada su pitali narkomana kada se kao vretio sa lečenja...Da li se ti još uvek drogiraš? A on odgovori, pa, mmm, u neku ruku da u neku ruku ne!
  • sport

    16.07.2011 10:23
    bolje teren nego korov
    Pošto Grad neće skoro napraviti ovakav sportski centar bolje je da ovaj ostane nego da tu bude neka poljana zarasla u korov. Da su pametni, da imaju novca a imali bi kad bi manje krali, proširili bi ga, napravili bazene, aquapark, terene i druge korisne i lepe stvari.
  • Aspire

    16.07.2011 10:23
    Ajde da su samo sportski tereni u pitanju pa ni po jada, ali tu koliko vidim ima i kafana u kojoj nocu tresti muzika. Preko dana se rekreiras a onda se uvece otkines od alkohola. Kakav sportski duh. Cesto kada zbog ovih vrucina ne mogu uvece da zaspim svratim u Delfin da operem kola. Sve je prepuno dzipova i raznih besnih automobila oko kojih se vrte ove nase novosadske dzudze i fuksare modju kojima cesto prepoznam i bivse ucenice koje su tek pre neku godinu izisle iz skolske klupe. Kada se samo setim tih maminih i tatinih cerkica, fine, kulturne, u farmerkama i majicama dugih rukava a koju godinu kasnije sve fuksa do fukse. Neke od njih onako stidljivo gledajuci u asfalt jedva da prozbore "dobro vece nastavnice". Ovo vreme se uopste ne razlikuje od devedesetih samo sto neko uporno hoce da nas ubedi da to nije istina.
  • 16.07.2011 10:15
    Šta god da je, bolje sportski tereni nego šerpa plavo ruglo. A inspekcija ako kaže da se ne gradi, nema tu šta. Valjda smo svi mi ludi i slepi. Znaju oni.
  • ns poštar

    16.07.2011 10:13
    Izgleda da nama netrebaju škole,nego sportski tereni koji novopečeni dođoši i bizMismeni (namerno stavljeno veliko slovo m)u nameri da zarade brzo TEŠKO stečeni kapital)gde će se njihova deca i ostali zaslužni građani ovoga našega lepoga grada moći u miru i spokojstvu opustiti u časovima tenisa (a do juče su šutirali krpenjaču)Dragi moji sugrađani,niko nama nije kriv što su naši roditelji nas pogrešno vaspitavali da budemo pošteni.Da li ste se nekad zapitali zašto su O N I oterani odatle odakle su došli?Najverovatnije zato što im je bilo dosta i svojih lopova a kamoli O V I H .Dok NOVOSADJANI NE DIGNU glas i javno prstom ne pokažu na novopečene bogataše i NOVOSADSKA VLAST ne preduzme DRASTIČNE korake protiv takvih sitnih duša,a mi građani stojićki ćutimo...e pa ko nas j..be.Tako nam je kako nam je...
  • 16.07.2011 10:04
    Da li je istina da ovaj sportski centar ima veze sa Igorom Mirovićem?
  • Novodjanin

    16.07.2011 10:02
    Mucno !
    Stvarno je mucno posmatrati dvostruke arsine inspekcije i ostalih nadleznih organa ovog grada,
    zar je moguce da smo bas toliko ogrezli u kriminal
    i korupciju, ili se povlacimmo pred bahatim i osionim tipovima koji nas vec ozbiljno okupiraju.

  • Zoltan

    16.07.2011 09:44
    Ne treba rušiti.
    Grad treba da preuzme i generiše profit dok se skupe pare za školu. Onako kako je tužen ovaj graditelj, tako treba tužit sve koji su radili mimo plana Grada - preuzeti imovinu i preurediti po postojećem planu. Npr. ta nova škola može da ima super već postojeće sportske terene.
  • Sramni

    16.07.2011 09:28
    Nece da srusi nelegalno a hoce stari dimnjak koji svedoci o industrijskom razvoju grada i pri tom zauzima 2 sa 2 m!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna