Novi Sad
16.05.2022.
17:17 > 17:07
Radovi na obnovi kuće bana Jelačića koji će se uskoro izvesti u okviru treće faze obnove, neće biti poslednji koji će se raditi na objektu u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
  • NN

    17.05.2022 15:26
    fenomen
    @ Trt
    Pa, stvarno ste fenomen! Pita se čovek je li moguće da neko pročita ovo, pa da ovako baš ništa ne razume, pa onda ustanovi da je moguće, eto Vi!
    Tekst je naveden da pokaže kako hrvatska država nije ništa uradila da pomogne onima koji su na Baniji ostali bez krova nad glavom i još su, u najboljem slučaju, u kontejneru, a da je RS koja je takođe bila pogođena zemljotresom pomogla stanovnicima Banije. A mi obnavljamo, za ogroman novac, zgradu u kojoj je Jelačić samo rođen, zgrada nije pripadala njegovom ocu, nego Petrovaradinskoj regimenti i koja je još 2020. poklonjena Hrvatskom vijeću i hrvatskoj zajednici. I još će se ulagati, nije kraj! I nisam ni iz Bosne ni iz Hrvatske, nego iz Novog Sada (oduvek) i mislim da bi trebalo da se postidite zbog ovog što ste napisali, naravno, ako uopšte imate kapacitet da se nečega zastitite! Da imate, verovatno ne bi ovako nešto ni napisali!
  • Trt

    17.05.2022 14:46
    @NN

    Pa jel vi stanovnici Bosne i Hrvatske možete jednom da se grebete od nekog drugog, ili baš uvek mora od nas?
  • Aleksandar

    17.05.2022 14:14
    1
    Nije to njegova rodna kuća, već se rodio u jednoj sobi, gde su mu roditelji bili podstanari!
  • Lao Ce Bu

    17.05.2022 09:56
    Dokle?
    Dokle će se prati lova za bana zbog kojeg je izgoreo Novi Sad 12.juna 1849.godine?
  • NN

    16.05.2022 20:47
    Banija
    19/03/2022.
    Vlada Hrvatske još nije počela obnovu nakon zemljotresa na Baniji.
    Vlada Hrvatske 14 mjeseci nakon zemljotresa na Baniji, praktično nije ni počela obnovu.
    Stanovnici žive u konetjnerima, a kuće grade donatori iz privrednog i nevladinog sektora.
    Petoro korisnika potpisalo je ugovor za izgradnju kuće sa gradom Beogradom. U Glini i dalje život u kontejnerima, kojih je više od 800. Obnove sredstvima Vlade Hrvatske gotovo da i nema.
    Čak ni većina objekata predviđenih za rušenje nije uklonjena.
    Iako su u zemljotresu stradali i sjeverozapadni dijelovi Republike Srpske, Vlada Srpske uputila je pomoć na Baniju.
    Sredstva su izdvojena za kupovinu četiri kontejnera a, na zahtjev mještana, obnovljena je spomen kosturnica, u koju su pohranjeni ostaci više od hiljadu Srba, ubijenih u ustaškom pokolju u crkvi u Glini 1941. godine.
    U BANJALUCI je u prisustvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića potpisan ugovor o donaciji 1,5 miliona KM za pomoć stradalima od zemljotresa na području Banije, a koji se odnosi na izgradnju 10 kuća.

  • Diskriminisani

    16.05.2022 19:05
    Naturalna restitucija
    Vratite meni moju denovinu u naturi i ne morate je obnavljati, a ne da nudite u novcu 15% od njene vrednosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna