Novosadski informativni portal 021

Projekti

Igraju Novak, Jelena, Ana i Janko

Četvrtog dana US opena u singl konkurenciji na terene izlaze svi srpski predstavnici - Novak Đoković, Janko Tipsarević, Jelena Janković i Ana Ivanović.

Studenti zauzeli univerzitete u Grčkoj

Grupe studenata ove sedmice su počele okupaciju državnih univerziteta u Grčkoj u znak protesta zbog predstojeće reforme visokog obrazovanja, a pod vlašću studenata je 40 fakulteta.

"Tilva Roš" među najboljim evropskim filmovima

Filmovi "Beli, beli svet" Olega Novkovića i "Tilva Roš" Nikole Ležaića našli su se među 40 najboljih evropskih filmova u 2011. godini po oceni Evropske filmske akademije, izjavio je reditelj Goran Paskaljević.

Dvadeset godina od legendarnog "Prozora"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obeležiće 2. septembra jubilej "Prozora", protestne akcije koja je pod tim nazivom održana u Novom Sadu pre dve decenije, kao "najduži i najmasovniji protest protiv gušenja slobode javne reči u istoriji novinarstva u Srbiji", saopstila je ta medijska asocijacija.

100 žrtava poplava u Nigeriji

U velikim poplavama na jugozapadu Nigerije život su izgubile 102 osobe, a oko 1.500 ljudi moralo je da napusti svoje domove, saopštili su u Lagosu predstavnici Crvenog krsta.

Biološki otac želi da upozna Stiva Džobsa

Abdulfatah Džon Džandali je, iako ga nikada nije sreo, izuzetno ponosan na svog sina Stiva Džobsa, jednu od najznačajnijih ličnosti u industriji računara i suosnivača "Epla", ali nikada ne bi učinio prvi korak da bi se video s njim.

Novi red vožnje i nova autobuska linija

Novi red vožnje za vozila Gradskog saobraćajnog važi od danas, a glavna novina je uvođenje prve školske autobuske linije u Novom Sadu, koja Adice povezuje sa Veternikom, odnosno Osnovnom školom "Marija Trandafil".  

Poželjno i nepoželjno ponašanje u avionu

Čitaoci sajta "Lonely Planet" odgovarali su na pitanja koja se tiču ponašanja u avionu. Letenje može biti stresno i zamarajuće i putnici bi trebalo da nauče kako da pomognu jedni drugima. Ali kako da znamo bez pitanja, šta drugi očekuju?

Nemački plan za spasavanje evra

Vlada Nemačke je odobrila plan za jačanje Fonda za spasavanje zone evra što je prvi korak najveće evropske ekonomske sile ka oporavku evra.

Tadić danas sa Josipovićem

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se danas u odvojenim susretima sa predsednicima Hrvatske Ivom Josipovićem, Crne Gore Filipom Vujanovićem i Makedonije Đorđem Ivanovim, na marginama devetog Uneskovog sastanka šefova država Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Ana i Nenad ispali u miksu

Bojana Jovanovski i Varvara Lepčenko nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo u konkurenciji dublova na US openu.

Presadili organe HIV pozitivne osobe

Dve ugledne tajvanske zdravstvene ustanove su kažnjene sa po 150.000 tajvanskih dolara (5.170 američkih) zbog nemara, čiji je epilog da je petoro pacijenata primilo organe donora koji je bio HIV pozitivan.

Soderling se povlači

Švedski teniser Robin Soderling saopštio je da se zbog bolesti povlači sa Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

Obama proglasio stanje prirodne katastrofe

Američki predsednik Barak Obama danas je stanje u Njujorku i Severnoj Karolini, pogođenim poplavama od uragana "Ajrin", proglasio prirodnom katastrofom, a ukupna šteta od nevremena u SAD procenjena je na više od 10 milijardi dolara.

Proradio vulkan Popokatepetl

Vulkan Popokatepetl, u centralnom Meksiku, počeo je da izbacuje pepeo u vazduh, saopštila je danas meksička nacionalna agencija za sprečavanje prirodnih nepogoda.

Uskoro sporazum Srbije i BiH o izručenju državljanja

Bosna i Hercegovina i Srbija uskoro bi mogle potpisati sporazum o izručenju domaćih državljana i ustupanju dokaza između pravosudnih institucija dve zemlje, rekao je Srni sekretar Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić.

Jankovićeva u drugom kolu dubla

Srpska teniserka Jelena Janković i Liga Dekmeijere iz Letonije plasirale su se u drugo kolo dubla Otvorenog prvenstva SAD, pošto su sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2) pobedile Čai Jung Čuang sa Tajvana i Olgu Govorcovu iz Belorusije.