Novosadski informativni portal 021

Projekti

Ukrao zub kita dug 2,5 metra

Jedan posetilac je danas iz muzeja u norveškom gradu Stavangeru ukrao zub kita dužine dva i po metra, saopštili su zvaničnici te institucije.

Rimske prostitutke ubijale svoje bebe

Rimske prostitutke redovno su ubijale svoje bebe, otkrili su britanski arheolozi. Na farmi u Hambledenu u Bukinghamširu otkrivena je masovna grobnica u kojoj su pronađene kosti 97 beba, javlja Dejli Mejl.

Pucano na 37 automobila

Nepoznati napadač je na auto-putevima u blizini Roterdama od 7. avgusta pucao na 37 automobila, ali niko nije povređen.

Dinar sutra jači za 71 paru

Dinar će sutra ojačati za 71 paru ili 0,7 odsto i zvanični srednji kurs će biti 100,8696 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Bugarski "Rubin" opet preuzima "Srpsku fabriku stakla"

Vlada Srbije je u cilju unapređenja proizvodnje i izgradnje novih kapaciteta koji treba da povećaju proizvodnju i produktivnost donela odluku da "Srpsku fabriku stakla" u Paraćinu može da preuzme bugarski konzorcijum, čiji je član i kompanija "Rubin" iz Plevena, rečeno je danas u toj fabrici.

Jednomesečna beba imala fetus u sebi

Nakon što je uplašena majka donela svoju jednomesečnu bebu u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, jer je imala problema sa varenjem, lekari su nakon pregleda ustanovili da devojčica u natečenom stomaku ima fetus.

FOTO: Počelo gađanje paradajzom u Španiji

"Tomatina" – 66. gađanje paradajzom u Bunjolu, u regionu Valensije u kome učestvuje više od 40.000 ljudi iz svih krajeva sveta počela je gađanjem 120 tona zrelog paradajza.

Preminuo Radoslav Stojanović

U Beogradu je preminuo Radoslav Stojanović (80), stručnjak za međunarodno pravo, diplomata i jedan od osnivača Demokratske stranke.

Obamin stric nelegalno u Americi

Onjango Obama (67), stric Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD, uhapšen je pre četiri dana zbog vožnje u pijanom stanju u Masačusetsu. Da stvar bude gora, otkriveno je da Onjango ilegalno boravi na teritoriji Amerike.

Dačić: Euleks da hapsi i ubice Srba

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je pozvao međunarodne snage da iste akcije hapšenja pokrenu i protiv onih koji su osumnjičeni za ubistvo Srba.  

Košarkaši uspešni na startu EP

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, pošto je u sredu u gradu Šaulej pobedila Italiju sa 80:68 (10:18, 25:11, 22:24, 23:15).

Jerkov: Vojvodini vratiti sve što su Vojvođani izgradili

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistiraće da novim Zakonom o javnoj svojini Pokrajini bude povereno upravljanje svom imovinom koja je izgrađena novcem građana Vojvodine, ali u ovoj partiji za sada ne otkrivaju da li će ostati deo vlasti, ukoliko Demokratska stranka ne prihvati taj zahtev.  

Kasni nastava u OŠ "Dositej Obradović"

U novosadskoj Osnovnoj školi "Dositej Obradović" nastava neće početi 1. septembra, jer nisu završeni građevinski radovi na dogradnji objekta.

Pornići uzrok genitalnih korekcija

Žene se sve češće odlučuju za estetski hirurški zahvat na genitalijama, ali nova studija pokazuje da to obično rade bez ikakve potrebe.

Otac ubio ćerke da sačuva čast porodice

Jedan otac iz Libije ubio je "iz časti" svoje tri ćerke koje su silovale Gadafijeve trupe, kako bi skinuo ljagu sa porodice, saopštila je nevladina organizacija "Lekari za ljudska prava" (PHR).