Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.
Ruski sud zaplenio imovinu tri banke
Foto: Pixabay
Ove banke su bile među zajmodavcima koji su imali ugovor za izgradnju fabrike za preradu gasa u Rusiji s nemačkom kompanijom "Linde", koja je prekinuta zbog zapadnih sankcija Moskvi.
 
Tužbe je podneo "RusChemAlliance", preduzeće čiji je suvlasnik gasna kompanija Gasprom, koja je operator ovog projekta, prenosi Rojters.
Arbitražni sud u Sankt Peterburgu zabranio je Dojče banci da ostvari svoje učešće u kapitalu u svojoj ruskoj podružnici, kao i u kompaniji "Deutsche Bank Technology Center LLC".
 
Sud je odredio zaplenu do 238,6 miliona evra u hartijama od vrednosti, nekretninama i bankovnim računima Dojče banke, njenim podružnicama i "Deutsche Bank Technology Center LLC".
Dojče banka u Frankfurtu saopštila je da je već rezervisala oko 260 miliona evra.
 
Sud je takođe zaplenio imovinu Komercbanke u vrednosti od 93,7 miliona evra, kao i hartije od vrednosti i zgradu banke u centru Moskve.
 
Ruski sud je u petak naredio da imovina, računi i nekretnine, kao i udeli u dve podružnice Unikredit banke, budu zaplenjeni u odvojenoj tužbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija