Jednomesečna beba imala fetus u sebi

Nakon što je uplašena majka donela svoju jednomesečnu bebu u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, jer je imala problema sa varenjem, lekari su nakon pregleda ustanovili da devojčica u natečenom stomaku ima fetus.
Nakon što je uplašena majka donela svoju jednomesečnu bebu u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, jer je imala problema sa varenjem, lekari su nakon pregleda ustanovili da devojčica u natečenom stomaku ima fetus.

"Odmah po dolasku u bolnicu primetili smo da je bebin stomak nateknut i velik. Analize su pokazale da se u njoj nalazi mrtvi fetus. Pripremili smo je za operaciju i nakon tri sata iz njenog stomaka odstranili smo fetus veličine 12 centimetara, težine 460 grama", rekao je za Emirates247 dr Saleh al Nasar.

Stručnjaci ovaj neobičan slučaj objašnjavaju medicinskom pojavom - fetus in fetus. To znači da je majka začela blizance od kojih se jedan fetus obmotao oko drugog. U tom slučaju dominantan fetus raste, dok drugi živi u njemu. Onaj zarobljeni može godinama da raste u stomaku kao parazit, sve dok ne počne da nanosi štetu svom domaćinu.

Inače, u svetu je zabeleženo oko 100 ovakvih pojava, a najdrastičniji je slučaj Indijca Sanju Bhagata koji je 36 godina u svojoj utrobi nosio brata blizanca. Zbog ogromnog stomaka lekari su najpre mislili da ima tumor, ali kada su ga operisali pronašli su udove, kosu i genitalije brata blizanca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.