Obamin stric nelegalno u Americi

Onjango Obama (67), stric Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD, uhapšen je pre četiri dana zbog vožnje u pijanom stanju u Masačusetsu. Da stvar bude gora, otkriveno je da Onjango ilegalno boravi na teritoriji Amerike.
Onjango Obama (67), stric Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD, uhapšen je pre četiri dana zbog vožnje u pijanom stanju u Masačusetsu. Da stvar bude gora, otkriveno je da Onjango ilegalno boravi na teritoriji Amerike.

On je prebačen u zatvor bez prava na kauciju, a prilikom privođenja je rekao da će pozvati Belu kuću kako bi regulisao plaćanje kaucije.

Kako prenosi "Tajms", Onjango Obama je još šezdesetih godina stigao u SAD. Tužilac je saopštio da policija traga za mestom stanovanja uhapšenog, za kojim je odranije postojala poternica zbog ilegalnog boravka na teritoriji SAD.

Barak Obama je u knjizi "Snovi moga oca" iz 1994. naveo da je Onjango Obama "stric koji je otišao u Ameriku pre 25 godina i nikad se nije vratio“.

Policajac Val Krištal, koji je uhapsio osumnjičenog još 24. avgusta u okrugu Fremingem, naveo je u izveštaju da je Onjango prošao kroz raskrsnicu ne zaustavljajući se na znak "stop" i pri tom umalo izazvao sudar.

Analizom je u njegovoj krvi pronađeno 0,14 promila alkohola, a u Masačusetsu je dozvoljeno 0,08 promila. Na prvom pojavljivanju pred sudom, Onjango se izjasnio da nije kriv. Sud je ranije doneo odluku da mora biti deportovan u Keniju.

Veruje se da je Onjango živeo u Bostonu sa sestrom Zeituni, koja je Obamina tetka, a kojoj je odobren legalan boravak u SAD posle sudskog procesa. Onjango je sin Sare Obame, treće žene dede Baraka Obame. Barakov otac Barak Obama stariji rođen je u Keniji, a ženio se četiri puta i imao je četvoro dece. Poginuo je 1982. u saobraćajnoj nesreći. Obamina majka Stenli En, belkinja iz Kanzasa, preminula je 1995. od raka. Predsednik SAD ima brojnu rodbinu u Keniji, koju je obišao 1987.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet