Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Finiks izbacio San Antonio

Košarkaši Finiksa plasirali su se u finale plejofa Zapadne konferencije pošto su u noći između nedelje i ponedeljka pobedili San Antonio sa 107:101 i slavili u polufinalnoj seriji sa 4:0.

Jankovićeva četvrta na svetu

Jelena Janković je po najnovijoj WTA listi četvrta teniserka sveta, dok je Ana Ivanović napredovala za 16. pozicija i sada je na 42. mestu.

Partizan četvrti, Barsa šampion

Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na finalnom turniru Evrolige pošto su u borbi za treće mesto ponovo izgubili posle produžetka, dok su košarkaši Barselone po drugi put u istoriji katalonskog kluba postali prvaci Evrope.

Zvezda ne priznaje titulu Partizana

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da su ga sudije pokrale u porazu od Partizana (0:1) te da im je ove sezone titulu nacionalnog šampiona oteo predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Veber trijumfovao u Španiji

Vozač Red Bula, Australijanac Mark Veber trijumfovao je na petoj ovosezonskoj trci Formule 1 koja je vožena na stazi Katalunja za Veliku nagradu Španije.

Bartomeu: Beograd odbio organizaciju F4 Evrolige

Izvršni direktor košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da očekuje da će Beograd biti domaćin završnog turnira tog takmičenja, ali je otkrio i da je uprava lige ranije razgovarala sa vlastima Beograda i Zagreba, koje su odbile organizaciju "fajnal fora".

Lazović se oporavio od povrede

Napadač reprezentacije Srbije i fudbaler ruskog Zenita Danko Lazović izjavio je da se oporavio od povrede i da trenutno ne igra u ruskom prvenstvu zbog bojazni trenera Lućana Spaletija od obnavljanja povrede.

Leman okončao karijeru

Bivši golman nemačke fudbalske reprezentacije, 40-godišnji Jens Leman, okončao je svoju uspešnu 22-godišnju karijeru u poslednjem, 34. kolu bundesligaške sezone.

Marić u prvoj petorci Evrolige

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, izjavio je pred večerašnji duel sa ekipom CSKA, da je utakmica za treće mesto u Evroligi utešna i da će ekipa u nju ući sa manje emocija nego da je u pitanju polufinale ili finale.

Jankovićeva bez titule u Rimu

U finalu teniskog turnira u Rimu, Jelena Janković je izgubila od Marije Hose Martinez Sančez sa 2:0 (7:6, 7:5), posle dva sata i 20 minuta igre.

Vujošević: Veoma sam ponosan na igrače

Trener Partizana Duško Vujošević nije imao ništa da zameri svojim izabranicima na prikazanom u polufinalu Evrolige, ističući da je tanka linija koja razdvaja dobro i loše, sreću i tugu, a da su crno-beli "ovoga puta bili na pogrešnoj strani te linije".

Ivanovićeva stala u polufinalu

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Rimu pošto je u polufinalnom meču izgubila od Španjolke Marije Hose Martines Sančes sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.