Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vučićevoj supruzi plaketa za doprinos zdravlju u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić, šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Dorit Nican i supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić, dobitnici su plaketa za doprinos zdravlju u Srbiji.

Na suđenju za napad na Borka Stefanovića optuženi negirali krivicu

Glavni pretres na suđenju za napad na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i još dve osobe održan je danas pred Višim sudom u Kruševcu, a saslušana su trojica optuženih i dvojica oštećenih, dok će treći oštećeni biti saslušan na sledećem ročištu 3. decembra.

RIK: Uvodi se obuka članova biračkih odbora

Predsednik Republičke izborne komisije Srbije (RIK) Vladimir Dimitrijević je danas u Nišu najavio obuku članova biračkih odbora i bolju dostupnost biračkih mesta osobama sa invaliditetom.

Broj za nestalu decu pozvonio 2.800 puta

Od marta 2012. do septembra ove godine Evropski broj za nestalu decu je 2.800 puta pozvonio - 109 prijava bilo je u vezi sa nestankom dece i 248 prijava nestanka bebe.

SPC odlikovala Sinišu Malog ordenom Velikomučenika Kragujevačkih

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je osvećenju krstova i zvona u novom Hramu Silaska Svetog Duha na apostole u selu Barzilovica kod Lazarevca, i tom prilikom uručen mu je orden Velikomučenika Кragujevačkih prvog stepena, uz blagoslov Patrijarha srpskog Irineja, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Rudar poginuo u Sjenici

Rudar E. M. (28) iz Sjenice, pomoćnik kopača, poginuo je u nesreći koja se u 1:30 časa posle ponoći dogodila u jami Rudnika mrkog uglja "Štavalj" u istoimenom selu kod Sjenice.