Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đuriću nije odobrena poseta severu Kosova

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova poručilo je da zahtev direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića za posetu nije odobren, zbog nepoštovanja procedure.

Saobraćaj umeren, čeka se do pola sata

Suvo i toplije vreme u odnosu na prethodne dane donosi i bolju prohodnost puteva, saobraćaj je van većih gradova umeren, što dodatno olakšava vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Stranka moderne Srbije prekida bojkot parlamenta

Stranka moderne Srbije (SMS) odlučila je da prekine bojkot parlamenta, jer se mimo poslanika koji ne prisustvuju sednicama i bez njihovog uticaja na dnevni red stavljaju važni zakoni koji imaju ozbiljne posledice na građane Srbije, izjavila je šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura.

Očekuje se veći broj vozila na naplatnim rampama i granicama

Prestanak padavina i povoljniji vremenski uslovi u odnosu na prethodne dane doprinose boljoj prohodnosti puteva i lakšoj vožnji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS), ali upozorava vozače da posle podne budu oprezniji jer se očekuje veći broj vozila, što je karakteristično za poslednji radni dan u nedelji.

Poslanici 27. maja o Kosovu i Metohiji

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Doživotna robija i za rušenje ustavnog poretka

Šta znači doživotni zatvor za "teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije", koga predviđaju izmene Krivičnog zakonika, a o kojima poslanici Skupštine Srbije raspravljaju prethodnih dana?