Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mihajlović: Smenjivaću direktore "Železnice" zbog iskakanja cisterni

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će insistirati na smeni odgovornih direktora u "Železnicama Srbije" ukoliko do 27. februara ne počne rekonstrukcija pruge Niš- Zaječar, na kojoj su u poslednjih mesec dana dogodila tri iskliznuća vagona - cisterni sa opasnim materijama, od kojih dva u blizini sela Jasenovik kod Niša.

Novo iskliznuće cisterni sa amonijakom na pruzi Niš - Zaječar

Pet cisterni sa amonijakom iskliznulo je protekle noći iz šina na pruzi Niš-Zaječar, izmedju železničkih stanica Knjaževac i Podvis, ali se u tom incidentu cisterne nisu prevrnule i nema nikakvih curenja, saopšteno je iz Infrastruktura železnica Srbije.

Od gripa preminulo 29 osoba u Srbiji

Prema najnovijim podacima Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut" u Srbiji je od početka ove sezone od komplikacija izazvanih gripom preminulo 29 osoba, dok je skoro 105.000 osoba obolelo od te bolesti.

Predlog da kazna za ubistvo umesto 15 bude 30 godina zatvora

Udruženje sudija i tužilaca u narednom periodu razmotriće da predloži Radnoj grupi za izmene i dopune Krivičnog zakonika, da za počinjeno ubistvo, kazna u budućnosti umesto dosadašnjih 5 do 15 godina bude od 5 do 30 godina zatvora, piše "Blic".

Okanović: Automatske kočnice bi trebalo da budu standard i u Srbiji

Svi novi automobili u zemljama EU od sledeće godine moraće da budu opremljeni uređajima za automatsko usporavanje i kočenje, a Srbija bi, s obzirom da pristupa Uniji, trebalo da prati standarde koje prihvataju zemlje članice, smatra Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

DRI: Kragujevac povećavao subvencije od 2015.

Državna revizorska institucije (DRI) utvrdila je da je lokalna vlast u Kragujevcu od 2015. godine povećavala subvencije za javna preduzeća u koja je za tri godine uloženo oko 1,9 milijardi dinara.