Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Saobraćaj pojačan

Saobraćaj na glavnim putnim pravcima u Srbiji je pojačan, posebno ka većim mestima, a tokom noći moguća je magla i sumaglica na pravcima pored reka i klisura, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kako bezbedno preći pružni prelaz u Srbiji

Infrastruktura železnica Srbije (IŽS) upozorila je vozače da na prelazima duž pruge Niš - Zaječar koja se rekonstruiše, poštuju saobraćajne znakove kako bi se izbegle nesreće, jer iako je u potpunosti obustavljen železnički saobraćaj na ovoj deonici, šinama će se i u narednom periodu kretati radni vozovi koji transportuju materijal i mehanizaciju za remont.

Zapelo istraživanje posledica NATO bombardovanja

Pokretači inicijative za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja zatražiće da koordinaciju Međuresornim koordinacionim telom (MKT), osnovanim juna 2018, umesto Ministarstva zaštite životne sredine preuzmu premijerka Ana Brnabić i njen tim, pišu "Novosti".

Veliki broj hipohondara u Srbiji, nema ih samo kod zubara

Na preventivni pregled i proveru krvne slike trebalo bi otići jednom godišnje, kod zubara bar dva puta. Istraživanje Evrostata sa pitanjem koliko često idete lekaru, pokazalo je da 30 odsto građana Srbije nikada ne ide, a 15,5 procenata kod lekara opšte prakse ide više od deset puta godišnje.

Burazer: Teško da će Srbija ući u EU 2025.

Očekivanje da se Srbija pridruži Evropskoj uniji do 2025. godine nije mnogo verovatno, ako se uzmu u obzir stanje u samoj Srbiji, kao i problemi sa kojima se suočava sama EU, ocenjuje u intervjuu Radiju slobodna Evropa (RSE) Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike.