Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

"Afera tetka" i u Čačku

Opozicione odborničke grupe u Skupštini Čačka, Za napredniji Čačak i Dveri kritikovale su izgradnju potpornog zida za samo jednu kuću u čačanskom naselju Loznica bez potrebne dokumentacije i zatražile smenu direktora gradskog javnog preduzeća koje je izvelo radove.

GIK tek posle mesec dana izdao akreditacije posmatračima

Gradska izborna komisija u Beogradu izdala je akreditacije predstavnicima CRTE, CeSID-a, Gradjana na straži i YUCOM posle mesec dana i tako omogućila domaćim posmatračima da prisustvom na sednicama prate rad ovog organa, saopštile su te organizacije.

Obeležen Dan državnosti Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na proslavi Dana državnosti u Orašcu da je pred Srbijom težak i dugačak put, ali da će vlast pronaći rešenje kao što su to učinili vožd Karadjordje i knez Miloš Obrenović početkom 19 veka jer Srbija ima obavezu da se ponosi precima i brine o potomcima.

Srbija danas obeležava Sretenje - Dan državnosti

Srbija danas obeležava Sretenje - Dan državnosti u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.

Opštine iz Srbije brinuće o srpskim opštinama na KiM

Gradovi i opštine Srbije pružiće pomoć i podršku opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima pretežno živi srpsko stanovništvo, a predsednici tri opštine iz Srbije koje već sarađuju sa opštinama na KiM, očekuju da će inicijativa Kancelarije za KiM, tu saradnju proširiti i dodatno je ojačati.