Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dovoljno potpisa za zakon o doživotnom zatvoru za ubice dece

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave verifikovalo je 125.500 potpisa građana inicijative "Fondacije Tijane Jurić" za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece, maloletnika ili trudne žene, koji će biti prosleđeni Skupštini Srbije kao građanska inicijativa za izmenu Krivičnog zakonika Srbije.

U prodaji testovi za malu maturu

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i od danas su u prodaji.

Smanjena kazna za paljenje policajca

Apelacioni sud smanjio za više od godinu dana zatvorsku kaznu Predragu Lejiću i pravosnažno ga osudio na 10 meseci zatvora jer je zapalio policajca.

Ubijen Oliver Ivanović

Kosovska policija je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla "određene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage".

Opasni otpad nije zagadio bunare, ali opasnost postoji

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda je utvrdio da hemijske materije iz opasnog otpada koji je nađen zakopan kod Obrenovca nisu prodrle u okolne seoske bunare, izjavio je jutros ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan.

AMSS: Ledena kiša opasna za vozače

Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Prodaje se SOS kanal

Vlasnik sportskog TV kanala SOS Dragiša Kovačević izjavio je da prodaje tu televiziju i da je najpre hteo da ugasi SOS kanal, ali da se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene, prenosi danas sajt Cenzolovka.

Učenici Matematičke gimnazije prvi u Kazahstanu

Na 14. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu, učenici beogradske Matematičke gimnazije osvojili su ekipno prvu nagradu, a pojedinačno sedam medalja.

Komisija: Hladnjačari nisu dogovarali cenu malina

Komisija za zaštitu konkurencije nije utvrdila poremećaj na tržištu otkupa tog voća, roda 2017. godine, koji bi mogli biti rezultat sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije od strane učesnika na tom tržištu.

Nove lektire i program za osnovnu školu i gimnaziju

Manji broj književnih dela za obradu, povećana izbornost, kao i vraćanje domaće lektire, koja podrazumeva čitanje kod kuće uz vođenje beležaka, neke su od promena u programima srpskog jezika i književnosti.

Prva obeštećenja za oduzetu imovinu u decembru

Budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za obeštećenje vlasnika ili naslednika čija je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata, a isplata će biti moguća kada Vlade Srbije donesu odluku o koeficijentu obeštećenja, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.