Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vazduh u Užicu opasan po zdravlje zbog smoga

I ovu zimu Užičani su dočekali gušeći se u smogu i čađi, čija je koncentracija tolika da je vazduh pojedinih dana prema analizama Zavoda za javno zdravlje okarakterisan kao opasan po zdravlje.

Srbija ima više od 300.000 tona "istorijskog" otpada

Osim oko 80.000 tona opasnog otpada koji se godišnje generiše u Srbiji, postoji i više od 300.000 tona "istorijskog" otpada koji je nastao u socijalističkom i post-socijalističkom periodu u nekada velikim kompanijama, a koje su sada u stečaju.

Senat SAD: Ruski maligni uticaj u Srbiji

"Srbija je važna država regiona, imajući u vidu geografski položaj i komplikovanu nedavnu istoriju posle raspada Jugoslavije, ali nema sumnje da se suočava sa pritiscima "sedenja na dve stolice" i bez značajne odbrane, ruska propaganda će nastaviti da ima uticaj na javno mnjenje", navodi se u izveštaju američkog Senata.

Skinuta tajnost sa dela izveštaja o novcu za Vulinov stan

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca, kojim je sadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin kupio stan, objavio je danas Insajder.

Nove prekršajne prijave protiv studenata zbog protesta

Još dvoje studenata koji su učestvovali na protestima "Protiv diktature", Đorđe Perović i Jelena Anasonović, dobilo je prekršajne prijave, dok je Pavlu Terziću i Tijani Hegić stigla druga, odnosno treća prijava po redu zbog navodnog organizovanja demonstracija.

Srbija na kamate plaća preko 200.000 dolara

Pored kompenzacije od skoro 40 miliona dolara, građani Srbije će morati da plate i dodatnu kamatu jer Vlada Srbije još nije izvršila obavezu koju je preuzela odlukom arbitražnog suda.