Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Evropska komisija: Srbija krši pravila slobodne trgovine

Evropska komisija uputila je vlastima u Srbiji dopis u kom se, između ostalog, ističe da je diskreciono odlučivanje Srbije po pitanju izdavanja dozvola kompanijama koje izvoze neopasni otpad "preterano" i da može dovesti do potpune zabrane izvoza.

Čeka li nas referendum o Kosovu?

Sve češće se u javnosti može čuti da će o pitanju Kosova odlučivati građana, zbog čega u vazduhu visi pitanje da li nam se sprema referendum?

Ambasada SAD se vraća redovnim aktivnostima

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da se vraća svojim redovnim aktivnostima, nakon što je američki predsednik Donald Tramp potpisao zakon koji omogućava nastavak privremenog finansiranja vlade SAD do 23. marta.

Mitilineos povlači tužbu protiv RTB Bor

Grčka metalurško-energetska kompanija "Mitilineos" povući će odštetni zahtev od 60 miliona dolara, koji je podnela protiv RTB Bor zbog neispunjenih ugovora iz devedesetih godina, kada Srbija plati dug od 40 miliona dolara toj kompanji, piše "Politika".

Srbije ukida vize za šest zemalja

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju viza za ulazak u Srbiju državljanima Bahama, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadina, Paragvaja i Kolumbije.