Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Još uvek važi povraćaj bebi-poreza

Pravo na povrat poreza na dodatu vrednost na opremu i hranu za bebe moći će da se ostvari do 1. jula ove godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodica s decom.

Kada je moguće osloboditi se takse za RTS

Zakonom o javnim medijskim servisima od 1. januara 2016. godine uvedeno je obavezno plaćanje takse za javne medijske servise, ali u nekim slučajevima moguće je osloboditi se te obaveze.

Žena uhapšena zbog navodnog skidanja magije

Niška policija uhаpsila je S. M. (27) iz okoline Loznice, zbog sumnje dа je sa još jednom osobom, zа kojom se trаgа, od početkа аvgustа do krаjа oktobrа 2017, prevаrilа tri Nišlijke.

Stažisti u sudovima biće plaćeni

Ministarstvo pravde raspisalo je konkurs za 160 pripravnika, a Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika upozorava da to nije dovoljno i da nedostaje više od 200 sudija.

Otkazan štrajk u "Falk Istu", postignut dogovor

Generalni štrajk u italijanskoj kompaniji "Falk Ist" u Knjaževcu, koji je bio najavljen za petak, 12. januar, neće se održati jer je sa poslodavcem postignut dogovor da će biti pregovora oko izrade kolektivnog ugovora.

Ministar Popović tužio KRIK, traži milion dinara

Ministar Nenad Popović tužio je KRIK, njegovog urednika i još četvoro novinara koji su radili na međunarodnom projektu "Rajski papiri" i objavili da Popović poseduje ofšor kompanije i imovinu vrednu više od 100 miliona dolara.

Učesnik u pokušaju ubistva premijera Đinđića izlazi na slobodu

Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Željko Tojaga izaći će na slobodu u aprilu, kada će odslužiti kaznu od 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, odnosno neuspelog atentata kod hale Limes 21. februara 2003. godine, prenose mediji.

Imamo zakon, ali žene često i ne znaju da su manje plaćene od kolega

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da kontinuirano upozorava da su nejednake zarade za isti rad posledica diskriminacije žena, a ne nedostatka propisa, te da je važno da se svi zajedno, i politički i društveni akteri, bore za punu primenu principa ravnopravnosti i poštovanje antidiskriminacionih propisa.

Osumnjičeni za ubistvo advokata Zreleca ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu saslušao je danas Vladimira Šaranovića (41) koji se sumnjiči da je u decembru 2015. godine ubio advokata Vladimira Zreleca na Vračaru, nakon čega je potvrdio svoju raniju odluku kojom mu je u novembru odredio pritvor dok je bio u bekstvu.

U aprilu PISA testiranje učenika

Novo PISA testiranje učenika počinje u aprilu ove godine i trajaće mesec i po dana, a testiranjem će biti obuhvaćene čitalačka, matematička, naučna i finansijska pismenost petnaestogodišnjaka - uglavnom učenika prvog razreda srednje škole.

Razrešen direktor Kontrole letenja

Vlada Srbije danas je razrešila direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina, a novi direktor biće Predrag Jovanović, rečeno je u Vladi Srbije.