Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mitilineos povlači tužbu protiv RTB Bor

Grčka metalurško-energetska kompanija "Mitilineos" povući će odštetni zahtev od 60 miliona dolara, koji je podnela protiv RTB Bor zbog neispunjenih ugovora iz devedesetih godina, kada Srbija plati dug od 40 miliona dolara toj kompanji, piše "Politika".

Srbije ukida vize za šest zemalja

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju viza za ulazak u Srbiju državljanima Bahama, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadina, Paragvaja i Kolumbije.

Vlada Grčke traži od Srbije da menja zakon

Vlada Grčke zatražila je od vlasti u Srbiji da izmeni zakone koji se odnose na izvoz neopasnog otpada u druge zemlje jer se postojećim, koji je prošle godine promenjen, krše pravila slobodne trgovine, a samim tim i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, piše Danas.

Koliko su deca na internetu bezbedna

Internet nije samo beskrajan izvor informacija o svemu i svačemu, već i veoma opasno mesto - naročito za decu, a apsolutna bezbednost nije moguća.

Krivična prijava zbog ubistva psa

Rasni pas staford ubijen je iz sačmarice u selu Ratare kod Paraćina u sredu, a paraćinska policija u redovnom postupku podneće krivičnu prijavu za mučenje i zlostavljanje životinja protiv R. A. iz istog sela.

Direktan voz od Slovenije do Srbije od 1. marta

Regionalne železnice potpisale su u Portorožu Memorandum o saradnji u robnom saobraćaju i potvrdile da će od 1. marta voz "Sava exspres" saobraćati između Slovenije i Srbije, saopštilo je danas preduzeće Srbija kargo.

Notar garantuje sadržinu ugovora

Do pre nekoliko godina overa u sudu je značila overu potpisa, a sada overa kod javnog beležnika znači i overu sadržine predmetnog ugovora.

Uhapšen zbog sumnje da je oteo devojku, porodice se sukobile sekirom

Policija u Nišu je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aleksincu uhapsila T. S. (47) iz okoline Aleksinca, zbog sumnje da je naneo teške telesna povrede, dok je protiv dvadesetogodišnjeg muškarca iz okoline Aleksinca podneta krivična prijava zbog sumnje da je oteo devojku.

Gasi se SOS kanal, umesto njega SOS kanal plus

Televizijski SOS kanal, koji je pre više od dve decenije osnovao i sve ove godine bio na njegovom čelu Dragiša Kovačević, odlazi u istoriju, ne dočekavši kraj desetogodišnjeg sudskog spora sa RATEL i REM, koji su mu na javnom konkursu 2006. godine dodelili neispravnu frekvenciju, što je presudno uticalo na sudbinu ove televizije.