Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šta će se sve graditi u Srbiji u 2018.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata u Srbiji 16 milijardi evra.

Kako Srbija štiti pčele od trovanja?

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede intenzivno radi na sprečavanju problema trovanja pčela u Srbiji, istakli su predstavnici tog ministarstva i dodali da, po tom pitanju, dobro sarađuju sa Udruženjem pčelarskih organizacija Srbije.

Velimir Ilić: Podnećemo krivičnu prijavu zbog jelke od 30.000 evra u Čačku

Lider Nove Srbije Velimir Ilić optužio je danas gradsku vlast u Čačku za kupovinu novogodišnje jelke na trgu za 30.000 evra i najavio da će Nova Srbija sa opozicionim strankama u tom gradu podneti 3. januara krivičnu prijavu protiv nadležnih u Javnom preduzeću "Gradac" koje je nabavilo jelku i dekorativnu rasvetu zbog "nemeštenog tendera".

Od marta posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Beogradu

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović rekao je u intervjuu za novogodišnji Blic da je preduzeo sve pripremne radnje u cilju imenovanja sudija koji će postupati u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, a to odeljenje će početi da radi od marta.

Uskoro mirnim rešavanjem spora do naplate zaostalih plata i otpremnina

Broj radnih sporova koji su rešavani uz pregovore pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova, umesto pred sudom, ove godine je povećan za više od 10 odsto, a trend povećanja se tek očekuje, nakon proširenja nadležnosti Agencije usvajanjem novog zakona koji reguliše tu oblast.

Zvala policiju zbog igračke Vini Pu na ulici u Beogradu

Deo Ulice Carice Milice u Beogradu danas je na kratko bio zatvoren zbog dojave o sumnjivom predmetu, koji se nalazio u žardinjeri na raskrsnici te ulice i Obilićevog venca, a policija je brzo izašla na lice mesta i utvrdila da nema nikakve opasnosti.

Mihajlović: Ne volim fikuse i nepravdu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je uvek za dogovor, ali da ne može da ne reaguje na nepravdu, nevaspitanje, glupost i kada neko ne radi svoj posao.

Za sada mirno na putevima, zadržavanja na granici oko pola sata

U Srbiji se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj vozila karakterističan za poslednji dan u godini, pa ukoliko na pojedinim deonicama dođe do usporene vožnje, treba poštovati saobraćajne propise i ne ulaziti u rizična preticanja, upozorava Auto-moto savez Srbije.