Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Strankama u 2018. više novca iz budžeta

Političke stranke koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini naredne godine podeliće oko milijardu dinara, što je za oko 75 miliona dinara više nego ove godine, odnosno 148 miliona više nego 2016. godine.

Država i moćnici usporavaju vraćanje njiva

Agrarni analitičar Branislav Gulan izjavio je da državne zemlje ima dovoljno da bi se proces restitucije poljoprivrednog zemljišta uspešno završio, ali da državi "ne ide u prilog restitucija poljoprivrednog zemljišta".

Taksista opljačkao pa pretukao stranca

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv taksiste V.S. (39) zbog sumnje da je od Austrijanca A.F. (28) oduzeo 7.500 dinara nakon čega ga je i pretukao.

Zbog računa za vodu završili u zatvoru

Aleksandar Petrih i Jovan Stefanović, vlasnici dva lokala u Zemun Polju, pravosnažno su osuđeni na zatvorske kazne zbog teškog sukoba 2011. godine, u kome su obojica zadobili povrede nakon svađe oko zajedničkog vodomera, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Desetak nasilnika osuđeno u prethodnih pet meseci

Za pet meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ne samo da postoje podignute optužnice, već su donete i osuđujuće presude u desetak slučajeva, što znači da se u vrlo kratkom vremenskom periodu mogu postići dobri rezultati, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Gde odlaze zaplenjene životinje?

U akciji Ministarstva zaštite životne sredine protekle nedelje rešena je sudbina dva mrka medveda, koji su zaplenjeni u okolini Srbobrana.