Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Da li je "zelena struja" isplativa?

Da li ambiciozni planovi Evropske unije koji nalažu da Srbija do 2020. godine treba da dobija 27 odsto struje iz obnovljivih izvora mogu da opravdaju zavlačenje ruke u džep građanima, koji će je plaćati nekoliko puta skuplje nego što čine danas, kada se 70 odsto električne energije proizvodi iz uglja?

Sumaglica po kotlinama, zimska oprema obavezna

Saobraćaj je očekivano slabijeg intenziteta ovog prvog januarskog popodneva, vozila gotovo da nema na autoputevima, kao ni na važnijim i frekvenciji pravcima, a za one koji se ipak odluče da krenu na put, Auto-moto savez Srbije savetuje oprez.

Iz Ustava se briše odredba o mandatu sudija i tužilaca od tri godine

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da će iz Ustava Srbije biti izbrisana odredba po kojoj se sada sudije i tužioci u prvom mandatu biraju na tri godine, da će Ustav propisati razloge za njihovo razrešenje, te da o izboru nosilaca pravosudnih funkcija više neće odlučivati izvršna i zakonodavna vlast.

Pomerila se starosna granica za odlazak u penziju

U Srbiji se od danas primenjuju novi propisi o penzionisanju, kojima se granica za odlazak u starosnu penziju za žena pomera za šest meseci, pa će moći da dobiju penziju sa 62 godine života i najmanje 15 godina staža osiguranja.

Mirno na putevima, prilazi prohodni

Novogodišnja noć je na putevima van gradova, gradskih trgova i zimskih odmarališta protekla mirno, bez zastoja i prekida u saobraćaju, ali se, ipak vozačima savetuje oprez u vožnji, bez obzira na to što ih očekuje manji broj vozila.