Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Joanis novi predsednik Rumunije

Prema prvim zvaničnim rezultatima predsedničkih izbora u Rumuniji pobedu je odneo lider desnog centra Klaus Joanis sa 56 odsto glasova.

Grčka traži otpisivanje duga kao nagradu

Grčka traži otpisivanje još jednog dela državnog duga, kao "nagradu" za svoje reformske napore, ukazao je u nedelju premijer Andonis Samaras, dva dana pošto je statistika potvrdila da se privreda Grčke vratila rastu.

Kina pomaže Liberiji zbog ebole

Ukupno 160 kineskih zdravstenih radnika i inženjera stiglo je u Liberiju, koja je najviše pogođena epidemijom ebole, saopštila je kineska ambasada u Monroviji.

U Holandiji otkriven opasan soj ptičjeg gripa

Holandske vlasti su danas saopštile da su na jednoj peradarskoj farmi u centralnom delu zemlje otkrile "visoko patogeni" soj ptičjeg gripa i uvele privremenu zabranu transporta peradi u radijusu od jednog kilometra oko svih farmi peradi u Holandiji.

Papa Franja kritikovao eutanaziju i abortuse

Rimokatolički poglavar Franja kritikovao je juče one koji se zalažu za eutanaziju, navodeći da je u pitanju "lažan osećaj saosećanja" smatrati da je ona akt dostojanstva, kada je zapravo greh protiv Boga i stvaranja.

Putin možda napušta samit G20?

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da preskoči radni deo samita lidera Grupe 20 (G20) u nedelju i pomeri svoj odlazak, rekao je jedan ruski zvaničnik, nakon što se našao pod pritiskom zapadnih lidera oko krize u Ukrajini.

Samit G20: Optužbe na račun Rusije

U Brizbejnu je počeo dvodnevni samit G20 - privredno najjačih zemalja sveta u, kako ocenjuju svetske agencije, svetlu diplomatskog zveckanja oružja između Rusije i Zapada zbog ukrajinske krize.