Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Bugarski premijer najavio ostavku

Bugarski premijer Plamen Orešarski izjavio je danas da će, verovatno, podneti ostavku između 23. i 25. jula, u skladu sa sporazumom postignutim između političkih stranaka o održavanju prevremenih izbora 5. oktobra.

Indija: 60 mrtvih u rušenju zgrade

Broj poginulih u ruševinama stambene zgrade u Čenaju, koja se srušila u subotu, 28. juna, porastao je na 60, saopštila je indijska policija.

Invalidi tuže Diznilend

Francusko udruženje osoba sa mentalnim poremećajima - Unapei podneće žalbu protiv nepoznatih lica zbog diskriminacije invalida u parku Diznilend u Parizu.

Karipski koralni grebeni će nestati za 20 godina

Većina korala na Karibima mogla bi da nestane za 20 godina, prvenstveno zbog prekomernog ribolova i nestanka morskih ježeva, upozorile su danas Ujedinjene nacije i Međunarodna unija za zaštitu prirode (UICN).

Obama najgori predsednik SAD u poslednjih 70 godina

Američki predsednik Barak Obama, koji se suočava sa još jednim teškim mandatom, izbio je u vrh liste najgorih lidera Sjedinjenih Američkih Država od Drugog svetskog rata naovamo, pokazuju rezultati ankete koji su danas objavljeni u SAD.

NASA lansirala "lovce" na CO2

Američka svemirska agencija (NASA) lansirala je danas svoj prvi satelit koji ima zadatak da u atmosferi meri koncentracije ugljen dioksida (CO2), gasa koji se smatra glavnim krivcem za stvaranje efekta staklene bašte i dovodi do globalnog zagrevanja.

U sukobima oko nafte u Jemenu 15 mrtvih

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a nekoliko njih je povređeno u sukobima između dva jemenska plemena oko vlasništva nad zemljom za koju se pretpostavlja da je bogata naftom, objavili su danas lokalni mediji.

Nigerija: 56 poginulih u eksploziji

U eksploziji automobila-bombe na pijaci u gradu Maiduguri na severoistoku Nigerije poginulo je najmanje 56 ljudi, saopštile su Udružene civilne snage.