Civili među kojima i petogodišnjakinja žrtve granatiranja Luganska

Ukrajinska vojska granatirala je centar Luganska, a istovremeno, sedam civila, među kojima jedna petogodišnja devojčica, poginulo je kada su ukrajinski avioni bombardovali selo Staraja Kondraševka, udaljeno 20 kilometara od Luganska.
Ukrajinska vojska granatirala je centar Luganska, a istovremeno, sedam civila, među kojima jedna petogodišnja devojčica, poginulo je kada su ukrajinski avioni bombardovali selo Staraja Kondraševka, udaljeno 20 kilometara od Luganska.

Prema rečima očevidaca, ukrajinska vojska izvršila je dva vazdušna napada na gusto naseljena civilna područja, a vlasti u Kijevu poručuju da su odgovorile na granatiranje koje su izvršile separatističke snage. "Prvi avion pojavio se oko 11 časova i pogodio centar grada, uništivši policijsku stanicu, zgradu suda i još dve kuće. Nećemo znati broj žrtava sve dok se ruševine ne raščiste", rekao je šef lokalne administracije Vladimir Bilous.

On je rekao i da je situacija na mestu drugog napada još gora: devetoro ljudi je poginulo, a 11 ranjeno. Među žrtvama je i petogodišnja devojčica i njen otac.

RIA Novosti podsećaju da u Lugansku živi oko 15.000 ljudi, koji nisu bili direktno umešani u borbe između vladinih snaga i predstavnika samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

Ukrajinske vlasti saopštile su juče da je u obližnjem regionu Donjeck, od početka sukoba na proleće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila. Podaci za Lugansk još nisu objavljeni.

Takođe danas, ukrajinska vojska napala je i ruski granični punkt Novošahtinsk, u trenutku kada su putnici prolazili carinsku kontrolu.

  • Analiticar.

    03.07.2014 15:41
    Poslednji cin.
    Nadam se da Putin nece ostaviti ljude koje je uvukao u sukobe na cedilu kao sto je to Slobodan Milosevic ostavio gradjane krajine u Hrvatskoj.
    Sled dogadjaja :
    1. Izazvati nerede i antidemokratske proteste u NR KINI,sto je vec pocelo u Hong Kongu i time iskljuciti najveceg i najjaceg potencijalnog saveznika rusije.
    2.Isprovocirati sukobe na granici Ukrajine i Rusije. Kao doletela raketa ili granata sa teritorije Rusije ili avioni povredili vazdusni prostor i sl.
    3.Nato u medjuvremenu grupise snage na strateske polozaje i stavljanje u punu borbenu gotovost.

    E moj Putine, ako ti Angela ne pomogne nece da valja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet