Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Junker novi predsednik EK

Lideri zemalja članica Evropske unije zvanično su imenovali luksemburškog političara Žan Klod Junkera za novog predsednika Evropske komisije.

EU preti Rusiji

Lideri zemalja članica Evropske unije zapretili su danas oštrim sankcijama Rusiji ukoliko do ponedeljka ne ispuni četiri uslova u vezi sa ukrajinskom krizom.

Ukrajina potpisala sporazum sa EU

Lideri Ukrajine, Gruzije i Moldavije potpisali su jutros u Briselu sporazume o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom uprkos oštrom protivljenju Rusije.

Oslobođeni posmatrači OEBS-a

Posmatrači OEBS oslobođeni su na jugoistoku Ukrajine i stigli su u Donjeck, rekla je danas portparolka pres službe samoproklamovane "Narodne republike Donjeck".

Izbo 11 osoba na aerodromu

Emotivno rastrojen farmer danas je kuhinjskim nožem izbo 11 ljudi na aerodromu u La Pazu, navele su vlasti.

Letelica s drogom se srušila u zatvor

Bespilotna letelica koja je prenosila drogu srušila se u dvorište jednog zatvora u Dablinu, a zatvorenici koji su čekali isporuku nisu imali vremena da je preuzmu pre nego što su čuvari naišli.

Dodik: Nisam odlikovao Kotromanovića

Predsednik RS Milorad Dodik demantovao je da je zbog zasluga za pomoć tokom majskih poplava u RS odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića.

Agrokor kupio Merkator

Slovenački trgovački lanac "Merkator" prodat je hrvatskom koncernu "Agrokor", objavila je slovenačka novinska agencija STA.

Privreda SAD u velikom padu

Američka privreda je u prvom tromesečju, na godišnjem nivou, potonula za 2,9% zbog oštre zime, što je najveće usporavanje privrede SAD za poslednjih pet godina.