Dodik: Nisam odlikovao Kotromanovića

Predsednik RS Milorad Dodik demantovao je da je zbog zasluga za pomoć tokom majskih poplava u RS odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića.
Predsednik RS Milorad Dodik demantovao je da je zbog zasluga za pomoć tokom majskih poplava u RS odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića.

Ime Kotromanovića dovodi se u vezu sa ratnim zločinima počinjenim nad Srbima u Mrkonjić Gradu tokom "Oluje", 1995.

"Postoji sposobnost da se sve uvek ispekuliše. Nisam odlikovao ni generala niti ministra odbrane Hrvatske", rekao je Dodik. On je dodao da je za poseban doprinos u spasavanju ljudi i materijalnih dobara na područjima RS pogođenim poplavama odlikovana eskadrila transportnih helikoptera pri Ministarstvu odbrane Hrvatske, koja se nalazila na terenu. "Velika mi je čast što ovaj helikopterski servis pri Ministarstvu odbrane Hrvatske prima ovo odlikovanje povodom krsne slave Vojske Republike Srpske, Vidovdana", kazao je Dodik.

Hrvatski Jutarnji list objavio je da je Dodik odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića zbog velike pomoći hrvatske vojske ugroženim područjima u RS tokom majskih poplava. "Danas heroj, Kotromanović je za srpsku stranu u BiH godinama zločinac. Zbog dobrosusedske solidarnosti i brze pomoći postradalima, Dodik je odlučio zaboraviti kako svakog leta, kako se bliži godišnjica oslobodilačke operacije 'Oluja', iz Banjaluke optužuju istog tog Kotromanovića za ratne zločine u Mrkonjić Gradu", naveo je Jutarnji.

"Nisam birao hrvatskog ministra odbrane, to je legitiman izbor. Oni koji su sa bilo koje strane u proteklim ratovima počinili bilo kakav zločin, treba da odgovaraju i to je mesto za sud, a ne za mene", poručio je Dodik. On je dodao da je odlikovao i ministarstva odbrane BiH i Slovenije i njihove helikopterske servise, ali da "oni koji spekulišu ne žele to da primete".

  • Autohtoni Bačvan

    26.06.2014 14:07
    Koga da odvede?
    Za mene je heroj ko odvede polupismene i netolerantne!!
  • alo,alo

    26.06.2014 13:20
    dodik ?
    budi heroj svih Vojvodjana i pozovi svoje zeme da se vrate u zavicaj!
    ima da te slavim kao Vidovdan i Novu godinu!!!!!
    ps-snosim kompletan prevoz za X porodica !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet