Razbijen lanac krijumčara bebama, uhapšene žene političara

Policija Nigera razbila je lanac krijumčara bebama, a u akciji su uhapšene supruge dvojice istaknutih političara, saopštili su danas zvaničnici.
Policija Nigera razbila je lanac krijumčara bebama, a u akciji su uhapšene supruge dvojice istaknutih političara, saopštili su danas zvaničnici.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, agencija AFP je prenela da je više od 20 osoba uhapšeno u ponedeljak u okviru međunarodne istrage u kojoj su učestvovale policije Nigera, Benina i Nigerije.

Uhapšeno je najviše žena, među kojima supruge bivšeg premijera Nigera i sadašnjeg predsednika skupštine Hame Amadua, koji važi za glavnog protivkandidam predsedniku Mahamadu Isufu na izborima 2016. godine. Kako se navodi, uhapšena je i žena ministra poljoprivrede. Pravosudni izvori su naveli da je protiv 18 osoba podignuta optužnica, a da je 13 oslobođeno.

Sumnja se da su bebe krijumčarene u Niger iz Nigerije preko Benina. U Nigeriji vlasti često otkriju "fabrike beba", odnosno privatne klinike gde mlade devojke prodaju svoju novorođenčad parovima koji ne mogu da imaju dece. Bebe su prodavane za nekoliko hiljada evra, a dečaci su imali "jaču cenu" od devojčica. Majke su, međutim, dobijale oko 150 evra.

U Nigeru je 2012. godine policija otkrila lažno sirotište, gde su prodavane bebe, od kojih su neke korišćene za izvođene rituala.

  • Branka

    26.06.2014 07:58
    Naslov...
    Zbog naslova sam pomislila da je taj "lanac" u Srbiji i EX YU ali i ovo je svakako dobra vest.
    Nadajmo se sličnoj vesti i na ovim prostorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.