Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Izbeglice se udavile na putu ka Evropi

Šestoro rođaka, izbeglica iz Sirije, među kojima jedna trudna maloletkinja i troje dece, udavilo se pokušavajući da iz Turske stigne do grčkog ostrva Lezbos.

Zoran Janković podneo ostavku u stranci

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković podneo je danas pismenim putem ostavku na funkciju predsednika stranke Pozitivna Slovenija, iz čijih redova dolazi Alenka Bratušek, mandatarka za sastav nove slovenačke vlade.

Policija pretresla kuću direktorke MMF-a

Francuska policija pretresla je danas kuću generalne direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard, u okviru istrage njene uloge u sudskoj pogodbi 2008. kojom je tajkunu Bernaru Tapiju odobrena odšteta od 400 miliona evra.

Poljska najavila svoj raketni štit

Poljska navodi da će izdvojiti 33,6 milijardi evra za sopstveni raketni štit pošto su SAD spremne da odustanu od finalne faze sistema raketne odbrane u Evropi.

Sutra štrajk na nemačkim aerodromima

Nemački sindikat Ver.di je u borbi za veće plate zaposlenih u aviokompaniji "Lufthanza" pozvao za sutra na štrajk, koji će obuhvatiti više nemačkih aerodroma, gde je, prema poslednjim informacijama, u prepodnevnim satima već otkazano preko 400 letova na domaćim i evropskim linijama.

Bombama na ministarstvo pravde

Nepoznati napadači bacili su nekoliko bombi na Ministarstvo pravde Turske i na prostorije vladajuće partije premijera Tajipa Erdogana u Ankari.

Brazil: 24 poginulih u klizištima

Obilne kiše i jak vetar koji ne prestaju već 48 časova izazvali su klizišta u kojima su poginule najmanje 24 osobe u brazilskoj planinskoj oblasti Serana.

SAD: Učenicima zabranjeno grljenje

Učenici osnovnih škola okruga Sent Meri u predgrađu Vašingtona više neće moći da grle nikoga osim roditelja koji su im u poseti ili dođu po njih posle škole, što je odgovor školskih vlasti na povećano nasilje u obrazovnim ustanovama SAD u poslednjih godinu dana.

Više od 160 mrtvih u brodolomu kod Nigerije

Brod sa 166 putnika prevrnuo se na oko 40 nautičkih milja od obale jugoistočne Nigerije i samo dve osobe su preživele brodolom, saopštili su danas pripadnici službe za spasavanje.