Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Indija: Oštrije kazne za silovatelje

Donji dom indijskog parlamenta odobrio je danas nacrt zakona kojim se pooštravaju kazne za silovatelje i druge seksualne prestupnike, nakon niza napada na žene i devojčice u ovoj zemlji koji su šokirali javnost širom sveta.

Tači tražio od pape da prizna Kosovo

Premijer Kosova Hašim Tači tražio je, tokom privatne audijencije kod pape Franje, da Vatikan prizna državu Kosovo, saopšteno je danas iz Tačijevog kabineta.

Masovna tuča u parlamentu Ukrajine

U ukrajinskom parlamentu danas je izbila masovna tuča poslanika opozicione i provladine partije zbog korišćenja ruskog jezika u skupštinskoj raspravi.

3.600 kriminalnih grupa u EU

Evropska policijska služba - Europol identifikovala je 3.600 organizovanih kriminalnih grupa trenutno aktivnih u Evropskoj uniji.

SZO protiv sajma duvana u Manili

Svetska zdravstvena organizacija izrazila je danas zabrinutost zbog toga što Filipini podržavaju organizovanje svetskog sajma duvana "Protobeks Azija".

Indija: 37 mrtvih u padu autobusa

Najmanje 37 osoba je poginulo, a 15 je povređeno kada je autobus pun putnika probio ogradu na mostu i upao u reku rano jutros u zapadnom delu Indije.

Okončana drama u zatvoru u Grčkoj

Drama koja je trajala u grčkom zatvoru Malandrino, u kome je jedan zatvorenik zarobio šestoro talaca, preteći da će izazvati eksploziju ako ne bude pušten na slobodu, završena je kada se otmičar predao i oslobodio taoce, saopštili su policijski izvori.

U Bugarskoj protesti protiv korupcije

Stotine demonstranata protestovale su širom Bugarske zbog korupcije, u jeku pritiska na državnu energetsku kompaniju da ukine licencu češkoj kompaniji ČEZ.

12 kandidata za premijera Sirije

Portparol vodeće sirijske opozicione grupe kaže da je 12 kandidata ušlo u izbor za premijera prelazne vlade u delovima Sirije koju drže pobunjenici.