Petorica Indijaca priznali da su grupno silovali turistkinju

Petorica seljana priznali su da su silovali švajcarsku turistkinju u centralnoj Indiji.
Petorica seljana priznali su da su silovali švajcarsku turistkinju u centralnoj Indiji.

"Priveli smo pet muškaraca i oni su priznali grupno silovanje žene i napad na njenog muža", saopštio je lokalni policijski zvaničnik M.S. Dodi u izjavi za agenciju AFP i dodao da policija traga za šestim osumnjičenim.

Napasnici su živili u selu Džatija u blizini šume, gde je bračni par turista iz Švajcarske došao u petak, da bi kampovao tokom noći, dok su s biciklima obilazili popularnu turističku destinaciju na severu Indije.

"Oni (napasnici) su prolazili, uočili bračni par kako stavljaju svoj šator i videli priliku da napadnu i siluje ženu", rekao je Dodi.

Kada je žrtva potražila pomoć od indijske policije, doživela je novi šok, navode agencije.

Umesto da bude odvedena na medicinski pregled u lokalnu bolnicu, do policijskog vozila je prošla kroz masu okupljenih, sa maramom prebačenom preko glave da joj se ne bi videlo lice, a dve policajke su držale kao da je sprovode u pritvor, dok su se fotoreporteri gurali da je snime fotoaparatima.

Medicinski pregled potvrdio je da je Švajcarkinja (39) bila žrtva grupnog silovanja, a istraga je utvrdila da je pored zlostavljanja, bračnom paru ukraden laptop, mobilni telefon i oko 150 evra.

Indijska policija je navela da su bili u kontaktu sa zvaničnicima Ambasade Švajcarske u Indiji koji su odbili da komentarišu incident, ali da je švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo juče da je "duboko šokirano tragičnim incidentom".

Bračni par turista iz Švajcarske napustio je centralnu indijsku državu Maddža Pradeš i otišsli su u Nju Delhiji.

U Indiji su bili na tromesečnom odmoru. Incident se dogodio po obilasku drevnog grada Orcća (Orćha) i pošto su planirali da krenu za Agru kako bi obišli Tadž Mahal udaljen oko 210 kilometara od oblasti Datia u državi Maddža Pradeš.

  • Roman Romić

    17.03.2013 18:08
    silovanje
    Vidi se da su Romi indijskog porekla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.