Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Indija: 37 mrtvih u padu autobusa

Najmanje 37 osoba je poginulo, a 15 je povređeno kada je autobus pun putnika probio ogradu na mostu i upao u reku rano jutros u zapadnom delu Indije.

Okončana drama u zatvoru u Grčkoj

Drama koja je trajala u grčkom zatvoru Malandrino, u kome je jedan zatvorenik zarobio šestoro talaca, preteći da će izazvati eksploziju ako ne bude pušten na slobodu, završena je kada se otmičar predao i oslobodio taoce, saopštili su policijski izvori.

U Bugarskoj protesti protiv korupcije

Stotine demonstranata protestovale su širom Bugarske zbog korupcije, u jeku pritiska na državnu energetsku kompaniju da ukine licencu češkoj kompaniji ČEZ.

12 kandidata za premijera Sirije

Portparol vodeće sirijske opozicione grupe kaže da je 12 kandidata ušlo u izbor za premijera prelazne vlade u delovima Sirije koju drže pobunjenici.

Potonuo brod kod Komorskih ostrva, 35 nestalih

Tridesetpet ljudi se vodi kao nestalo i strahuje se da su mrtvi, nakon potonuća jednog broda u blizini Komorskih ostrva, saopštila je spasilačka služba, koja je danas obustavila potragu za preživelima.

Bomba u blizini dve škole u Belfastu

Dve škole i nekoliko desetina domaćinstava evakuisano je u Belfastu, pošto je u blizini policijske stanice u prestonici Severne Irske pronađena bomba.