Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Eksplodirala bomba u Atini

Grčka policija saopštila je danas da je eksplodirala bomba ispred zgrade kompanije za slanje pošiljki u Atini, da je napravljena velika materijalna šteta i da nema povređenih.

Jak zemljotres pogodio i Papuu Novu Gvineju

Snažan zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru pogodio je danas severnu obalu Papue Nove Gvineje, ali nije dato upozorenje na opasnost od mogućeg cunamija, saopštio je američki Institut za geofiziku.

Jak zemljotres u Kini

Zemljotres magnitude 5,2 stepena pogodio je oblast Sinđang na severozapadu Kine, saopštio je kineski Centar za praćenje zemljotresa.

Peru: 14 poginulih u udesu

Najmanje 14 ljudi je poginulo, a više od 38 povređeno kada je jedan autobus skrenuo sa puta na jugu Perua i survao se u provaliju.

"Nedodirljiivi sa Volstrita" nekažnjeni zbog krize

Jedan dokumentarni film koji je emitovao Pi-Bi-Es – američki javni, neprofitni TV servis, kao i izjava državnog tužioca Erika Holdera, uspeli su da razreše veliku pravnu i političku misteriju: zašto za svetsku finansijsku i ekonomsku krizu, drugu najveću u istoriji, nije odgovarao nijedan od onih za koje se nedvosmisleno zna da su je, svojom pohlepom, bezobzirnošću i kockanjem novcem klijenata izazvali?

Morales: "Čaves je bio otrovan"

Evo Morales, predsednik Bolivije i jedan od najbližih prijatelja preminulog predsednika Venecuele Uga Čavesa, "skoro je siguran" da je Čaves bio otrovan.

Nova najezda skakavaca u Izraelu

U Izraelu je danas nastupila nova, znatno veća najezda skakavaca, druga za nedelju dana, a ministarstvo poljoprivrede preduzima sve neophodne mere kako bi zaštitila useve.

Protest protiv nuklearki u Japanu

Hiljade demonstranata okupilo se u Tokiju, pred drugu godišnjicu zemljotresa i cunamija 11. marta, tražeći od vlade da se više ne oslanja na nuklearnu energiju.