Ubio se jedan od optuženih za silovanje u Delhiju

Jedan od optuženih za silovanje Indijke u autobusu u Nju Delhiju pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji, saopšila je indijska policija.

Jedan od optuženih za silovanje Indijke u autobusu u Nju Delhiju pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji, saopšila je indijska policija.

Prvooptuženi na suđenju vozio je autobus u kojem je u decembru silovana i pretučena na smrt 23-godišnja devojka. On se obesio u ćeliji uz pomoć svoje odeće, rekao je načelnik zatvora Tihar.

Suđenje petorici optuženih počelo je krajem januara pred specijalnim sudom osnovanim radi ubrzanog rešavanja slučajeva zločina nad ženama. Oni su optuženi da su silovali studentkinju u autobusu u pokretu, a zatim nju i njenog momka prebili gvozdenim šipkama i izbacili na ulicu.

Devojka je 28. decembra umrla u bolnici u Singapuru, a optuženima preti smrtna kazna. Slučaj je izazvao masovne proteste i ponovo pokrenuo pitanje položaja žene u indijskom društvu.

  • Ljuba

    11.03.2013 10:50
    Pozdravljam!
    Aj' sad nek i kolege slede njegov primer. Ionako im je to easy way out u odnosu na ono što ih čeka u zatvoru.
  • 11.03.2013 09:33
    Kasno Marko na Kosovo stiže

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet