Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

UN povećava broj posmatrača u Siriji

Savet bezbednosti UN postigao je dogovor o tekstu rezolucije kojom je predviđeno povećanje broja posmatrača UN u Siriji sa 30 na 300, dok bi generalni sekretar UN Ban Ki-mun trebalo da donese odluku o njihovom raspoređivanju u zavisnosti od uslova na terenu i konsolidacije prekida vatre.

Uhapšeni sa 10 tona eksploziva

Avganistanske snage bezbednosti u Kabulu privele su pet pobunjenika koji su kod sebe imali 10 tona eksploziva koji su nameravali da upotrebe u velikom napadu na prometne oblasti prestonice, izjavio je portparol avganistanskog Nacionalnog direktorata za bezbednost Šafikulah Tahiri.

Počela istraga o padu aviona u Pakistanu

U Pakistanu je pokrenuta istraga o drugoj velikoj avionskoj nesreći u toj zemlji za manje od dve godine, u kojoj je poginulo svih 127 putnika i članova posade, a direktoru kompanije koja je vlasnik aviona zabranjeno je da napušta zemlju.

Novi zemljotres u Indoneziji

Zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros istočnu Indoneziju kod obala provincije Zapadna Papua, objavio je Američki geološki zavod, dok je indonežanska agencija za ublažavanje posledica katastrofa saopštila da zemljotres nema potencijal da izazove cunami.

Nove demonstracije u Kairu

Desetine hiljada Egipćana slile su se juče na centralni trg u Kairu zahtevajući od vojske da preda vlast civilima i da zabrani učešće pripadnicima bivšeg režima na predstojećim predsedničkim izborima.

U dva udesa u Meksiku poginulo 44 ljudi

U dve današnje saobraćajne nesreće na istoku i zapadu Meksika u sudarima kamiona i putničkih autobusa poginulo je ukupno 44 ljudi, od kojih četvoro dece, a 36 je povređeno, saopštili su meksički zvaničnici.

Ubio se zbog krize

Muškarac star 54 godine pronađen je danas obešen na stepeništu u zgradi u Iraklionu, na Kritu.

Rusija: Izgorelo 65 kuća

Požar koji je danas zahvatio jedno mesto od 3.500 stanovnika u oblasti Amur, na istoku Rusije, uništio je 65 kuća i preti ostalim zgradama, saopštio je lokalni ogranak ministarstva za vanredne situacije.

Kineski seljaci ubili jednog, a ranili 15 policajaca

Besni seljaci koji su protestovali protiv rada jedne lokalne rudarske kompanije na jugozapadu Kine napali su snage bezbednosti mačetama i palicama i ubili jednog policajca, a 15 ranili, saopštile su danas lokalne vlasti.

Makedonija: Dve lokacije petostrukog ubistva

Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dve lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta, u četvrtak nešto posle 20 sati, a pucano je iz tri oružja.

Homoseksualci mogu da postanu rabini

Rabinski seminar Šehter, povezan sa izraelskim Konzervativnim jevrejskim pokretom, objavio je da će primati studente homoseksualce počev od ove jeseni.

Grčka dobila prvi deo pomoći

Premijer Grčke Lukas Papadimos kaže da je njegova zemlja primila prvi deo pomoći od 25 milijardi evra posrnulim domaćim bankama.

Uspešno operisana beba sa šest nogu

Lekari iz Karačija danas su saopštili da su bebi rođenoj sa šest nogu, što je slučaj kakav se događa jednom u milion, uspešno odstranjeni suvišni udovi.

Beč: Policija silom izbacila studente

Više stotina studenata zaposelo je sinoć najveći amfiteatar bečkog Univerziteta "Audimaks", u znak protesta zbog ukidanja bačelor studija "Međunarodnog razvoja", a policija je prilikom oslobađanja prostorija primenila silu.