Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Bruneji priznali Kosovo

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je danas da je jugoistočna azijska država Bruneji priznala nezavisnost Kosova.

Iz zabave postavili smrtonosne zamke

Policajac koji je patrolirao popularnom planinarskom stazom Big springs u kanjonu Provo (američka savezna država Juta), zapanjio se kada je otkrio zamke koje su mogle da nanesu teške povrede šetačima, pa čak i da ih ubiju.

Potrebne nove mere bezbednosti na moru

Organizatori morskih krstarenja, čije su rezervacije opale posle nesreće luksuznog broda "Kosta Konkordija" u januaru, pozvali su na usvajanje novih mera bezbednosti na moru, među kojima i obavezni mnogo veći broj prsluka za spasavanje.

"Koza nostra" ucenjivala Berluskonija

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni plaćao je velike sume novca sicilijanskoj mafiji sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, da on i članovi njegove porodice ne bi bili oteti, saopštio je italijanski apelacioni sud.

U nesreći u Ekvadoru 14 mrtvih

U autobuskoj nesreći, koja se dogodila u planinskoj oblasti u centralnom delu Ekvadora, poginulo je 14 ljudi, a 17 je povređeno, od kojih nekoliko teže.

Blokirali skupštinsku govornicu zbog Julije Timošenko

Opozicioni poslanici ukrajinske Vrhovne rade blokirali su danas skupštinsku govornicu, zahtevajući da u parlament dođu glavni tužilac i načelnik zatvorske službe kako bi ih izvestili o stanju bivše premijerke Julije Timošenko koja je u zatvoru otpočela štrajk glađu.

Glumio svoju mrtvu majku da dobije njenu penziju

Tomas Prusik-Parkin (53) iz Njujorka izveo je bizarnu prevaru - oblačio se kao majka kako bi došao do njene penzije, kao i subvencija koje je primala kao pomoć pri plaćanju stanarine za stan u Bruklinu.

Južna Koreja rekorder po broju estetskih zahvata

Nedavna studija Međunarodnog društva plastične i estetske hirurgije (ISAPS) otkriva da se u Južnoj Koreji, a ne u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se moglo pomisliti, obavi najviše estetskih zahvata po glavi stanovnika.

Putin predaje stranku Medvedevu

Novoizabrani predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je danas na partijskom sastanku Jedinstvene Rusije nameru da napusti lidersku funkciju u stranci i predložio da na majskom kongresu na tu funkciju bude imenovan aktuelni predsednik države i budući premijer Dmitrij Medvedev.

Nobelovci: Za mir neophodno angažovanje mladih

Siromaštvo, neobrazovanost i trgovina oružjem veliki su izazovi po svetski mir, ali on se može održavati ako svetski lideri budu spremniji da razgovaraju, a mladi budu ohrabreni da učestvuju, rekli su dobitnici Nobelovih nagrada za mir na svom godišnjem okupljanju u Čikagu.

Za gladne treba još 200 miliona dolara

Svetske humanitarne organizacije upozorile su da im je potrebno još najmanje 200 miliona dolara za borbu protiv sve ozbiljnije krize gladi koja je ove godine pogodila više od milion dece širom zapadne i centralne Afrike.

Preko Fejsbuka saznala da joj je muž poginuo

Supruga jednog od američkih vojnika stacioniranih u Avganistanu, saznala je preko Fejsbuka da joj je muž poginuo, umesto da su je o tome obavestile vojne vlasti, piše Hafington Post.