Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Obustava Šengena zbog demonstranata

Na francusko-španskoj granici u ponoć će stupiti na snagu privremena, sedmodnevna obustava primene Šengenskog sporazuma kako bi se sprečilo da u zemlju dođu demonstranti, pet dana uoči sastanka Evropske centralne banke (ECB) u Barseloni.

Osmoro mrtvih u sukobima u Kolumbiji

Pripadnici levičarske organizacije FARK, ubili su juče, u borbi, petoricu kolumbijskih vojnika, a u napadu na policijsku stanicu poginulo je troje civila, uključujući i jednu bebu, saopštili su vojni izvori.

Češkoj vladi izglasano poverenje

Češkoj vladi desnog centra na čelu sa premijerom Petrom Nečasem večeras je izglasano poverenje u parlamentu, čime je vlada preživela svoju najveću krizu otkako je stupila na vlast 2010. godine.

Protesti protiv Vlade Crne Gore

U nekoliko gradova Crne Gore danas su održani lokalni protesti protiv Vlade Crne Gore u pripremi za novi masovni protest u Podgorici.

Pala rumunska vlada

U rumunskom parlamentu danas je izglasano nepoverenje sadašnjoj vladi premijera Mihaja Razvana Ungureanua.

VIDEO: Poklonila bubreg šefici i dobila otkaz

Njujorčanka Debora Stivens koja je poklonila bubreg svojoj šefici kako ova ne bi morala da čeka na transplantaciju, dobila je ubrzo nakon operacije otkaz upravo od žene kojoj je pomogla.

U Banjaluci pronađeno 100 kilograma eksploziva

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) danas su na širem području Banjaluke uhapsili tri osobe kod kojih je pronađeno oko 100 kilograma poluplastičnog eksploziva "vitezit" i 270 električnih detonatorskih kapisli.

Bruneji priznali Kosovo

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je danas da je jugoistočna azijska država Bruneji priznala nezavisnost Kosova.

Iz zabave postavili smrtonosne zamke

Policajac koji je patrolirao popularnom planinarskom stazom Big springs u kanjonu Provo (američka savezna država Juta), zapanjio se kada je otkrio zamke koje su mogle da nanesu teške povrede šetačima, pa čak i da ih ubiju.