FOTO: Objavljene fotografije pretučene Timošenko

Suprug bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko tvrdi da ukrajinske vlasti pokušavaju da je ubiju.
Suprug bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko tvrdi da ukrajinske vlasti pokušavaju da je ubiju.

Aleksandar Timošenko je rekao da su fotografije njegove supruge na kojima ona leži u modricama u zatvorskoj ćeliji "šokantne i zastrašujuće".

Timošenkova se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne od sedam godina zbog zloupotrebe položaja dok se nalazila na funkciji premijera.

Njen suprug je rekao agenciji AP u Pragu, gde je dobio politički azil, da su njene povrede, koje joj je, kako tvrdi, naneo zatvorski čuvar, "proba njenog fizičkog uništenja - ubistva koje ukrajinske vlasti planiraju još od početka represije protiv nje" i dodao da je njegova supruga borac i "stajaće uspravno do kraja". Fotografije sa modricama na njenim rukama i stomaku su već obišle Evropu.

Timošenkova je pretučena 20. aprila dok se opirala premeštanju u državnu bolnicu, u koju su je stražari silom odveli. Ona je odbila lečenje u toj ustanovi i već posle dva dana vraćena je u zatvor, a njen advokat Sergej Vlasenko izjavio je da ona "ništa ne jede i pije samo vodu", kao i da trpi nesnosne bolove u leđima.

Timošenkova je već osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom, a protiv nje je pokrenuto još nekoliko krivičnih predmeta, ali je ona zahtevala da joj se sudi u odsustvu, jer zbog bolova u leđima ne može da prati suđenja.

U međuvremenu, u sudnicu je donet krevet kako bi joj se omogućilo da, ipak, prisustvuje suđenjima, ali njen advokat tvrdi da to izlazi iz okvira sudske prakse i traži da joj bude omogućeno adekvatno lečenje.

  • 28.04.2012 07:57
    Ala smaraju sa ovom lopinom. Ona misli da zato što je lepa ne mora da robija za kriminal za koji je osuđena. Pamti li iko kako nam je svojim muljanjem 2006. u sred zime zbog nje zavrnut gas pa se pola Evrope smrzavalo?
  • haha

    27.04.2012 19:30
    Loše photoshopovano, može to i bolje, mislim plavlje i otečenije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet