Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Peking zamalo uništen?

Ovih dana je otkriveno da je Peking za samo sedam minuta izbegao uništenje kada je u oktobru prošle godine nemački satelit Rozat, težak dve i po tone, dve decenije nakon svog lansiranja pao na zemlju.

Zaposleni napuštaju Tribunal

Predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron upozorio je da mnogi zaposleni napuštaju taj sud u Hagu kako bi našli sigurniji posao i da je Generalna skupština UN obezbedila dovoljno novca za rad Tribunala u ovoj i narednoj godini.

Smenjeno 14 korumpiranih tužilaca u Rusiji

Ruske vlasti su smenile 14 tužilaca osumnjičenih da su prikrivali aktivnosti mreže nelegalnih kazina koji su mesečno donosili zaradu između pet i deset miliona dolara, saopštio je danas glavni tužilac Moskve Aleksandar Anikin.

Samit EU odobrio embargo Iranu

Učesnici samita EU u Briselu odobrili su mere koje su ministri inostranih poslova razradili prema Teheranu, izjavio je predsedavajući EU Herman Van Rompej.

Internet giganti protiv spemovanja

Kompanije "Gugl", "Majkrosoft","Jahu", "AOL" i "Fejsbuk" ostavile su po strani rivalstvo radi borbe protiv zajedničkog neprijatelja, kao što je spemovanje.

EU: Pakt za strogu štednju

Lideri zemalja članica Evropske unije, izuzev Britanije i Češke, postigli su sinoć u Briselu preliminarni dogovor o fiskalnom paktu koji je namenula Nemačka, saopštli su diplomatski izvori u sedištu EU.

Žene bolje parkiraju od muškaraca

Žene bolje parkiraju od muškaraca i ideja da ne znaju da parkiraju nije tačna, rezultat je najnovijeg istraživanja koje je pokazalo da su žene sposobnije da manervišu u prostoru.

10 poginulih u lančanom sudaru

U lančanom sudaru pet automobila i šest kamiona, po gustoj magli i dimu od zapaljenog niskog rastinja, na autoputu na Floridi poginulo je najmanje 10 ljudi, a 18 je povređeno.

U Siriji 66 poginulih

U sukobima vladinih snaga sa demonstrantima i pobunjenicima u Siriji je juče poginulo najmanje 66 ljudi, od toga 26 civila, a generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun pozvao je predsednika Bašara al-Asada da zaustavi krvoproliće.

U vozu 21 ilegalni imigrant

Bugarske vlasti zadržale su danas na granici sa Grčkom 20 muškaraca i jednu ženu koji su ilegalno pokušali da uđu u zemlju.

Sukobi u Kairu

U sukobima nekoliko stotina demonstranata, koji su u Kairu tražili okončane vojne uprave, i grupe ljudi u civilnim odelima, povređene su tri osobe.

Sumorne prognoze u Davosu

Evropska dužnička kriza dominirala je Svetskim ekonomskim forumom u švajcarskom zimovalištu Davosu, ali je prvi put na dnevni red došla i narastajuća nejednakost između bogatih i siromašnih na planeti, najviše zahvaljujući Arapskom proleću i protestima pokreta "Okupirajmo".