Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Konačno bez redova za dokumenta?

Novosađani kojima su potrebna lična dokumenta, ubuće neće morati da čekaju u dugim redovima ispred šaltera, jer je od četvrtka predaju dokumenata za ličnu kartu i pasoš, moguće zakazati putem interneta.  

Da li je TV pretplata obavezna?

Radiotelevizija Srbije nema pravo da od građana naplaćuje TV pretplatu, jer je u startu prekršen Zakon o zaštiti ličnih podataka, kaže za 021 predsednik Udruženja potrošača Goran Papović.

Nestala oprema iz Doma zdravlja?

Iako su novosadski zubari prijavili policiji nestanak velikog dela opreme iz više ambulanti, rukovodstvo Doma zdravlja negira da je bilo krađe i insistira da je sve ne broju.

Vodovod se podmlađuje

Povodom nedavnih najava da rukovodstvo "Vodovoda" planira u skorije vreme da smanji broj prekomernih radnika, direktor preduzeća Branko Bjelajac pojašnjava da nije u pitanju samo smanjenje spiska zaposlenih, već se radi o "podmlađivanju firme".

U kabinetu gradonačelnika ne razlikuju institucije?

Iz kabineta pokrajinskog ombudsmana demantuju tvrdnje iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića, da su ih obavestili o merama koje su preduzeli u vezi sa preporukom ombudsmana o postavljanju višejezičnih tabli s nazivom grada.

Peronska karta obavezna za sve

Na Međumesnoj autobuskoj stanici postavljene su table sa obaveštenjima o obaveznom plaćanju peronske karte, koju moraju da imaju ne samo građani koji putuju, već i oni koji autobusom šalju pakete ili dolaze kao pratnja.

Ombudsman: Postaviti višejezične table

Pokrajinski ombudsman saopštio je da se gradske vlasti, uprkos više puta ponovljenim predstavkama, nisu izjasnile o primedbama da na ulazu i izlazu iz Novog Sada ne postoje višejezične table sa nazivom grada.