Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Počinje obnova dvorca Eđšeg

Zavod za zaštitu spomenika kulture napravio je plan obnove dvorca Eđšeg koji se nalazi u ulici Antona Čehova, a Poslovni prostor će iduće nedelje izabrati izvođače radova.

Dačić: Gužve neminovne zbog manjka zaposlenih

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da zbog ograničenog broja zaposlenih na izdavanju ličnih i putnih dokumenata, ne može u potpunosti da se stane na put gužvama u šalter salama policijskih uprava.

U Neimaru dobili plate, pa potom otkaze

Iako su radnici nekadašnjeg građevinskog giganta "Neimar" u petak dobili zarade za tri od šest meseci koje su proveli bez plate, skoro svi će završiti kao tehnološki višak.

Projekti za Bocke zavise od ZIG-a

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac očekuje da će Zavod za izgradnju grada, po dobijanju rezultata Geomehaničkih istraživanja terena u Bockama, do kraja godine dostaviti izveštaj o načinu na koji će biti rešen višedecenijski problem sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom u tom naselju.

Taksi uskoro skuplji za 30%

Čim se gradonačelnik Igor Pavličić vrati sa godišnjeg odmora i potpiše odluku o novom cenovniku za taksi usluge, vožnja taksijem će biti znatno skuplja.

Najbučnije u Rumenačkoj i Futoškoj

Najbučnija ulica u Novom Sadu je Rumenačka, a nešto više od polovine žitelja Detelinare je tokom dana ugroženo bukom drumskog saobraćaja, pokazuju rezultati istraživanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

SNS traži smenu Bubnjevića

Gradski odbor Srpske napredne stranke zatražio je da se na narednoj sednici Skupštine grada u dnevni red uvrsti inicijativa za razrešenje direktora JKP "Lisje" Srboljuba Bubnjevića.

VIDEO: Spomenik žrtvama Racije postaviti na Štrandu

Memorijalno društvo "Racija 1942" uputilo je pismenu inicijativu gradonačelniku Igoru Pavičiću, predsediku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću i svim predsednicima Odborničkih grupa, da se na Štrandu postavi spomen obeležje žrtvama Racije.

FOTO: Miran protest zbog presude Kepirou

Na protestu povodom oslobađajuće presude Šandoru Kepiru, koji je bio optužen za učešće u Novosadskoj raciji kada je ubijeno više od 4.000 ljudi, sinoć se okupilo tek 200 Novosađana.

Gradonačelnik ostaje bez poslaničke funkcije?

Pokrajinski poslanici koji su u sukobu interesa, odlučiće se za funkcije u svojim gradovima i opštinama i napustiti poslanička mesta u Skupštini Vojvodine krajem avgusta, nakon što u "Službenom glasniku" bude objavljena odluka Ustavnog suda Srbije od 7. jula, o neustavnosti odredbe koja je omogućavala dupliranje funkcija.

Protest protiv presude Kepirou

Protesti zbog oslobađajuće presude Šandoru Kepirou, optuženom da je učestvovao u zločinima u Drugom svetskom ratu, biće održani večeras u Novom Sadu i u Beogradu.

Plata Hadžića u NIS-u bila 800 evra

Poslednji haški begunac koji je izručen sudu, Goran Hadžić, bio je zaposlen u Naftnoj industriji Srbije (NIS) i primao platu od 800 evra, sve dok protiv njega nije podignuta optužnica 2004. godine, piše Blic.

Direktor "Lisja" pijan izazvao sudar

Direktor "Lisja" Srboljub Bubnjević izazvao je udes vozeći službeni automobil, nakon čega je utvrđeno da je prilikom sudara u krvi imao 1,5 promila alkohola, saznao je Radio 021.  

Opasnost da protest zbog presude Kepiru bude ispolitizovan

Izvršni odbor Jevrejske opštine Novi Sad odlučio je da ne pozove kolektivno svoje članstvo da podrži protestnu šetnju zbog oslobađajuće presude Šandoru Kepiru koju je Udruženje za zaštitu spomenika kulture svih naroda i narodnosti najavilo za nedelju u Novom Sadu, rekao je potpredsednik Jevrejske opštine Boris Kopilović.