Zabava
26.07.2014.
12:11 > 15:21
Američki reditelj i oskarovac Majkl Mur, čuven po svojim dokumentarcima u kojima kritikuje kapitalizam, razveo se od supruge Ketlin Glin (56) s kojom je bio 22 godine u braku, ali brakorazvodna parnica posebno je bila interesantna javnosti jer je otkrila detalje o bogatstvu slavnog aktiviste koji je karijeru izgradio na imidžu čoveka koji pripada delu od 99 odsto obespravljenog čovečanstva.
  • boolewar

    28.07.2014 08:19
    Isto kao i Nemanja Kusturica...
  • truli kapitalista

    27.07.2014 09:14
    @novosadjanin
    Jel hoces da mi prodas svoj stan, potpisemo ugovor a ja ti kazem da sam ostao bez posla i da me malo pricekas za pare.
  • Mračibohr

    27.07.2014 07:46
    pa dobro
    U tekstu postoji rečenica:
    "Iz predočenih dokumenata proizilazi da je zapravo Glin - koja je producirala većinu Murovih ostvarenja, uključujući "Farenhajt 9/11", "Sicko" i "Kapitalizam: Ljubavna priča", ta koja je uživala u raskošnom životu, a da ju je Mur kritikovao što je njihovu kuću na jezeru pretvorila u luksuznu palatu."

    ali ne, vama je lepše da seirite kako je ovaj čovek nedosledan i pokvaren. super.
  • novosađanin

    26.07.2014 16:52
    kapitalizam
    On je "napravio" novac režirajući i snimajući filmove. Napravio je novostvoreno delo koje se na tržištu prodaje u vidu gledanosti njegovih filmova . Zato je ponosno rekao da je i platio sedmocifreni iznos poreza. Ono što je u dokumentarnim filmovima govorio je to što je Kapitalizam sagledao iznutra". Navešću nekoliko njegovih upečatljivosti kapitalizma: Povredite se ili razbolite se u najgorem slučaju, na vratima bilo koje bolnice sačekače vas nasmejane sestre sa čuvenim pitanjem kako vam mogu pomoći? Kada sazna da nemate osiguranje možete tu i umreti uz izvinjenje, jako mi je žao. Trgovci nekretnina, dileri automobila, saleću vas i uporno vas teraju da kupite jer će suta biti skuplje, a kamate mizerne ili simbolične. Slučajno ostajete bez posla cela kula od karata se ruši i vi možete završiti na ulici. Uz samo jedu reč "žao mi je". Kao što vidite niste se hteli namerno razboleti ili prestati raditi, postajete niko i ništa preko noći. E to je on ukazivao u svojim dokumentarcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna