Zabava
21.08.2014.
15:33
Svetski stručnjaci za klimu upozorili su, na danas završenoj prvoj međunarodnoj konferenciji meteorologa, da Zemlji preti opasnost od apokalipse - učestale vazdušne turbulencije, sve više vrelih i hladnih talasa, cunamiji...
  • mrva

    22.08.2014 16:15
    @Toma
    mislim da je u pitanju greska - 6m ako bi se otopio kompletan ledeni prekrivac Grenlanda a ne jedan lednik.

    koliko se secam negde je receno da ako bi se otopio Antarktik (sto je sledeca faza) nivo okeana bi porastao za cak 40m!!!

    Zapravo to i ne cudi toliko; ako odes na Google Earth pa predjes misem preko recimo Antarktika videces da su mnogi delovi na preko 2000 mnv, od cega je vecina voda u formi leda, onda se stice predstava o kolicini vode koja je tu zarobljena.

    tako da 6m u nasim "ljudskim" razmerama zvuci (i jeste) mnogo, u prirodnim proporcijama zapravo je samo tanak film koji bi obavio Zemlju
  • Krele

    22.08.2014 08:20
    Nema nazad. Drzave (pogotovo najvece) ce ciniti sve da se ekonomije sacuvaju, a to moze jedino nastavkom proizvodnje sto znaci jos vecom potrosnjom energije i zemljinih resursa, sto za posledicu ima jos vece unistavanje i klime i planete. Sta ih briga, ako vec treba da se propada, neka propadaju svi, zar ne?

    Jedini nacin da se to spreci je smanjenje ljudske populacije bar na petinu. Kako ce se to uraditi, mozemo samo da zamisljamo. Pretpostavljam na ne bas lep nacin.
  • Toma

    21.08.2014 21:45
    e sad ga pretera
    6m na celoj planeti, zbog lednika na grenlandu... pa kolki je onda taj lednik lebac mu njegov?!

    How yes no

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna