Šta za večeru: Meksički tanjir sa takosima - evo detaljnog vodiča

Ukoliko niste sigurni šta biste večerali, evo našeg predloga.
Šta za večeru: Meksički tanjir sa takosima - evo detaljnog vodiča
Foto: Screenshot (YouTube/FlavourSome Food)
Ako želite malo Meksika, onda će vam dobro doći i meksička kuhinja.
 
Ovaj meksički tanjir sa takosima je odličan za porodične obroke ili druženja s prijateljima. Uživajte u bogatim ukusima i teksturama ovog jela.
Sastojci
 
Za punjenje takosa:
  • 500g mlevenog mesa (piletina, junetina, svinjetina, ili mešavina)
  • 1 luk, sitno seckan
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 crvena paprika, seckana
  • 1 konzerva crnog pasulja, ispran i oceđen
  • 1 konzerva kukuruza, oceđen
  • 1 kašičica kumina u prahu
  • 1 kašičica čilija u prahu (prilagodite prema ličnom ukusu)
  • So i biber po ukusu
  • Sveži korijander za posipanje (opciono)
Za takos:
  • 12 komada kukuruznih takosa
  • 1 šolja narendanog sira (čedar ili meksički blend)
  • 1 avokado, isečen na kriške
  • Kisela pavlaka ili grčki jogurt za posluživanje
  • Limunove kriške za posluživanje
Uputstvo za pripremu
 
Priprema punjenja:
 
Na srednje jakoj vatri, propržite seckani luk i beli luk u malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i kuvajte ga dok ne postane smeša boje braon.
 
Dodajte seckanu crvenu papriku, crni pasulj i kukuruz. Nastavite kuvati još nekoliko minuta.
 
Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim dodajte kumin i čili u prahu. Promešajte dobro i kuvajte dok svi sastojci ne budu mešani i blago prokuvani.
 
Na kraju, dodajte sveži korijander po ukusu.
Priprema takosa:
 
Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa. Stavite takos kore u rernu da se malo zagreju, otprilike dva-tri minuta.
 
Puniti svaki takos sa pripremljenim mesom. Posuti svaki takos sa narendanim sirom.
 
Posluživanje:
 
Poslužite takos sa kriškama avokada, kiselim pavlakom ili grčkim jogurtom, i sveže isečenim limunom.
 
Po želji, možete dodati još seckanog svežeg korijandra ili sitno seckane zelene lukove za dodatnu svežinu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.