Holandija: Kako je dojenje u avionu "poljuljalo" Tviter

Holandska aviokompanija KLM je zatražila da se majke pokriju tokom dojenja, reagujući na žalbe putnika.

Holandska aviokompanija KLM izazvala je lavinu komentara na Tviteru nakon što je jednoj putnici rečeno da će možda zamoliti majke da se pokriju tokom dojenja.

Iz kompanije su rekli Heder Jim da je dojenje tokom leta dozvoljeno, ali ako to ostalim putnicima smeta, mogu zamoliti majke da se pokriju.

Odgovor aviokompanije je izazvao debatu na Tviteru, a mnogi korisnici su kritikovali takav pravilnik. IZ KLM-a su za BBC izjavili da se trude da „održe mir u avionu" tokom leta.

„Naravno da je dojenje dozvoljeno na letovima KLM."

„Ipak, nije svim putnicima prijatno da prisustvuju dojenju i ponekad se ti putnici žale kabinskoj posadi", izjavila je portparolka kompanije KLM.

Portparolka je dodala da se u ovakvim slučajevima trude „da nađu rešenje koje svima odgovara i koje poštuje komfor i lični prostor svih putnika".

„To može da uključuje i zahtev da majka prekrije grudi", dodala je.

https://twitter.com/KLM/status/1151049902673321984

Ovo je nateralo korisnike Tvitera da pitaju druge aviokompanije, poput Britiš Ervejza i Izidžeta o pravilnicima.

Iz Britiš Ervejza su izjavili za BBC da nikada ne bi odvratili majku od dojenja i da bi pomogli u obezbeđivanju privatnosti ukoliko se takav zahtev pojavi.

„Godišnje prevezemo hiljade beba i njihovih porodica i na našim letovima je dojenje dozvoljeno", izjavio je portparol.

Izidžet takođe „podržava dojenje" i putnici su dobrodošli da „u bilo koje doba" hrane decu tokom letova.

Članica parlamenta Stela Krisi je napisala na Tviteru da ima utisak da je kompanija KLM „preterala".

https://twitter.com/stellacreasy/status/1151251458358202370

  • kliker

    18.07.2019 17:04
    Mogla bi se zabraniti konzumacija hrane na javnom mestu i za odrasle.
    I taj prizor ume da bude izrazito neprijatan...
    Srkanje bureka i pljeske (dopuniti), podrigivanje, žvakanje otvorenim ustima, musavljenje i balavljenje ili pak laptanje supice kao ribica.

    Prosto ne znam šta je gore...

    Dete mora da jede, i ono jede tako i to mu je najbolje.

  • @Svasta

    18.07.2019 16:08
    Prirodna funkcija nije samo defeciranje, nego i npr jedenje, spavanje... Neko bi dojenje uporedio bas s jedenjem, koje je sasvim dozvoljeno i opravdano na javnom mestu ove vrste, kao i spavanje. Zasto je tebe prehrana bebe na zeninoj sisi asociralo na izbacivanje izmeta, a ne na jedenje upravo serviranog obroka u avionu, to bi vec trebalo da te malo zabrine.
  • Svasta

    18.07.2019 13:03
    @ hmm
    Ma sta mi kazete. Po toj logici zna se da je prirodna funkcija gu***e defeciranje, pa hajde onda svi da vrsimo prirodne funkcije na javnom mestu. Pa valjda se zna neka mera dobrog ukusa. Uvesti stroga pravila javnog reda i zabraniti dojenje na javnom mestu. Neka se izmuzu i nose flasice sa sobom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC