Arapi preuzimaju duvansku industriju u Crnoj Gori

Arapska kompanija BMJ Industri preuzeće upravljanje Novim duvanskim kombinatom u Podgorici i uložiti 20 miliona evra u izgradnju nove fabrike.

To je saopštila Tenderska komisija Vlade Crne Gore. Kako se navodi, predstavnici Vlade Crne Gore, gradske uprave Podgorice i kompanije iz Ujedinjenih arapskih emirata potpisali su ugovor o dokapitalizaciji i upravljanju NDKP.

Kupac se obavezao da u narednih godinu dana uloži 20 miliona evra u novu fabriku duvana u Podgorici, da do završetka fabrike angažuje najmanje 80 radnika, a da u novoj fabrici po otvaranju angažuje 55 radnika i još po 20 na godišnjem nivou.

NDKP je bio u stečaju.

Vlada Crne Gore u NDKP ima 69,9 odsto udela, a glavni grad Podgorica 30,08 odsto akcija. Arapski BMJ Industri poseduje fabriku za proizvodnju duvana kapaciteta 200 hiljada kartona mesečno i raspolaže sa 20 brendova i 40 različitih vrsta cigareta.

Autor: Beta

Teme

duvan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.