Dinar miruje u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 14. marta, biti na gotovo nepromenjenom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 123,39 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.
NBS je i danas intervenisala prodajom 20 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine je ukupno prodala 490 miliona evra i kupila 10 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.
 
Nacionalna valuta će u ponedeljak biti slabija prema evru za 0,5 odsto na mesečnom nivou, i za 2,3 procenta na godišnjem nivou.
 
Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,3 odsto na 110,76 dinara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,9 odsto a na godišnjem je jači za 2,7 procenata.
 
Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,51 dinara, a najniža 25. februara, 123,53 dinara za evro.
 
Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija