Sledeći Biznis Café Srbija u Novom Sadu 25. aprila

U New City Hotelu u Nišu održan je 23. Biznis Café Srbija, a tema ovog susreta preduzetnika bila je uvek aktuelna - "Kako do donatorskih para?".
Dobrila Sudimac Mratinković upoznala je prisutne sa načinom funkcionisanja i mogućnostima koje ljudi okrenuti preduzetništvu mogu naći u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, gde je savetnica. Naglasila je da je mnogo jednostavnije doći do donatorskih para ukoliko oni koji su zainteresovani da konkurišu angažuju stručnjake. Centar, po njenim rečima, beleži dobre rezultate i svojim korisnicima je obezbedio više od 30 miliona evra donatorskih sredstava preko konkursa koje su raspisivali donatori.
 
Predrag Stošić, kao direktor socijalnog preduzeća "Radanska ruža" koje se bavi proizvodnjom zimnice i preradom voća i povrća, ocenio je da je najveća manjkavost našeg društva i sistema to što ne postoji zakonska regulativa za socijalno preduzetništvo i da je nemoguće da se, obraćajući se iz te kategorije domaćim fondovima, dobiju sredstva jer taj status država ne prihvata. Njegova priča je, kaže, imala srećan kraj jer su njegovu ideju prepoznali strani donatori i pomogli da se jednom započeta proizvodnja širi.
 
Sledeći, 24. Biznis Café Srbija zakazan je u Novom Sadu, 25. aprila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija